Rămâi conectat

Politică Administrație

Mâine, 68 de familii vor intra în posesia locuințelor ANL repartizate de Primăria Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 68 de familii își vor petrece Crăciunul în ”casă nouă”. Este vorba despre tinerii aflați pe lista de repartizare a apartamentelor din blocurile ANL situate pe str. Nazareth Illit și pe str. Livezii care, potrivit anunțului făcut de Primăria Municipiului Alba Iulia, vor intra mâine în posesia locuințelor.

În municipiul Alba Iulia au fost finalizate în acest an 60 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii construite de către Agenţia Naţională de Locuinţe., Locuinţele sunt amplasate pe str. Nazareth Illit, având următoarea structură: 32 apartamente de 1 camera, 16 apartamente de 2 camere şi 12 apartamente de 3 camere. Alte 6 apartamente cu câte o cameră se află în blocul ANL de pe strada Livezii.

Potrivit reprezentanților administrației locale, în urma soluționării contestațiilor depuse de două familii (excluse de pe listă din cauza lipsei unor acte pe care angajatorii nu le-au eliberat în timp util), s-au găsit soluții pentru ca și aceștia să primească o locuință.

După preluarea în administrare a locuinţelor de către Consiliul local Alba Iulia, solicitanţii din lista de priorităţi au fost rugaţi să prezinte acte justificative necesare reconfirmării criteriilor de acces. După verificarea actelor prezentate de către solicitanţi s-a întocmit lista de repartizare a locuinţelor prin preluarea solicitanţilor înscrişi în lista de prioritate stabilită conform HCL nr. 179/2012 care au reconfirmat criteriile de acces la locuinţă.

Repartizarea locuinţelor s-a realizat ţinîndu-se cont de suprafaţa ce revine fiecărui membru de familie, având prioritate la obţinerea unei unităţi locative cu o suprafaţă mai mare, familiile care au în componenţă copii, precum şi numărul acestora.

Listele de repartizare a locuinţelor după aprobarea lor de către Consiliul local, au fost date publicităţii prin afişare la sediul Primăriei municipiului Alba lulia şi pe site-ul autorităţii locale www.apulum.ro. Contestaţiile cu privire la repartizarea locuinţelor au fost adresate primarului municipiului Alba Iulia în termen de 7 zile de la afişarea listelor iar soluţionarea contestaţiilor s-a făcut destul de repede astfel încât tinerii aflați pe listă să se poată muta în noile apartamente chiar în această lună.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea