Rămâi conectat

Sport

Mâine, ora 19.00, în direct pe Digi Sport, CSM București – Volei Alba Blaj | Derby pentru supremație și momentul adevărului pentru echipa din “Mica Romă”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rivalele CSM București și Volei Alba Blaj se înfruntă mâine, vineri, 14 decembrie, de la ora 19.00, în direct pe Digi Sport 4, în etapa de final a turului Diviziei A1, într-un derby încins al pretendentelor la titlul de campioană.

Ultimul meci al anului opune primele două clasate în ierarhie, ambele neînvinse, vizitatoarele având un punct în față, după un parcurs perfect, cu maximum de puncte (un singur set pierdut), meciul fiind o dispută a orgoliilor între echipele ce promit un duel aprig pentru trofeele interne, asta după ce și-au întărit efectivele în vară prin campanii impresionante de achiziții, mutările însemnând și jucătoare transferate din curtea contracandidatei, Adina Salaoru (ce a părăsit Blajul după 5 ani), respectiv Ioana Baciu și Suzana Cebic, catalogate drept duble lovituri.

Echipa din “Mica Romă” încearcă să recâștige supremația în România, după ce sezonul precedent a devenit vicecampioana Europei, însă “tigroaicele” conduse de Ferhat Akbaș au cucerit eventul, având 4 victorii din 5 meciurile directe împotriva grupării ardelene (de două ori 3-0 în Sala “Timotei Cipariu”), inclusiv în finala Cupei României de la Bacău, din aprilie, asta după ce în sezoanele anterioare Blajul a câștigat trei titluri la rând. Este clar că se anunță un duel pe muchie de cuțit, cu implicații și în plan pshihologic, în condițiile în care CSM București este în grupele Champions League, iar Volei Alba Blaj a ratat primul obiectiv al sezonului, pătrunderea pentru al 4-lea an la rând în grupele competiției supreme.

*Un moment al adevărului!

Volei Alba Blaj a resimțit șocul eliminării din Liga Campionilor, prestațiile elevelor lui Darko Zakoc nu se ridică la nivelul pretențiilor, dar înaintea acestui joc “face to face” împotriva contracandidatei la aurul intern, oficialii Blajului nu vor să pună presiune suplimentară pe Nneka Onyejekva și compania. “Este un meci între cele mai bune echipe din campionat și sunt sigur că va fi un spectacol de calitate. Ambele formații sunt întărite comparativ cu stagiunea anterioară, fiecare are atuurile sale, disputa se anunță echilibrată. Ei sunt campioni, sunt favoriți, iar noi trebuie să jucăm la nivelul potențialului și să scoatem maximum. Categoric că va fi o întâlnire importantă în economia campionatului, însă nu decisivă în lupta pentru titlu”, a spus Sergiu Ștefănescu, președintele Consiliului Director al CSM Volei Alba Blaj.

Este un moment al adevărului, iar noi ne dorim în primul rând să avem o evoluție bună în acest derby, dincolo de rezultat. Va fi o confruntare dificilă, un joc important pentru ambele formații. Nu este decisiv, însă un rezultat bun obținut ne-ar da încredere că putem recuceri titlul. CSM București, campioana en-titre, este favorită, evoluează și acasă, însă și Volei Alba Blaj dispune de o garnitură valoroasă, care trebuie să dovedească asta”, a precizat Vladimir Bacșiș, directorul general al liderului Diviziei A1.

Amfitrioanele se bazează pe un efectiv ce cuprinde trei căpitani de echipe naționale (Adina Salaoru – România, Maret Balkestein-Grothues – Olanda, Nadija Kodola – Ucraina), având în efectiv alte două jucătoare ce au evoluat la Volei Alba Blaj: Naoko Hashimoto și Tatsiana Markevitch, de partea cealaltă a fileului fiind incert libero-ul Suzana Cebic (în recuperare după o accidentare).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea