Rămâi conectat

Curier Județean

Marius Macarie – noul antrenor principal al Volei Club Alba Blaj *Fostul tehnician al CSŞ Topliţa va colabora cu Liliana Bogendorfer

Publicat

în

Marius Macarie (44 ani, CSŞ Topliţa) va fi noul antrenor principal al prim-divizionarei feminine de volei, Volei Club Alba Blaj începând din stagiunea viitoare, în Divizia A1. Acesta va fi ajutat în calitate de antrenor secund de Liliana Bogendorfer (principal în campania de promovare), din staff urmând a nu mai face parte Emil Ciufudean (va rămâne doar la CSŞ Blaj).

Chiar dacă părţile nu o recunosc deschis, mutarea este ca şi făcută şi va fi oficializată la începutul lunii viitoare. Marius Macarie este un tehnician cu rezultate excelente la nivel juvenil, având două titluri naţionale cu CSŞ Topliţa, ultimul în 2010, când din lot făceau parte actualele echipiere ale VC Alba Blaj, Ioana Vodă şi Alexandra Biriş. Acesta este fratele lui Ovidiu Macarie, antrenorul secund al naţionalei masculine si al campioanei Remat Zalau şi în trecut a avut sub comandă, tot la Topliţa, în perioada junioratului alte două jucătoare de la VC Alba Blaj, Valentina Rusu şi Laura Mastahac. „Discuţii pe această temă am avut şi probabil că vor mai fi. Nu este niciun secret, dar deocamdată n-am semnat contractul. Dacă vom cădea la o înţelegere, recunosc că m-ar tenta să lucrez la Blaj. Din punctul meu de vedere există disponibilitate, iar şansele, în acest moment sunt împărţite, 50 la sută„, a declarat Marius Macarie, fost trei ani şi la lotul naţional de cadete. „Suntem în perioada de căutări, la toate nivelurile, antrenori, lot de jucători, strategie. Nu neg tratativele cu Marius Macarie, dar mai trebuie să aşteptăm. Cu siguranţă scopul nostru în această vară este să ne întărim„, a apreciat Sergiu Ştefănescu, preşedintele executiv al Volei Club Alba Blaj, echipă înfiinţată în 2011, care a promovat în elită după 17 victorii din tot atâtea meciuri, inclusiv în turneul găzduit luna trecută în „Mica Romă”.

*S-a renunţat la Covrig, Duţă şi Resiga, negocieri în Muntenegru şi la Lugoj!

Electrica Furnizare Discount

Dacă Sorina Mocan, Alexandra Biriş şi Ramona Rus sunt cooptate în lotul naţional de cadete (cantonament centralizat începând din 1 iulie), conjudeţenele au decis deja să renunţe la serviciile a trei jucătoare din lotul campionatului precedent: Alina Covrig (din motive medicale), Oana Duţă şi Andra Resiga, iar pe lista de achiziţii sunt o voleibalistă de la CSM Lugoj, precum şi o jucătoare din Muntenegru. „O să fie un alt antrenor principal, cu care o să colaborez din calitate de secund. Suntem aceeaşi generaţie, ne ştim destul de bine din diverse situaţii şi personal cred că voi lucra bine cu Marius Macarie. Nu-i o problemă că nu voi fi principal în elită, important este să facem treabă şi să ne ridicăm la nivelul pretenţiilor„, a afirmat Liliana Bogendorfer, ce a stat pe banca tehnică a Blajului de la finele anului trecut, după despărţirea de Alexandru Man.

Dan HENEGAR

Foto Dragoş BASARABA

 

 

Publicitate

Curier Județean

Primăria Daia Română cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria Daia Română cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Daia Română a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția unui buldoexcavator cu accesorii. Valoarea totală estimată a contractului este de 415.700 lei, fără TVA.

Prin achiziția unui buldoexcavator cu accesorii pentru UAT Comună Daia Română, județul Albă se dorește întreținerea drumurilor agricole și stazilor, curățarea resturilor vegetale și întreținerea comunei la costuri mai reduse.

Achiziția cuprinde furnizarea unui buldoexcavator și accesorii (Cupă excavator 610 mm, Tocător de resturi vegetale cu lățime de lucru de minim 1200 mm și diametru de tocare de minim 50 mm, Cupa excavator 300 mm).

Electrica Furnizare Discount

Principalele beneficii generate de achiziția de buldoexcavator și accesorii

-Reducerea costurilor de întreținere a localității
-îmbunătățirea standardului de viață a locuitorilor comunei Daia Română.

Caracteristici tehnice și de performanță minime obligatorii pentru utilajul ce face obiectul achiziției:

 • Putere motor: minim 95 CP – maxim 100 CP
 • Greutate operaționala de minim 8.2 Tone
 • Transmisie tip POWER SHUTTLE cu patru trepte de viteză, înainte / înapoi
 • Cilindru de direcție plasat în față punții pentru mai multă protecție
 • Punte spate din construcție cu trei camere separate de ulei( diferențial și frână, și transmisii finale)
 • Diferențial blocabil 100% – montat pe manetă încărcător
 • Pompă hidraulică cu pistoane axiale și debit variabil
 • Presiunea sistemului hidraulic – minim 250 Bar
 • Debitul hidraulic necesar – minim 160 litri/minut
 • Cupa multifuncționala cu dinți, capacitate minim lm3 , lățime minim 2400mm
 • Paralel lift mecanic rezultat din geometria brațelor (la ridicare, cupa să rămână în aceeași poziție în raport cu solul, fără nici o intervenție din partea operatorului)
 • Sistem de revenire la poziția de săpare, și menținerea poziției cupei pe cursa de ridicare/coborâre
 • Radiatoare rabatabile pentru o curățare ușoara și rapidă
 • Elemente de protecție din cauciuc a radiatorului în partea frontală a utilajului.
 • Braț de excavare curbat, cu ranforsări, și profil îngust pentru vizibilitatea optimă
 • Balansier extensibil, adâncime de săpare minim 5700 mm
 • Forța de excavare cupa – minim 63.4 kN
 • Linie hidraulică auxiliară pentru picon
 • Unghi de rotire a cupei de excavare minim 200 grade

Anul de fabricație al utilajului trebuie să fie minim 2021.

Accesorii:

Cupa excavare minim 300 mm – maxim 350 mm
Cupa excavare minim 610 mm – maxim 700mm
Tocător de resturi vegetale cu lățime de lucru de minim 1200 mm și diametru de tocare de minim 50 mm

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Proiect pilot destinat străzilor neasfaltate pentru impermeabilizarea carosabilului. Trei străzi asfaltate în câteva zile

Publicat

în

La Sebeș a început un proiect pilot destinat străzilor neasfaltate, prin care se așterne o îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pentru impermeabilizarea carosabilului, scopul principal fiind reducerea prafului și a pulberilor. Primele străzi pe care s-a intervenit sunt Florilor, Cânepiști și Sălane, urmând ca lista să fie completată în anul 2022 cu alte 14 străzi.

Lucrările se desfășoară într-un timp relativ scurt, iar soluția este eficientă având în vedere că Sebeșul numără aproximativ 100 de străzi nemodernizate. Structura rutieră realizată este formată din stabilizarea pietruirii existente cu un liant hidraulic pe o grosime de 20 cm și aplicarea unui tratament bituminos dublu de suprafață cu emulsie.

Evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă se va efectua prin profilul transversal cu pantă unică de 2,5%.

Electrica Furnizare Discount

Bugetul pentru impermeabilizarea celor trei străzi cu strat asfaltic a fost de 520.000 lei (tva inclus), lungimea totală a străzilor însumând 1,3 km.

Primarul Dorin Nistor menționează că vor fi evaluate beneficiile acestui proiect, urmând ca în anul 2022 să se realizeze intervenții similare pe străzile: Arțarului, Secașului, Dorin Pavel (prelungire), Decebal (ramificație), Fagului, Paul Tomița – din Sebeș, str. 24 Ianuarie, Sânzâienelor, Oituz, Piața Săsească, Avântului – din Petrești și străzile Râului, Arini, Dumbrava – din Lancrăm.

Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 27 – 29 noiembrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 27 – 29 noiembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 20 – 22 noiembrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 27- 29.11.2021

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare