MARȚI: Conferință de lansare a proiectului ”Erasmus +” implementat de ISJ Alba – TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET

Inspectoratul Școlar Județean Alba, prin inspectorul școlar general prof. Marcela Eugenia Dărămuș, derulează în perioada 4-7 decembrie 2017, în calitate de coordonator și gazdă a primei întâlniri de proiect, conferința de lansare a proiectului ”TECHnical partNership towards Innovation and Cooperation for VET, 2017-1-RO01-KA202-037478”.

Este vorba despre un proiect de parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus+, realizat prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Societatea de Formare Profesionala GBG Pritzwalk Germania, Mancom GmbH Germania, Istituto Professionale Industria e Artigianato „L. Santarella” Italia și Umbria Training Center, Italia ce are ca obiectiv general  creşterea atractivitatii IPT pentru elevi și părinţi, prin elaborarea unei strategii eficiente de promovare și orientare a elevilor în carieră, astfel încât numărul elevilor care optează pentru IPT în zonele de proveniență ale școlilor partenere în proiect, să crească cu 5%, în intervalul 2017-2019 (perioada derulării proiectului).

Elevii vor fi implicați în activități care să le ofere posibilitatea să-și descopere aptitudinile și potențialul, să-și asume sarcini și responsabilități, să înțeleagă importanța implicării personale în activitatea de echipă, să conștientizeze avantajele meseriilor din domeniul tehnic. Astfel, aceștia vor lucra împreună la  crearea unui muzeu virtual al meseriilor. Va fi creat un site al proiectului cu implicarea directă a elevilor, în care fiecare instituție parteneră va avea o pagină proprie, se va crea și un forum de discuții. Vor fi inițiate în fiecare regiune, grupuri formate din reprezentanți ai școlilor (profesori, manageri), ai firmelor de formare, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai administrației publice locale, care vor realiza împreună un plan comun de actiune și colaborare, menit să confere atractivitate IPT și motivație pentru acest domeniu.

Grupul țintă căruia i se adreseaza proiectul este constituit din profesori din IPT/ formatori din școli VET/ instituții de formare VET, consilieri școlari ; aceștia vor aplica metodele de consiliere și orientare în carieră cuprinse în cadrul ghidului de consiliere și orientare al profesorilor din IPT.

Marți, 5 decembrie, 2017, ora 12.00, la Sala de Conferințe a Hotelului „Cetate” din Alba Iulia se va desfășura Conferința de deschidere a acestui amplu, inovativ și ambițios proiect strategic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...