Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Luni este Blue Monday, cea mai deprimantă zi a anului. Sfaturi pentru cei afectați de depresie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un psiholog britanic a ajuns la concluzia că a treia zi de luni din ianuarie este considerată cea mai deprimantă zi din întregul an, ea fiind denumită în țările de limbă engleză ”Blue Monday”. Anul acesta, ea pică pe 21 ianuarie.

Psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului. El a luat în considerare condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni. Astfel, a stabilit că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi, având în vedere că, în această perioadă, oamenii manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

Ideea stabilirii unei ”Blue Monday” a apărut în 2005 și s-a bazat, la început, pe statisticile care arată că oamenii sunt cei mai nefericiți în zilele de luni din a doua parte a lunii ianuarie. Un nou sondaj, realizat pe 2.000 de persoane, arată că doar 5% sunt acum în cea mai fericită perioadă a anului.

Este evident că în această perioadă a anului este cel mai ușor să ajungi cu moralul la pământ.
Există însă și remedii simple. Specialiștii recomandă expunerea cât mai mult la lumină naturală, întâlnirile cu prietenii și familia, plimbări și exercitții fizice, vitamina D, mâncărurile sănătoase, evitarea frigului și recurgerea la hobby-urile preferate.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea