Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

LPS Alba Iulia, locul secund în campionatul Under 16 la baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia are o singură echipă înscrisă în ediția 2021/2022 a competițiilor juvenile de baschet feminin: formația Under 16, care în acest moment se clasează pe locul secund în a doua fază a campionatului organizat de Federația Română de Baschet.

Această decizie a fost luată după plecarea la cele veșnice a regretatului antrenor Nicușor Marcu, o despărțire prematură și dureroasă produsă în luna august a anului trecut, iar formația Under 16 a LPS Alba Iulia este în fapt, un mixt între două generații, aceea pregătită în trecut de Nicușor Marcu (în memoria căruia Sala de Sport a LPS Alba Iulia va primi numele “Nicușor Marcu”) și o alta a antrenorului George Lăncrănjan.

A fost un parcurs foarte bun având în vedere că suntem «adunați» în vară din cauza conjuncturii și încă nu avem mult timp de când ne antrenăm și jucăm împreună”, a precizat George Lăncrănjan.

În prima fază a campionatului, LPS Alba Iulia a repurtat 4 victorii din tot atâtea jocuri, în turneul de la Arad, unde a învins în două rânduri pe CS Universitatea Cluj-Napoca și CS Valbon Arad. Astfel a acces între primele 16 echipe din țară, formația din Cetatea Marii Uniri fiind repartizată în Grupa 1 alături de CSȘ Craiova, ACS Kids Tâmpa Brașov și CS Universitatea Cluj-Napoca. După derularea a încă două turnee (la Cluj-Napoca și Craiova, ultimul, în decembrie), LPS Alba Iulia este pe locul secund, cu 9 puncte (3 victorii și 3 insuccese), în urma liderului CSȘ Craiova (12 puncte, 6 succese), dar devansând Kids Tâmpa Brașov (8 puncte, două partide adjudecate) și CS Universitatea (7 puncte, o victorie și 5 înfrângeri). În această fază s-au înregistrat rezultatele: 66-53 cu Kids Tâmpa, 32-37 cu CS Universitatea Cluj-Napoca, 31-38 cu CSȘ Craiova, 43-30 cu Kids Tâmpa, 49-28 cu CS Universitatea și 41-47 cu CSȘ Craiova (al treilea turneu este prevăzut în februarie, fără a fi stabilită locația). La nivelul sportului sub panou autohton, LPS Alba Iulia mai activează cu formațiile pregătite de Valentin Urian (minibaschet) și Raluca Dan (baby baschet), dedicate jucătoarelor cu vârste fragede. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Familia Pașca-Igna, din Albac, a câștigat „Fotbal în familie” | 16 echipe participante la turneul organizat de AJF Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

FOTO: Familia Pașca-Igna, din Albac, a câștigat „Fotbal în familie” | 16 echipe participante la turneul organizat de AJF Alba Familia Pașca-Igna, din Albac, a câștigat a treia ediție a turneului „Fotbal în familie”. Asociația Județeană de Fotbal Alba, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean Alba, CSM Unirea Alba Iulia și Primăria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea