Rămâi conectat

Curier Județean

Marius Macarie – noul antrenor principal al Volei Club Alba Blaj *Fostul tehnician al CSŞ Topliţa va colabora cu Liliana Bogendorfer

Dan HENEGAR

Publicat

în

Marius Macarie (44 ani, CSŞ Topliţa) va fi noul antrenor principal al prim-divizionarei feminine de volei, Volei Club Alba Blaj începând din stagiunea viitoare, în Divizia A1. Acesta va fi ajutat în calitate de antrenor secund de Liliana Bogendorfer (principal în campania de promovare), din staff urmând a nu mai face parte Emil Ciufudean (va rămâne doar la CSŞ Blaj).

Chiar dacă părţile nu o recunosc deschis, mutarea este ca şi făcută şi va fi oficializată la începutul lunii viitoare. Marius Macarie este un tehnician cu rezultate excelente la nivel juvenil, având două titluri naţionale cu CSŞ Topliţa, ultimul în 2010, când din lot făceau parte actualele echipiere ale VC Alba Blaj, Ioana Vodă şi Alexandra Biriş. Acesta este fratele lui Ovidiu Macarie, antrenorul secund al naţionalei masculine si al campioanei Remat Zalau şi în trecut a avut sub comandă, tot la Topliţa, în perioada junioratului alte două jucătoare de la VC Alba Blaj, Valentina Rusu şi Laura Mastahac. „Discuţii pe această temă am avut şi probabil că vor mai fi. Nu este niciun secret, dar deocamdată n-am semnat contractul. Dacă vom cădea la o înţelegere, recunosc că m-ar tenta să lucrez la Blaj. Din punctul meu de vedere există disponibilitate, iar şansele, în acest moment sunt împărţite, 50 la sută„, a declarat Marius Macarie, fost trei ani şi la lotul naţional de cadete. „Suntem în perioada de căutări, la toate nivelurile, antrenori, lot de jucători, strategie. Nu neg tratativele cu Marius Macarie, dar mai trebuie să aşteptăm. Cu siguranţă scopul nostru în această vară este să ne întărim„, a apreciat Sergiu Ştefănescu, preşedintele executiv al Volei Club Alba Blaj, echipă înfiinţată în 2011, care a promovat în elită după 17 victorii din tot atâtea meciuri, inclusiv în turneul găzduit luna trecută în „Mica Romă”.

*S-a renunţat la Covrig, Duţă şi Resiga, negocieri în Muntenegru şi la Lugoj!

Elit - Gustul Desăvârșit

Dacă Sorina Mocan, Alexandra Biriş şi Ramona Rus sunt cooptate în lotul naţional de cadete (cantonament centralizat începând din 1 iulie), conjudeţenele au decis deja să renunţe la serviciile a trei jucătoare din lotul campionatului precedent: Alina Covrig (din motive medicale), Oana Duţă şi Andra Resiga, iar pe lista de achiziţii sunt o voleibalistă de la CSM Lugoj, precum şi o jucătoare din Muntenegru. „O să fie un alt antrenor principal, cu care o să colaborez din calitate de secund. Suntem aceeaşi generaţie, ne ştim destul de bine din diverse situaţii şi personal cred că voi lucra bine cu Marius Macarie. Nu-i o problemă că nu voi fi principal în elită, important este să facem treabă şi să ne ridicăm la nivelul pretenţiilor„, a afirmat Liliana Bogendorfer, ce a stat pe banca tehnică a Blajului de la finele anului trecut, după despărţirea de Alexandru Man.

Dan HENEGAR

Foto Dragoş BASARABA

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Activități creative dedicate Zilei Internaționale a Copilului, organizate de cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri, la Centrul de Cultură ”A

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Activități creative dedicate Zilei Internaționale a Copilului, organizate de cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, joi, 1 iunie 2023, o serie de activități creative dedicate Zilei Internaționale a Copilului, la care participă cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul instituției.

Activitățile vor începe la ora 12:00 și se desfășoară la Spațiile expoziționale de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina. Programul cuprinde: karaoke și recitaluri de muzică ușoară (profesor coordonator Marinela Popa), momente de folclor și muzică instrumentală (profesori coordonatori Nicolae Vancu, Ovidiu Țăran și Ovidiu Romoșan), muzică vocală tradițională (profesor coordonator Leontina Fărcaș), dansuri moderne (profesor coordonator Octavia Oprea). Copiii de toate vârstele vor fi invitați să se alăture și atelierelor de face-painting, pictură în diverse tehnici, modelaj și artă decorativă (profesori coordonatori: Ioana Raica, Olga Oloieru și meșterul iconar Daniela Anca).

Elit - Gustul Desăvârșit

Activitățile sunt organizate de Școala de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” , instituție din subordinea Consiliului Județean Alba.
Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar în prezent funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

MÂINE| Mic parc de distracții, de Ziua Internațională a Copilului, în Parcul Tineretului din Sebeș: PROGRAMUL zilei de 1 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE| Mic parc de distracții, de Ziua Internațională a Copilului, în Parcul Tineretului din Sebeș: PROGRAMUL zilei de 1 iunie

De Ziua Internațională a Copilului, copiii din Sebeș se vor bucura de un mic parc de distracții amenajat special pentru ei de 1 iunie, în Parcul Tineretului din municipiu.

Citește și: Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii

poster_1iunie_2021

Dacă în zilele de 29 și 31 mai 2023, copiii Sebeșului s-au bucurat de o caravană a veseliei care i-a vizitat în școli și le-a oferit 57 de biciclete câștigate în cadrul unor tombole, precum și mingi achiziționate de municipalitate pentru toți cei 5400 de copii ai orașului care frecventează școlile și grădinițele, surprizele pregătite pentru cei mici nu s-au încheiat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE, FELICITĂRI și URĂRI de La mulți ani pentru copii

Astfel, joi, 1 iunie 2023, Parcul Tineretului va deveni un mic parc de distracții, începând cu ora 18.00. Copiii se vor bucura de prezența veselă a Fanfarei din Petrești, Ordinul Scutierilor de Muhlbach îi va invita să devină cavaleri și domnițe, iar pompierii voluntari și polițiștii locali din Sebeș le vor face o prezentare a dotărilor și echipamentelor.

Citește și: FOTO| Sărbătoarea copilăriei la Sebeș: 57 de biciclete oferite la tombole în școli, mingi și înghețată pentru toți copiii

Vor fi amplasate și câteva aparate de joacă, la care copii vor avea acces gratuit în intervalul orar 18.00-20.00. De la întâlnire nu vor lipsi personajele de animație, care vor avea un salut prietenos pentru toți participanții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Sărbătoarea copilăriei la Sebeș: 57 de biciclete oferite la tombole în școli, mingi și înghețată pentru toți copiii

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Sărbătoarea copilăriei la Sebeș: 57 de biciclete oferite la tombole în școli, mingi și înghețată pentru toți copiii

Și în acest an, pentru a marca Ziua Internațională a Copilului, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș au organizat evenimente recreative dedicate celor mai mici cetățeni ai orașului. În 6 școli din oraș au avut loc tombole, fiind câștigate 57 de biciclete oferite de sponsorii care au sprijinit primăria pentru a aduce cât mai multe surprize și bucurii celor mici.

Citește și: Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii

Tombolele au avut loc în următoarele școli: luni, 29 mai 2023 – la Școala Gimnazială „M. Kogălniceanu” Sebeș, Liceul cu Program Sportiv „F. Fleșeriu” Sebeș și Școala Gimnazială „S. Cărpinișianu” Sebeș (pentru elevii și preșcolarii Liceului Tehnologic Sebeș și pentru elevii și preșcolarii Liceului German Sebeș); miercuri, 31 mai 2023 – la Școala Gimnazială Petrești, Școala Gimnazială Nr. 2 (pentru toți elevii și preșcolarii instituției, inclusiv structura școlară din Răhău) și pentru toți preșcolarii din grădinițele private, pentru copiii care frecventează centrul de zi din cadrul Direcției de Asistență Socială Sebeș, pentru copiii care locuiesc în Sebeș și au vârsta sub 3 ani, ultima tombolă fiind organizată la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE, FELICITĂRI și URĂRI de La mulți ani pentru copii

Listele cu copiii care au câștigat bicicletele sunt publicate pe site-ul Primăriei Sebeș – https://www.primariasebes.ro/fara-categorie/1-iunie-2023/.

Toți copiii Sebeșului care frecventează școala sau grădinița (inclusiv în învățământul particular) au primit din partea municipalități mingi, în acest sens fiind achiziționate 5.400 de mingi. Toți copiii participanți la evenimente au fost serviți cu înghețată produsă la Sebeș.

Organizatorii evenimentelor, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor care le-au oferit încrederea și în acest an: ELIS PAVAJE SRL, SAN CASA SRL, DACOR FOREST SRL, BELL FLOVER SRL, DUPEX SRL, SALV-METAL SRL, ELIO INDUSTRIAL SRL, DML INVEST SRL, MUNDO CONSTRUCT SRL, VENUS ALBA IULIA SRL, MIVO CONSTRUCT SRL, CADISOLA SRL, EUROPEXPRES SRL, BODEA CONSTRUCT SRL, ALPIN 57 LUX.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare