Mâine, ora 21.30, în Italia, Busto Arsizio – Volei Alba Blaj | Reușește echipa din “Mica Romă” o minune în returul finalei Cupei CEV?

Volei Alba Blaj încearcă minunea în returul finalei Cupei CEV, în deplasare, cu Busto Arsizio, marți, de la ora 21.30 (ora României), echipa italiană ce a câștigat prima manșă, în minimum de seturi, 3-0, în Sala “Transilvania” din Sibiu.

Formația condusă de Darko Zakoc este practic în fața unei situații similare cu aceea din sferturile de finală, cu Galatasaray Istanbul, însă de data aceasta în deplasare, fiind obligată, pentru a pune mâna pe trofeu, să se impună cu 3-0 sau 3-1, să împingă confruntarea în “setul de aur” și să-l și câștige, în vreme ce gazdele au nevoie numai de două seturi pentru a cuceri a treia oară în ultimii 9 ani Cupa CEV. Marco Mencarelli, antrenorul gazdelor, îndeamnă totuși la prudență, spunând că “nimic nu este hotărât încă în această finală”, chiar dacă în urmă cu o săptămână, în România, echipa sa s-a impus într-un mod categoric, în numai 66 de minute, și are șanse majore să devină învingătoarea din 2019 în a doua competiție europeană ca și importanță.

În Sala “Palayamamay” este așteptată o asistență numeroasă, în jur de 4000 de spectatori, între care și 100 de suporteri ai Blajului. Echipa din “Mica Romă” are de susținut o confruntare europeană, în care, în primul rând trebuie să demonstreze o altă față raportat la manșa tur, fiind așteptată o tresărire de orgoliu pentru ardelence, aflate la a doua finală consecutivă, după cea din 2018, din Liga Campionilor.

La Sibiu am lăsat o impresie proastă, acolo a fost o singură echipă pe teren. De aceea, în retur vom încerca să creștem nivelul evoluției, să demonstrăm că acel meci a fost un accident. Șansele sunt mici, dar jucăm fără presiune, trebuie să avem o altă atitudine și, poate vom obține un rezultat extraordinar”, a spus antrenorul Darko Zakoc.

Este un eșec pe care trebuie să-l uităm repede și să jucăm în Italia mult mai bine. Este foarte greu, dar nu imposibil, așa cum am remontat cu Galatasaray. Însă în primul rând să jucăm mult mai bine în Italia, nu avem nimic de pierdut, să ne bucurăm că am ajuns să disputăm o finală“, a spus Nneka Onyejekwe. Volei Alba Blaj a amânat partida din Divizia A1 cu Dinamo, tocmai pentru a pregăti cât mai bine ultimul meci european al acestei campanii, după duelul din Italia urmând un alt meci de foc, duminică, 31 martie, în Sala “Timotei Cipariu”, derby-ul cu CSM București, de la ora 17.00

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...