Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Made in Roșia Montană” și „FastOrder”, două afaceri de succes pornite de doi tineri din Alba, selectate pentru gala FORBES 30 sub 30

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Made in Roșia Montană” și „FastOrder”, două afaceri de succes pornite de doi tineri din Alba, selectate pentru gala FORBES 30 sub 30

Doi tineri antreprenori care au dezvoltat afaceri de succes în județul Alba, ajungând faimoși atât în țară, cât și peste hotare, au fost selectați să participe la Gala Forbes 30 sub 30. ”Forbes 30 sub 30 este un proiect care radiografiază mediul de business al tinerilor lideri sau antreprenori, ovaționându-i pe aceia care au reușit să rupă clișee”, arată cei de la Forbes.

Din județul Alba s-au remarcat Lucian Cramba, dezvoltatorul aplicației FastOrder, care a depășit deja granițele României, și Tică Darie, un sucevean stabilit de câțiva ani la Roșia Montană care a înființat magazinul on-line cu produse din lână ”Made in Roșia Montană”. ”Mă bucur să mă aflu în Top «30 sub 30». Inițial când am fost contactat am crezut că e o confuzie și că sunt selectat în Top 30 miliardari sub 30 de ani. Mi-am zis: «Chiar și ăștia de la Forbes cred că sunt vreun nepot/strănepot de-al lui Soroș?». Am citit mai atent și m-am liniștit”, a declarat Tică Darie. În vârstă de doar 24 de ani, Tică Darie a vrut să arate că la Roșia Montană se pot dezvolta și alte inițiative și afaceri în afară de minerit. Un activist înfocat împotriva proiectului minier al RMGC, Tică Darie s-a mutat în 2013 la Roșia Montană încercând să facă ceva concret pentru comunitatea de aici. Și-a deschis un magazin on-line prin care vinde produse din lână croșetate de femeile din comună.Vestea s-a răspândit repede și tânărul antreprenor aproape că nu poate face față comenzilor, fiind mulți doritori care vor să poarte șosete, veste, căciuli, fulare și alte produse autentice care poartă eticheta ”Made in Roșia Montană”. Tică Darie se implică activ în viața comunității. De altfel el a candidat la funcția de primar al comunei în vara anului 2016 însă a ieșit pe locul 3. Asta nu l-a împiedicat să-și continue proiectele și să pledeze în continuare cauza Roșiei Montane și a oamenilor săi.

Celălalt tânăr din Alba care uimește cu business-ul său de succes este Lucian Cramba. Acesta a creat în urmă cu aproximatriv un an aplicația FastOrder și a înregistrat un parcurs fulminant, ajungând în prezent să aibă solicitări din multe alte țări ale lumii, inclusiv SUA și Emiratele Arabe Unite. Aplicația FastOrder este destinată restaurantelor, cu scopul de a eficientiza modul de servire în localuri. Clienții comandă direct din meniul digital, ospătarii nu se mai încurcă în comenzi, iar patronii localurilor câștigă mai mult timp, deci mai mulți clienți. ”Am realizat că nu există o metodă eficientă de a servi clienții în timpul orelor aglomerate.

M-am gândit cum să eficientizez modul de servire în local, nu m-am gândit la un proiect atât de mare cum avem în ziua de azi”, a precizat Lucian Cramba pentru Forbes.
Dacă până de curând în România tinerețea reprezenta un impediment în lumea afacerilor, Tică Darie și Lucian Cramba demonstrează că se poată și altfel și că viitorul este al tinerilor întreprinzători și inovativi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea