Rămâi conectat

Sport

Litigii cu Poli Timişoara şi Empoli FC

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Unirea aşteaptă încasarea banilor pe Fl. Ilie şi F. Himcinschi

FC Unirea Alba Iulia este blocată financiar din pricina neîncasării drepturilor cuvenite de la Empoli FC în contul transferului lui Fabian Himcinschi, situaţie care blochează şi plata drepturilor băneşti către jucători. Deşi internaţionalul Under 17 a primit „cartea verde” acum o lună şi a debutat pentru peninsulari, gruparea italiană încă nu a achitat transferul negociat la începutul lunii iulie, adică în urmă cu peste 4 luni.
*Italienii ameninţaţi cu FIFA!
Ba mai mult, în ultimele discuţii Empoli a propus „alb-negrilor” eşalonarea sumei în 4 tranşe lunare, lucru refuzat de albaiulieni care au somat oficial clubul din Serie B ca în termen de 3 zile (până la finele săptămânii) să stingă litigiul. În caz contrar, FC Unirea este decisă să meargă cu jalba-n proţap şi să reclame Empoli FC la FIFA, întrucât întârzierea deja deranjantă încurcă socotelile în „Cetate”, iar şefii nu pot onora încă promisiunile transmise elevilor lui Gherman şi au amânat implicit, din pricina lipsei resurselor termenele virării primelor şi contractelor.
De asemenea, FC Unirea are joi termen la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF în dosarul prin care solicită de la Poli Timişoara aproximativ 17.000 euro. Subiectul este dat de fundaşul Florin Ilie (titular la echipa naţională de tineret şi la gruparea bănăţeană), jucătorul plecat gratis vara trecută pe „Bega” din pricina unor gafe contractuale ale diriguitorilor albaiulieni. În respectiva sumă sunt incluse grila de formare şi indemnizaţia de promovare (specificate în ROAF) în cazul apărătorului în vârstă de 19 ani, produs 100 la sută al echipei din Cetatea Marii Uniri.
*”Juve” de Colentina n-a câştigat de 9 jocuri!
Din etapa a 4-a (1-0 acasă cu Chindia), Juventus Colentina Bucureşti n-a mai câştigat niciun meci. Echipa al cărui preşedinte Marian Rusen este membru al Comitetului Executiv al FRF şi anchetat de DNA în cazul „Craiova”, a înregistrat din 10 septembrie 9 etape fără victorie, răstimp în care a strâns numai 4 puncte (şi 5 eşecuri). Totuşi în acest tur, „Juve” de România pe teren propriu a remizat, acelaşi scor (1-1) cu „granzii” Gloria Bistriţa şi Poli Timişoara (etapa anterioară), foste prim-divizionare, iar în jocurile externe a scos trei remize albe, la Arad, Turda şi Piatra Olt. Deşi pe penultima poziţie a ierarhiei, cu cel mai slab „adevăr” din ambele serii, minus 10, gruparea bucureşteană îşi va vinde scump pielea pe „Cetate”, la ultima reprezentaţie internă a „alb-negrilor” în această toamnă. „Ne aşteaptă cel mai greu joc acasă din tur. Juventus nu are ce pierde, se va agăţa cu disperare de întâlnirea de la Alba Iulia, iar noi avem numeroase probleme de efectiv”, a declarat preşedintele executiv al Unirii Mihai Dăscălescu, fost coleg la Rapid în 1999-2000 cu Constantin Schumacher, tehnicianul vizitatorilor.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea