Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: Iohannis și-ar fi dorit să ajungă și partidul lui la guvernare; a văzut că nu se poate și a cedat. Reacții din partea PSD după desemnarea premierului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, după desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier, că președintele Klaus Iohannis și-ar fi dorit să ajungă și ”partidul lui la guvernare”, dar a văzut că ”nu se poate și în final a cedat”, precizând că era imposibil să facă ”un gest atât de iresponsabil” și să refuze și această propunere.  

Ioan Lazar07”Era imposibil ca președintele Klaus Iohannis să facă un gest atât de iresponsabil și să refuze propunerea PSD – ALDE de premier”, a spus vineri președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Fiind întrebat dacă se aștepta ca Sorin Grindeanu să fie desemnat, Ioan Lazăr a spus ”da”, iar președintele a făcut ”un gest normal”.

”Cred că președintele a fost necăjit și dezamăgit din cauză că partidul lui a scos un rezultat foarte prost la alegerile parlamentare. Probabil a încercat, știu eu, prin mai multe tertipuri și și-ar fi dorit să ajungă și partidul lui la guvernare, dar a văzut că nu se poate și în final a cedat”, a adăugat Lazăr.

Întrebat dacă românii o vor duce mai bine după instalarea noului guvern, Ioan Lazăr a spus că ”doar dacă PSD va respecta protocolul încheiat și va accepta propunerile ALDE, care sunt de dreapta”.

”Sincer să vă spun nu am fost în totalitate mulțumit de colaborarea dintre PSD și liberali în USL”, a încheiat Ioan Lazăr.

Biroul europarlamentar Victor Negrescu09Liderul PSD Alba: Liviu Dragnea va urmări îndeaproape îndeplinirea a tot ceea ce scrie în programul electoral

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, vineri, că Liviu Dragnea va urmări îndeaproape respectarea programului de guvernare, după instalarea noului Cabinet, fiind întrebat dacă românii o vor duce mai bine după desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier.

”Din punctul meu de vedere desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier este o decizie normală a președintelui Klaus Iohannis, nu știu de ce a fost tărăgănată atât și credem că propunerea foarte bună era un gest demult așteptat de toți românii. Credem că trebuie evitat, sub orice aspect, o criză politică în România”, a spus Ioan Dîrzu.

Victor Negrescu: Primele discuții pentru formarea noului guvern au avut loc

Vicepreședintele PSD Victor Negrescu a declarat, vineri, după desemnarea în funcția de premier a lui Sorin Grindeanu, că primele discuții pentru formarea noului Cabinet au avut loc, iar o parte dintre colegii săi se pregătesc să intre în Guvern, precizând că social-democrații vor lucra și în zilele libere.  

”Propunerea PSD a fost una de nerefuzat, ca dovadă răspunsul rapid venit din partea președintelui Klaus Iohannis. Cred că este o decizie bună. Acum, nouă celor din PSD nu ne rămâne decât să ne apucăm de treabă. Deja primele discuții au avut loc pentru formarea Cabinetului, urmează să continue aceste discuții în următoarele zile. Partidul va desemna oamenii cei mai competenți pentru a ocupa funcțiile ministeriale pentru că pentru noi prioritatea este să implementăm programul de guvernare care ne-a dus la câștigarea alegerilor. Avem câteva zile libere, conform legii, dar eu îi asigur pe români că vom munci în acest interval pentru a pregăti cât mai repede un Executiv capabil să implementeze programul de guvernare”, a spus europarlamentarul Victor Negrescu.

Întrebat când va fi format noul Guvern, Victor Negrescu a spus că ”cel mai probabil spre finalul săptămânii viitoare sau cel târziu la începutul celeilalte săptămâni”.

”Discuții au avut loc deja, așa cum a prezentat acest lucru și președintele Liviu Dragnea, și o parte dintre colegi se pregătesc pentru această formulă guvernamentală. Împreună cu colegii din conducerea PSD o să ne întâlnim cu președintele Liviu Dragnea pentru a vedea care sunt membrii care pot să-și asume responsabilități guvernamentale”, a mai spus Victor Negrescu. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea