Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

LPS Alba Iulia a devenit campioană naţională la baschet feminin Under 17! *Performanţă notabilă pentru George Lăncrănjan

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LPS Alba Iulia 1LPS Alba Iulia este noua campioană naţională la baschet feminin Under 17! Echipa condusă de George Lăncrănjan şi-a adjudecat titlul în turneul final de la Tg. Mureş după ce a învins principala contracandidată CSŞ Bega Timişoara. „Este o performanţă extrem de mare atât pentru baschetul albaiulian, cât şi pentru Liceul Sportiv. Am dovedit că avem valoare, că putem face rezultate mari, chiar şi fără talie şi sper ca federaţia să renunţe la această regulă”, a afirmat George Lăncrănjan.

Formaţia din Cetatea Marii Uniri a cucerit astfel primul titlul la sporturile pe echipă din istoria municipiului albaiulian, o performanţă remarcabilă, după victoriile realizate cu CSŞ Bega Timişoara, scor 61-51 (21-8, 18-19, 8-8, 14-16), BC Sirius Tg. Mureş (58-35) şi CSŞ Botoşani (75-38).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Titlul îl dedicăm tuturor celor care au fost alături de noi. Avem o generaţie promiţătoare, cu două trei baschetbaliste ce pot ajunge să evolueze pe prima scenă. Sper ca această performanţă să fie un model demn de urmat şi pentru generaţiile viitoare„, a spus George Lăncrănjan, merituosul antrenor al LPS Alba Iulia.LPS Alba Iulia 1

Tinerele jucătoare din Cetatea Marii Uniri au trebuit să aştepte terminarea partidei din această după-amiază dintre Sirius Tg. Mureş şi CSŞ Sibiu (victorie mureşeană cu 72-70) pentru a sărbători, în condiţiile în care mai aveau joc duminică cu Sibiul, meci care n-a mai contat.

*Sica Cuzic – triplă premiere!!!!

La festivitatea de premiere, Sica Cuzic a fost desemnată MVP-ul turneului, la fel ca şi la faza finală a ONSS de la Ploieşti. Talentata jucătoare, o mare speranţă a baschetului autohton a mai fost inclusă în „5”-ul competiţiei Under 17 şi a mai primit premiul cuvenit celei mai bune recuperatoare!

Şi în ultimul joc, albaiuliencele au dovedit ca sunt net superioare oponentelor, câştigând detaşat, 64-43 (11-9, 18-15, 18-6, 17-13) cu CSŞ Sibiu, puncte realizate de Sica Cuzic 13, Emilia Gherman 12, Iulia Taltabeţ 10, Andreea Beldian 9, Bianca Borca 8, Cristina Albu 4 şi Emilia Ivaşcu – câte 4, Alice Bîrsan şi Ana Maria Ciurpan câte două.

*Cuzic, Beldian şi Gherman sub comanda lui Popov

 Din această formaţia, Beldian, Cuzic (cu siguranţă va lua titlul de cea mai bună jucătoare a turneului) şi Gherman vor cooptate în lotul CSU Alba Iulia în campionatul viitor. Cele trei, împreună cu Bîrsan şi Taltabeţ au fost recent medaliate cu argint, împreună cu antrenorul George Lăncrănjan, la faza finală a ONSS la baschet feminin. „La nivelul junioarelor este cea mai realizare a carierei şi probabil va mai trece mult timp până se va reedita acest lucru. Anul 2013 este pentru mine un an plin de realizări din toate punctele de vedere, atât la senioare cât şi la junioare, multe vise împlinite„, a încheiat Lăncrănjan.

Lotul noii campioane este format din Emilia Gherman, Andreea Beldian, Bianca Borca, Iulia Taltabeţ, Ana Maria Ciurpan, Sica Cuzic, Cristina Albu, Alice Bîrsan, Diana Stănilă, Emilia Ivaşcu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea