Rămâi conectat

Sport

Lot experimental pentru studenți în Cupa României | Sâmbătă, pe “Cetate”, ora 18.00, CSU Alba Iulia – CS Gheorgheni

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia are sâmbătă, 9 iulie, de la ora 18.00, pe “Cetate”, meci în faza regională a Cupei României, cu CS Gheorgheni (reprezentanta județului Harghita).

Este un joc pe care studenții din Cetatea Marii Uniri îl vor aborda cu un lot experimental, cu improvizații și mulți tineri, dar și cu noua achiziție – mijlocașul Al. Costea (Industria Galda de Jos), asta în condițiile în care portarul Ed. Mihail (CS Ocna Mureș) s-a răzgândit în ultimul moment, a declinat oferta și a mers la Dej. “Alb-albaștrii” sunt într-o săptămână încărcată, cu negocieri pe mai multe planuri, atât cu jucătorii din vechiul efectiv cărora le-au expirat înțelegerile în 30 iunie, pe care vor să se bazeze și în ediția viitoare, în eșalonul terț, dar și cu fotbaliști vizați pentru un transfer în această perioadă. Din acest motiv, efectivul cu care va fi abordată întâlnirea nu este 100 la sută conturat, putându-se modifica substanțial până la ora confruntării. Oponenta “alb-albaștrilor” a pierdut ambele manșe din barajul de promovare în Liga 3, 3-6 și 1-4 cu ACS Tg. Mureș.

La 4 ani de la înființare, CSU Alba Iulia a realizat în sezonul abia încheiat o triplă istorică, event județean și promovare în Liga 3 (în 25 iunie, la Baraolt, returul barajului), însă noul format propus de FRF pentru “competiția surprizelor” complică planurile pe termen scurt. Elevii lui Manea trebuie să beneficieze și de vacanță, întrucât la începutul lunii august este programat un cantonament centralizat. În grupa în care a fost repartizată CSU Alba Iulia va fi un singur joc, întrucât Covasna nu are reprezentantă, iar învingătoarea din confruntarea de mâine se va duela în finala regiunii cu câștigătoarea Grupei 1 (ACS Târgu Mureş 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898, Inter Stars Sibiu și ACSM Codlea). În primul meci disputat, gruparea din Tg. Mureș a învins cu 7-1 pe ACSM Codlea. Câștigătoarele grupelor vor susține finala regiunii, iar echipa câștigătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica mai departe în faza următoare (când vor intra și 69 de echipe de Liga 3, inclusiv CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia). Finala regiunii este prevăzută în 16 iulie, de la ora 17.30, pe terenuri neutre (vor fi decise de FRF).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea