Rămâi conectat

Sport

Lupta pentru retrogradare în Liga a 3-a: Unirea Alba Iulia e salvată cu un punct! Industria Galda trebuie să evite poziția a 12-a!!!

Publicat

în

Unirea Alba Iulia și Industria Galda de Jos sunt cele două conjudețene ce trăiesc periculos, cu sufletul la gură, finalul eșalonului terț, cu emoții în privința salvării de la retrogradare!

Înaintea ultimei etape, calculele în subsolul Seriei a 4-a sunt complexe, dar și complicate în același timp, întrucât 4 echipe tremură în privința obținerii permanenței în Liga a 3-a.

Asta întrucât CS Hunedoara (actualmente pe poziția a 10-a, cu 39 de puncte) este salvată indiferent de rezultatul pe care-l va înregistra în derby-ul județului vecin, la Deva, chiar dacă s-ar clasa pe poziția a 12-a (întrucât are un punctaj suficient, 28 de puncte strânse cu echipele de pe locurile 1-11). Un alt lucru cert este că ecuația retrogradării se închide dacă Unirea Alba Iulia reușește un egal la Chișineu Criș, indiferent de ce rezultat se înregistrează la Deva (ca să nu mai intrăm și alte discuții, că se poate salva și cu o înfrângere, dacă Deva nu bate conjudețeana aflată în vacanță).

Elit - Gustul Desăvârșit

*Industria, cu ochii în Seria 1

Din Liga a 3-a va retrograda și echipa clasată pe cel mai slab loc 12 din cele cinci serii, în condițiile în care vor fi luate în calcul numai punctele strânse cu echipele de pe locurile 1-11 (scăzându-se punctele acumulate cu formațiile de pe locurile 13-16). Industria Galda de Jos are 38 de puncte, este singură că nu poate coborî mai jos de locul 12 (are rezultate directe favorabile cu LPS Deva 1-0 și 1-1). Din păcate însă, dacă ar încheia stagiunea pe poziția a 12-a, Industria este în pericol de a retrograda, întrucât pleacă de la punctajul real, înaintea ultimei etape, de 16 puncte (în calculul cu celelalte locuri 12)!

Mai mult ca sigur că o altă “candidată” la cel mai slab loc 12 vine din Seria 1, unde sunt trei formații în luptă pentru evitarea retrogradării: Șoimuz Fălticeni – 26 p (locul 11), CSM Pașcani – 25 p (locul 12) și AFC Botoșani 2 – 25 p (locul 13). Aici lucrurile sunt extrem de complicate întrucât oricare dintre acestea pot ocupa unul din cele trei locuri (11, 12 sau 13). Prima joacă în deplasare la retrogradata CSM Rm. Sărat și se poate salva dacă bate, CSM Pașcani evoluează acasă cu Sporting Liești (locul 8, fără griji), iar FC Botoșani 2 are cel mai dificil joc, acasă cu locul 4 (CSM Focșani). După calculele noastre, relative până la un punct, pentru Industria Galda cea mai neconvenabilă variantă ar fi ca FC Botoșani 2 să urce pe poziția a 12-a (are rezultate directe cu CSM Pașcani favorabile), întrucât ar aduce în ierarhia celor “cinci” de pe 12 între 18 și 20 de puncte!!!

*CS Hunedoara e salvată!

Cu siguranță că găldenii regretă și acum golul primit în prelungiri sub Drăgana… Adunau, în cazul egalului, 39 de puncte (17 de luat în calcul pentru locul 12) și puteau, chiar cu un egal în ultima rundă, să fie salvați, în majoritatea variantelor posibile. Există multiple posibilități: 38 de puncte pentru Industria, Unirea și Deva, sau 39 de puncte pentru Industria, CS Hunedoara și CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Revenind la discuții, pentru a nu extinde calculele și la alte serii, sau a sta la mâna altor rezultate, echipa pregătită de Paul Ciucă trebuie să evite locul al 12-lea, aceasta însemnând un succes cu prima clasată (o remiză ar aduce după sine emoții și calcule). Pe undeva, Industria are un mic avantaj, întâlnind o grupare ce a sărbătorit runda trecută în Valea Domanului, promovarea în Liga a 2-a. Deconectată de la miza competiției și intrată deja în vacanță, CSM Școlar Reșița e posibil să abordeze relaxată confruntarea din Alba. “Deocamdată nu știm ce formulă vom alinia. Cu siguranță o să las 2-3 jucători în vacanță, dar nu vom veni cu juniorii, pentru a nu ne face de râs”, a declarat antrenorul Leo Doană.

Dar iată jocurile cu implicații la retrogradare în ultima rundă (pe CS Hunedoara – locul 10 – am scos-o din calcule):

*CSC Ghiroda și Giarmata Vii (locul 9, 39 de puncte), deplasare la Lipova;

*Industria Galda (locul 11, 38 de puncte), acasă cu CSM Școlar Reșița;

*Unirea Alba Iulia (locul 12, 37 puncte), deplasare la Crișul Chișineu Criș;

*LPS Cetate Deva (locul 13, 35 puncte), acasă cu CS Hunedoara) – cele mai mici șanse de salvare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Powerlifting de aur: uniristul Andrei Irimie – iarăși campion european | Delegația României, 31 de medalii și locul 3 pe națiuni!

Publicat

în

Începutul acestei luni a însemnat pentru România participarea la Campionatul European de Powerlifting, la Pilsen (Cehia), cea mai importantă competiție continentală și poate prima în care delegația tricoloră a avut statut de favorită clară la câștigarea medaliilor europene, într-o concurență cu reprezentanții altor 20 de națiuni.

Reprezentativa națională a reușit performanțe de pus în ramă: să conserve titlul de campion european la seniori prin Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia, ce a reeditat performanța anului trecut), să obțină un număr fabulos de medalii, 31, și să se claseze pe un onorabil loc trei în clasamentul pe națiuni, devenind astfel una dintre națiunile care contează cu adevărat în plan sportiv, asta chiar dacă resursele materiale sunt limitate.

Există în sport momente în care se face liniște. O liniște profundă și premergătoare intonării imnului național, o liniște ce anticipează consfințirea faptului că un sport tânăr și viguros își revendică cu diplomație și fermitate locul 1 între sporturile momentului. Vorbim despre powerlifting, un sport pe care îl confirmă atât statistica cât și realitatea. De-a lungul timpului România a generat sportivi cu șanse la nivelul acestei competiții, dar parcă, niciodată, puterea organizatorică, managementul sportiv și strategia sportivă pe termen mediu și lung nu au fost privite în maniera în care am fost percepuți acum”, a sintetizat albaiulianul Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, ce are sediul în Cetatea Marii Uniri. La salba de medalii au contribuit și concurenții din Alba, ce și-au trecut în cont 12 distincții, aurul fiind adjudecat de Andrei Irimie (seniori, singura din delegația României la acest nivel) și Paul Bejenariu (CS Universitatea Alba Iulia, juniori).

Elit - Gustul Desăvârșit

*12 medalii adjudecate de sportivii din Alba

Sportivii din Alba, rezultate:

*juniori II (14-18 ani): Bianca Todorescu (cat. 57 kilograme, CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ovidiu Pănăzan) – locul 3 la genuflexiuni, locul doi la împins din culcat, locul 4 la îndreptări și total;

*juniori I (19-23 ani): Paul Bejenariu (cat. 105 kg, CS Universitatea Alba Iulia) – trei medalii de aur la împins din culcat, îndreptări și total, o medalie de bronz la genuflexiuni și locul 3 pe echipe juniori I;

Alexandra Cazacu (cat. 52 kg, CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ovidiu Pănăzan) – o medalie de argint la îndreptări și trei medalii de bronz;

*seniori: Andrei Irimie (cat. 83 kg, CS Unirea Alba Iulia) – medalie de aur la împins din culcat, locul 11 la total, locul 13 la genuflexiuni, locul 14 la îndreptări;

Alexandru Cazacu (cat. 120 kg, CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ovidiu Pănăzan) – locul 8 la genuflexiuni, locul 9 la împins din culcat și total, locul 10 la îndreptări;

Daniel Ordean (cat. +120 kg, CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ovidiu Pănăzan) – locul 4 la împins din culcat, locul 5 la total, locul 7 la genuflexiuni și locul 9 la îndreptări;

*juniori I (19-23 ani): Andrei Georgescu (cat. 53 kg, Iron Team Ploiești, antrenor Cristian Oproiu) – 4 medalii de aur și locul 3 pe echipe juniori I; Cristian Moise (cat. 59 kg, Iron Team Ploiești) – două medalii de argint, 3 medalii de bronz, locul 3 pe echipe juniori I; *seniori: Gheorghe Moise (cat. 66 kg, Iron Team Ploiești) – 3 medalii de bronz la genuflexiuni, împins din culcat și total; Ionuț Lupaș (cat. +120 kg, Crișul Oradea, antrenor Ovidiu Pănăzan) – două medalii de bronz la genuflexiuni și îndreptări; Daniela Stroe (cat. 47 kg, Iron Team Ploiești) – 4 medalii de argint; au mai participat Bogdan Pop (cat. 74 kg, Caza Powerlifting Timișoara, antrenor Sorin Cazacu) și Ioana Petcu (cat. 69 kg, Iron Team Ploiești).

Rezultatele au fost obținute în condițiile în care performanța despre care vorbim nu a avut niciodată nevoie de validarea majoretelor tot mai numeroase în sportul românesc. Să nu înțelegeți că aplauzele majoretelor nu sunt importante, sunt, numai că nu au fost niciodată fundamentul strategiei sportive pe care am aplicat-o în acești ani de când ne-am asociat cu marea performanță. Am reușit să urcăm pe podiumul european și mondial tocmai pentru că în culise am așezat greutățile nu strategia, tocmai pentru că în culise am continuat să ne pregătim, nu să reglăm luminile pentru un show bun. Între performanță și marketing este o diferență pe care este bine să o sesizăm. Sportul la acest nivel nu are voie să se transforme într-un spectacol de iluzionism în care mâna este mai rapidă decât ochiul lăsându-i astfel pe spectatori cu gura căscată și buzunarele goale. În liniștea despre care vorbeam ar trebui să se nască vocea celor chemați să recunoască, cu adevărat marea performanță, ar trebui să se nască dincolo de orgoliile și interesele exprese ale sportului local respectul  pe care-l merită o mișcare care a dat infinit mai mult decât a cerut. V-am dat din nou locul întâi între națiunile europene, am ridicat din nou steagul la cel mai înalt nivel. Rămâne să vedem ce veți face cu aceste realități….”, a încheiat antrenorul Ovidiu Pănăzan (prin intermediul unui comunicat de presă).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Finala Cupei României, faza județeană, în 11 iunie | Ultimul act al competiției “KO”, la Daia Română, în premieră

Publicat

în

Conform informațiilor furnizate de Asociația Județeană de Fotbal, finala Cupei României, faza județeană, se va desfășura sâmbătă 11 iunie, în aceste zile urmând să se stabilească gazda ultimului act, Stadionul din Daia Română fiind în cele din urmă ales.

Voința Stremț, câștigătoarea ultimelor două trofee județene, s-a calificat în finală după loviturile de departajare, elimânând Performanța Ighiu, iar cealaltă semifinală se va disputa miercuri, 25 mai, pe “Cetate”, între CSU Alba Iulia și Energia Săsciori.

Cum studenții lui Mihai Manea sunt favoriți, este foarte posibil să asistăm la a treia finală consecutivă între Voința Stremț și CSU Alba Iulia. Variantele vahiculate până în acest moment, Stadionul “Cetate” din Alba Iulia sau Galtiu, au căzut din diverse motive, arena albaiuliană nefiind agreată de oficialii stremțeni (locul pe care CSU dispută meciurile interne), la Galtiu fiind vorba despre un weekend în care familia Hulea este prinsă în alte activități programate anterior. Așadar, se discută despre Zlatna (a mai fost o finală, în 2009, pe “Minaur”, CS Zlatna – CS Ocna Mureș 3-0) sau Daia Română (în premieră, aici se va juca), o decizie urmând să fie luată până la finele săptămânii.

Elit - Gustul Desăvârșit

În aceeași zi, în cuplaj cu finala Cupei României, se va disputa și finala Cupei României Under 19, competiție organizată în premieră de AJF Alba în acest an. La acestă întrecere juvenilă s-au înscris 6 echipe, repartizate în două grupe. Mai sunt meciurile Metalurgistul Cugir – LPS Sebeș (grupa B, în 18 mai, ora 18.00) și Fortuna Lunca Mureșului – CS Universitatea Alba Iulia (grupa A, 21 mai, ora 11.00), cele 4 fiind deja calificate în semifinale (ordinea din grupe se va stabili după aceste întâlniri, semifinalele sunt într-o singură manșă, în perioada 26-31 mai). Între aceste două întâlniri se va desfășura festivitatea de premiere a performerilor județeni din ediția 2021/2022, exceptând Campionatul Speranțelor “Dragoș Damian” (mutat în perioada anotimpului rece).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

“Fotbal în familie”, ediția inaugurală, o reușită! Familia Avram, din Cugir, laureata competiției AJF Alba

Publicat

în

Ediția inaugurală a atractivei competiții “Fotbal în familie”, 3×3 (tata, mama și copilul) desfășurată în 15 mai, de Ziua Internațională a Familiei, în Piața Cetății din Alba Iulia (fostul parc Custozza), a fost câștigată de familia Avram (foto), din Cugir (Traian Avram este în staff-ul tehnic al divizionarei terțe Metalurgistul Cugir).

La turneu s-au înscris 26 de familii din județul Alba, competiția disputată în sistem eliminatoriu (tablou de tenis), după regulile “miuței” din copilărie (fără portar, aut cu piciorul, maxim 10 minute de joc, învingătoare echipa care are două goluri mai mult decât adversarul) fiind un real spectacol. O ințiativă remarcabilă a AJF Alba (sursa foto) prin organizarea acestui inedit turneu de fotbal, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean Alba, CSM Unirea Alba Iulia, Primăria municipiului Alba Iulia și Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

“Vrem să permanentizăm acest turneu, să îl îmbunătățim de la an la an, chiar să-l desfășurăm pe categorii de vârstă. Ne bucură interesul manifestat, a rezultat o acțiune reușită, la finele căreia toți cei prezenți s-au bucurat de fotbal”, a declarat Cristian Petropulos, președintele AJF Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fiecare echipă a primit diplomă de participare, iar cele calificate în “careul de ași” au fost recompensate cu trofee, medalii și mingi. Pe locul întâi s-a clasat familia Avram (Maria, Traian și Bogdan), urmată de Csaszar (Maya, Andrei și Mihai), Pașca Igna (Laura, Laurențiu și Dorel) și Baranyi (Adriana, Marius și Edmund). Cele 26 de “trio”-uri participante au fost: Szandai, Bălăceanu 1,  Bălăceanu 2, Avram 1, Avram 2, Baranyi, Nemeth, Sularea, Ghioncă 1, Ghioncă 2, Rațiu, Gherman, Florinc 1, Florinc 2, Csaszar 1, Csaszar 2, Rus, Tudor, Matyasi, Sdira, Brânză, Muntean, Muntean M., Pașca Igna, Alb și Zoica. Au arbitrat Elisabeta Sunzuiană, Andra Maria Crăciun și Tiberiu Horvath.

Acest concept al competiției a fost gândit de regretatul Adrian Lucaci, fostul președinte al AJF Arad, care din păcate a decedat în data de 12 aprilie 2020, un om de la care am învățat foarte multe”, a încheiat Cristian Petropulos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare