Rămâi conectat

Sport

Luni, totuși reunire la Unirea Alba Iulia! Primarul Gabriel Pleșa: “Vrem să preluăm, dar suntem într-un cerc vicios”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amânată în două rânduri, reunirea Unirii Alba Iulia este prevăzută totuși în această după-amiază.

Retrogradată la finele sezonului trecut în Liga 4, dar cu asigurarea unui loc și în ediția viitoare în eșalonul terț, sub amendamentul depunctării cu 14 puncte din pricina datoriilor către Alexandru Giurgiu și Adrian Bicheși, gruparea din Cetatea Marii Uniri începe antrenamentele în incertitudine și în criză de timp, startul campionatului fiind în 27 august, iar primul joc oficial cu 10 zile mai devreme, în Cupa României. Neclară este și situația băncii tehnice, în condițiile în care cu Paul Ciucă nu s-a mai discutat de vreo săptămână, “pista” sibianului Adrian Vâsâi (selecționerul reprezentativei României Under 19) devine palpabilă doar dacă echipa are liniște financiară (a se citi preluată de Primăria municipiului Alba Iulia), iar antrenamentul va fi condus de Marcel Rusu și Mircea Oprea (o soluție temporară, până la lămurirea lucrurilor). Reprezentanții autorităților locale s-au întâlnit în cursul săptămânii precedente în 3 rânduri cu oficialii clubului pentru a avansa în privința rezolvării situației.

Pentru siguranță, CS Municipal Unirea Alba Iulia a făcut cerere de înscrirere în Liga 4, către AJF Alba, iar dacă nu se vor clarifica chestiunile, pe termen scurt, atunci se dorește preluarea palmaresului și istoriei de la AFC Unirea 1924 Alba Iulia, pe baza unei evaluări.

*Datoriile sportive – principalul obstacol. Ședință extraordinară, în 8 sau 9 august!

AFC Unirea 1924 Alba Iulia însumează datorii de aproximativ 140.000 de euro (suma așteptată din China, în contul transferului lui Nicolae Stanciu, nu acoperă acest cuantum), majoritatea fiind de natură sportivă (salarii neachitate către jucători), iar aceste restanțe sunt principalul obstacol în contextul în care primăria vrea să preia echipa fanion a Albei, așteptându-se situația financiară a clubului la data de 30 iunie.

Situația este delicată din acest punct de vedere. Datoriile sportive sunt «cuiul lui Pepelea», nu le putem prelua, nu putem plăti din bani publici. Juridic, trebuie să găsim o formă”, a spus primarul Gabriel Pleșa.

În prima parte a lunii august, în 8 sau 9 august, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Alba Iulia, se va discuta concret situația echipei de fotbal. Până atunci însă, se vor purta discuții cu fotbaliștii ce au neplătite contractele pentru o reeșalonare a acestora sau găsirea altor soluții.

“Suntem într-un cerc vicios, partenerii privați nu au încredere până când Primăria nu preia echipa, iar noi nu putem să o luăm cu datorii, aceasta fiind cea mai dificilă problemă. Ei nu mai pot continua, pentru noi prioritare sunt palmaresul și istoria, vrem să preluăm clubul, dar totul trebuie făcut în limitele legalității”, a mai adăugat edilul albaiulian, Gabriel Pleșa promițând că va fi prezent la ședința de pregătire de pe “Cetate”.

Articol publicat în ziarul „Unirea”, luni, 1 august


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea