Rămâi conectat

Sport

Lupta pentru retrogradare în Liga a 3-a: Unirea Alba Iulia e salvată cu un punct! Industria Galda trebuie să evite poziția a 12-a!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia și Industria Galda de Jos sunt cele două conjudețene ce trăiesc periculos, cu sufletul la gură, finalul eșalonului terț, cu emoții în privința salvării de la retrogradare!

Înaintea ultimei etape, calculele în subsolul Seriei a 4-a sunt complexe, dar și complicate în același timp, întrucât 4 echipe tremură în privința obținerii permanenței în Liga a 3-a.

Asta întrucât CS Hunedoara (actualmente pe poziția a 10-a, cu 39 de puncte) este salvată indiferent de rezultatul pe care-l va înregistra în derby-ul județului vecin, la Deva, chiar dacă s-ar clasa pe poziția a 12-a (întrucât are un punctaj suficient, 28 de puncte strânse cu echipele de pe locurile 1-11). Un alt lucru cert este că ecuația retrogradării se închide dacă Unirea Alba Iulia reușește un egal la Chișineu Criș, indiferent de ce rezultat se înregistrează la Deva (ca să nu mai intrăm și alte discuții, că se poate salva și cu o înfrângere, dacă Deva nu bate conjudețeana aflată în vacanță).

*Industria, cu ochii în Seria 1

Din Liga a 3-a va retrograda și echipa clasată pe cel mai slab loc 12 din cele cinci serii, în condițiile în care vor fi luate în calcul numai punctele strânse cu echipele de pe locurile 1-11 (scăzându-se punctele acumulate cu formațiile de pe locurile 13-16). Industria Galda de Jos are 38 de puncte, este singură că nu poate coborî mai jos de locul 12 (are rezultate directe favorabile cu LPS Deva 1-0 și 1-1). Din păcate însă, dacă ar încheia stagiunea pe poziția a 12-a, Industria este în pericol de a retrograda, întrucât pleacă de la punctajul real, înaintea ultimei etape, de 16 puncte (în calculul cu celelalte locuri 12)!

Mai mult ca sigur că o altă “candidată” la cel mai slab loc 12 vine din Seria 1, unde sunt trei formații în luptă pentru evitarea retrogradării: Șoimuz Fălticeni – 26 p (locul 11), CSM Pașcani – 25 p (locul 12) și AFC Botoșani 2 – 25 p (locul 13). Aici lucrurile sunt extrem de complicate întrucât oricare dintre acestea pot ocupa unul din cele trei locuri (11, 12 sau 13). Prima joacă în deplasare la retrogradata CSM Rm. Sărat și se poate salva dacă bate, CSM Pașcani evoluează acasă cu Sporting Liești (locul 8, fără griji), iar FC Botoșani 2 are cel mai dificil joc, acasă cu locul 4 (CSM Focșani). După calculele noastre, relative până la un punct, pentru Industria Galda cea mai neconvenabilă variantă ar fi ca FC Botoșani 2 să urce pe poziția a 12-a (are rezultate directe cu CSM Pașcani favorabile), întrucât ar aduce în ierarhia celor “cinci” de pe 12 între 18 și 20 de puncte!!!

*CS Hunedoara e salvată!

Cu siguranță că găldenii regretă și acum golul primit în prelungiri sub Drăgana… Adunau, în cazul egalului, 39 de puncte (17 de luat în calcul pentru locul 12) și puteau, chiar cu un egal în ultima rundă, să fie salvați, în majoritatea variantelor posibile. Există multiple posibilități: 38 de puncte pentru Industria, Unirea și Deva, sau 39 de puncte pentru Industria, CS Hunedoara și CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Revenind la discuții, pentru a nu extinde calculele și la alte serii, sau a sta la mâna altor rezultate, echipa pregătită de Paul Ciucă trebuie să evite locul al 12-lea, aceasta însemnând un succes cu prima clasată (o remiză ar aduce după sine emoții și calcule). Pe undeva, Industria are un mic avantaj, întâlnind o grupare ce a sărbătorit runda trecută în Valea Domanului, promovarea în Liga a 2-a. Deconectată de la miza competiției și intrată deja în vacanță, CSM Școlar Reșița e posibil să abordeze relaxată confruntarea din Alba. “Deocamdată nu știm ce formulă vom alinia. Cu siguranță o să las 2-3 jucători în vacanță, dar nu vom veni cu juniorii, pentru a nu ne face de râs”, a declarat antrenorul Leo Doană.

Dar iată jocurile cu implicații la retrogradare în ultima rundă (pe CS Hunedoara – locul 10 – am scos-o din calcule):

*CSC Ghiroda și Giarmata Vii (locul 9, 39 de puncte), deplasare la Lipova;

*Industria Galda (locul 11, 38 de puncte), acasă cu CSM Școlar Reșița;

*Unirea Alba Iulia (locul 12, 37 puncte), deplasare la Crișul Chișineu Criș;

*LPS Cetate Deva (locul 13, 35 puncte), acasă cu CS Hunedoara) – cele mai mici șanse de salvare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea