Rămâi conectat

Curier Județean

MÂINE| Ziua Mondială a Poeziei, sărbătorită la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: Animație culturală pentru copii, expoziții și recomandări de carte și recital de poezie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Mondială a Poeziei va fi sărbătorită mâine, 21 martie 2023, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cu animații culturale pentru copii, expoziții și recomandări de carte, dar și recital de poezie.

Marți, 21 martie, sărbătorim Ziua Mondială a Poeziei. Începând cu anul 1999, UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) a luat decizia ca „încarnarea unei emoții într-un limbaj”, așa cum definea Charles Du Bos creația în versuri, să aibă o zi a ei, de sărbătoare. Ziua mondială a „singurei avuții pe care omul o are, încă, nejefuită”, și a poeților, „traducători umili ai sentimentelor tuturora”, după cum constata Nichita Stănescu.

Ca în fiecare an, și de această dată, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Consiliul Județean Alba vă propun o serie de activități culturale menite să vă reconecteze la starea de reverie, prin intermediul poeziei și al artelor conexe literaturii.

De momentele dedicate Zilei Mondiale a Poeziei vă veți putea bucura dacă ne faceți o vizită la sediu, activitățile zilei fiind disponibile și pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, începând cu ora 8.00 și până la ora 17.00.

Ne-am pregătit cu proiecte de animație culturală pentru copii, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr. 12 și Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată”, expoziții și recomandări de carte, precum și cu un recital de poezie la care oricine poate participa, atât în calitate de public, cât și de recitator. Acesta va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, începând cu ora 17.00.

Vă așteptăm, așadar, să sărbătoriți poezia alături de noi, recunoscându-le poeților contribuția la îmbogățirea culturală și spirituală a fiecăruia dintre noi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea