Mâine, la Alba Iulia, Crosul Olimpic Național, eveniment sportiv de seamă, cu startul la ora 12.00!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Miercuri, 6 iunie, de la ora 12.00 (startul a fost decalat cu două ore, raportat la programul anunțat inițial), la Alba Iulia, în Șanțurile Cetății, se va desfășura a 31-a ediție a Crosului Olimpic Național, eveniment sportiv de anvergură, în an Centenar, în Cetatea Marii Uniri.

Organizatorii speră într-o prezență record, peste 1000 de concurenți la acest concurs major, Cetatea Alba Carolina fiind iarăși gazda unei ediții a Crosului Olimpic Național, după 3 decenii, precedenta fiind în 1998, când Ion Țiriac era președintele COSR. La Alba Iulia vor fi prezenți cu acest prilej, președintele COSR, Mihai Covaliu, fost campion olimpic la scrimă și Simona Amânar Tabără – multipla medaliată europeană, mondială și olimpică, director al Academiei Olimpice Române.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Nume grele, Mihai Covaliu și Simona Amânar!

Organizatorii au pregătit numeroase premii. Biciclete, trotinete, cupe, rachete şi seturi de mingi de tenis îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, în timp ce alergătorii categoriei 20+ vor fi recompensaţi pentru efortul lor cu biciclete eliptice, steppere, cupe, rachete şi seturi de mingii de tenis. De asemenea, vor fi acordate premii speciale, pentru cea mai numeroasă familie, cel mai tânăr/tânără participant/ă şi cel mai vârstnic/vârstnică participant/ă. La start sunt așteptați concurenți din întreaga țară, alături de sportivii de la CS Unirea Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir sau Sebeș, elevi de la şcolile şi liceele din tot judeţul, studenţi ai universităţii albaiuliene, dar şi mulţi iubitori ai mişcării sportive în general, oameni simpli, din Alba şi din alte judeţe ale României. Competiția propriu zisă se va desfășura în Șanțurile Cetății (Latura de Vest), pe mai multe categorii de vârstă, fete și băieți, 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 15-19 ani, open (peste 20 de ani). Toți participanții la cros vor primi din partea organizatorilor tricouri și medalii cu însemnele olimpice, și diplome de participare din partea Comitetului Internațional Olimpic. De asemenea, Comitetul Olimpic și Sportiv Român va oferi primilor trei clasați 30 de premii constând în cupe, biciclete, trotinete, steppere, rachete de tenis, seturi mingi de tenis. Programul este următorul: 10.30-11.30 – înscrierea participanților și distribuirea tricourilor, 12.00 – start pe distanța de 2700 metri (o tură de cetate) la categoriile 12-14 ani, 15-19 ani și open; 12.05 – start pe distanța de 600 metri, la categoriile 6-8 ani și 9-11 ani; 13.15 – festivitatea de premiere.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dan HENEGAR