Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Lovitură pentru Andrei Tăban (Metalurgistul Cugir) – ruptură de ligamente și minim 6 luni departe de teren!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Verdict crunt pentru Andrei Tăban, jucătorul de bandă dreapta al formației de sub Drăgana. “Cucu”, cum îi spun cei apropiați, a suferit o gravă accidentare într-o partidă amicală disputată în această iarnă și va fi nevoit să suporte o indisponibilitate de durată.

Amicalul din 26 februarie, dintre Metalurgistul Cugir și Jiul Petroșani, scor 4-2, disputat sub Drăgana, a fost unul cu ghinion maxim pentru fotbalistul cugirean, diagnosticat cu ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare la genunchiul stâng! După ce a efectuat un examen RMN, Tăban a suportat o intervenție chirurgicală la Jimbolia, timp de două săptămâni a purtat orteză, a început recuperarea la Alba Iulia, iar perioada de indisponibilitate este estimată la minimum 6 luni.

Totul s-a petrecut la un duel cu Cocină, fostul meu coechipier, dar nu am simțit să mă fi lovit acesta. E vorba de ghinion, mi-a rămas piciorul împlântat în pământ, am auzit o troznitură în genunchi și durere. Faza era undeva în zona băncii de rezerve, imediat m-am întors și i-am spus la Luci: «Ite, mi-am rupt piciorul!»”, a povestit jucătorul de 29 de ani.

*Legat pe viață de Cugir!

Andrei Tăban a jucat toată cariera în orașul natal. Mai întâi la FC Cugir, de la 14 la 18 ani în Liga a 4-a, iar apoi la CSO Cugir (devenită apoi Metalurgistul Cugir), cu care a promovat în 2013, acum 9 ani, în Liga a 3-a, în urma barajului de la Oradea, scor 4-0, cu Rapid Jibou (Sălaj). Produs 100 la sută al fotbalului cugirean, Andrei are în ADN culorile “roș-albastre”, fiind printre cei mai vechi echipieri din actualul efectiv. În acel baraj de promovare au fost printre alții Lăncrănjan, Șuvaina, Șt. Radu (plecat în iarnă la CSU Alba Iulia), A. Ianc, Oniga, D. Lupșan, Ad. Dan, G. Goronea (actualmente la Sticla Turda), Cîrstean sau Iovănescu, plus actualii săi coechipieri, din alte generații, “greii” Marius Neagu (35 de ani). Alin Șuteu (40 de ani) sau antrenorul Lucian Itu (43 de ani).

E clar că sunt foarte necăjit de ceea ce mi s-a întâmplat, dar nu renunț! Am doar 29 de ani, trebuie să fac o recuperare bună și să revin. La primele anticipări, voi sta departe de fotbal minimum 6 luni, până la toamnă nu am nicio șansă, însă totul depinde de modul cum mă voi recupera”, a explicat Andrei Tăban.

O accidentare similară a suferit în toamnă, pe când era la CS Hunedoara, fundașul Alin Dohotariu (tot ruptură a ligamentelor încrucișate la piciorul stâng), iar acesta a reintrat de o lună la meciuri oficiale.

Concluzionând, se poate spune că blestemul accidentărilor a lovit în ultimul an fotbalul din Alba, întrucât 5 jucători din județ au fost obligați din pricina problemelor de sănătate să ia pauză: Căt. Suciu (portar, CS Universitate Alba Iulia), T. Cristea (atacant, CS Ocna Mureș), F. Morar (apărător, Unirea Alba Iulia), în partea secundă a anului 2022, pe această listă adăugându-se în primăvară Cioplântă (apărător, CS Ocna Mureș) și Tăban (jucător de bandă, Metalurgistul Cugir).

Foto: Pixel ProSport Tg. Mureș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea