Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Lista completă a PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare 2024: Mircea Hava, locul 14, considerat eligibil!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lista completă a PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare 2024: Mircea Hava, locul 14, considerat eligibil!

Mircea Hava, fostul edil de la Alba Iulia, s-ar afla pe locul 14 pe lista comună PNL-PSD, pentru alegerile europarlamentare, loc considerat eligibil.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Lista comună PNL-PSD de la europarlamentarea fi deschisă tot de un independent cu rol de locomtivă. Un loc fruntaș a primit și Gabriela Firea, drept premiu de consolare după ce partidul a decis că nu mai este potrivită în lupta pentru București. Și la PNL s-a făcut o excepție. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, vrea la Bruxelles, chiar dacă partidul își anunțase miniștrii că au treabă la Guvern.

Citește  și: Mircea Hava, despre fake news-ul că ar candida la Primăria Alba Iulia: ”Minciuni grosolane și personaje care au viteză prea mare la internet”

Lista PSD – PNL este negociată de mai bine de o lună. Astfel, șefa reprezentanței Comisiei Europene la București a acceptat poziția fruntașă.

Ramona Chiriac ocupă această functie din 1 iulie 2021 și tot de atunci acționează ca reprezentant oficial al țării noastre sub autoritatea președintei Ursula von der Leyen.

După ce au convenit primul loc, liderii PNL și PSD au desmenat pe rând câte un candidat, in ideea că vor reuși să câștige măcar 18 poziții.

După Ramona Chiriac urmează șeful de campanie al social-democraților, Mihai Tudose, si liberalul Rareș Bogdan.

Cel mai recent a intrat în cărți Gabriela Firea, care a fost surprinsă de decizie, chiar dacă, înainte de a se alia cu liberalii, Marcel Ciolacu i-a mai propus o dată să plece la Bruxelles și a refuzat din motive legate de familie.

Lista cu candidații PSD – PNL pentru europarlamentare:

1. Ramona Chiriac;

2. Mihai Tudose;

3. Rareș Bogdan;

4. Gabriela Firea;

5. Dan Motreanu;

6. Claudiu Manda;

7. Daniel Buda;

8. Vasile Dîncu;

9. Adina Vălean;

10. Victor Negrescu;

11. Dragos Benea;

12. Siegfried Mureșan;

13. Dan Nica;

14. Mircea Hava;

15. Maria Grapini;

16. Vasile Blaga;

17. Gheroghe Cârciu;

18. Alina Gorghiu.

Din partea liberalilor, un singur ministru ar avea o poziție asigurată la europarlamentarele din iunie. Este vorba despre Alina Gorghiu, ministrul Justiției, deși își doreau să plece și șefa diplomației, Luminița Odobescu, dar și ministrul Culturii, Raluca Turcan.

În cazul acestora partidul a invocat o decizie potrivit careia niciun ministru nu va primi un alt post decât cel din Guvern.

Susținere puternică pentru Siegfried Mureșan și Adina Vălean

În altă ordine de idei, surse politice susțin că popularii europeni au vrut ca Siegfried Mureșan împreună cu actualul comisar pentru transporturi Adina Vălean să fie neapărat pe lista pentru europarlamentare. Astfel, cei doi se regăsesc pe poziții care le asigură încă un mandat de patru ani.

De altfel, deși s-ar fi certat cu șeful de campaniei, si Dan Nica a rămas pe lista PSD, fiind la al treilea mandat.

Un alt candidat contestat în PSD, dar pus pe lista este Gheorghe Cârciu, șeful PSD Diaspora, un apropiat al lui Paul Stănescu, cel care, de altfel, l-a și propulsat în funcțiile din partid.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea