Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| „Acțiunea Felinarul”, în fața Primăriei din Alba Iulia: Mai mulți cetățeni cer ca toate locuințele din oraș să poată beneficia de curent electric

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| „Acțiunea Felinarul”, în fața Primăriei din Alba Iulia: Mai mulți cetățeni cer ca toate locuințele din oraș să poată beneficia de curent electric

Astăzi, 17 ianuarie, începând cu ora 12, în fața Primăriei are loc „Acțiunea Felinarul”, în cadrul căreia albaiulienii vor putea semna pentru ca toate locuințele din Alba Iulia să poată beneficia de curent electric.

„Acțiunea de astăzi este preambulul unei mari întâlniri care va avea loc în fața primăriei municipiului Alba Iulia marți, 1 februarie de la ora 12!!

Modernizarea străzilor și dotarea cu utilități a lor din cartierele nemodernizate nu este o povară pentru oraș, face parte din viziunea de dezvoltare a lui și este o obligație legală a primăriei..

În ultimele luni administrația municipiului Alba Iulia a încercat să inducă ideea că dezvoltarea pe orizontală a orașului nostru este o povară pe bugetul local și investițiile în infrastructură ar trebui făcute, în totalitate, de către cei ce vor să-și construiască case..

S-a ajuns până acolo, că în mod halucinant, în momentul de față li se cere oamenilor ca înainte de orice să-și facă proiectul drumului din fața casei chiar dacă el este public.Cu alte cuvinte tu nu știi când ai bani să pui niște pietriș pe drum dar trebuie să faci proiectul pentru ceva ce se va executa, poate, peste 10 ani!!

TREBUIE SĂ TERMINĂM CU BÎJBÎIALA ODATĂ PENTRU TORDEAUNA!

VREM UN PLAN CONCRET PENTRU INVESTIȚIILE ANUALE ÎN EXTINDERI DE UTILITĂȚI ȘI MODERNIZARE DE STRĂZI!!

VREM UN PLAN CONCRET, PE 5-10 ANI, PENTRU MODERNIZAREA ÎNTREGULUI ORAȘ!!

Pentru toate astea ne vedem astăzi la 12 în fața primăriei și marți, în 1 februarie în același loc!!”, a transmis Mircea Trifu, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.

Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.

CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei

Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.

Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.

În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare