Rămâi conectat

Societate

„Libertate şi artă – fără frontiere” – expoziţie Inter-Art Aiud la Bruxelles

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundaţia Inter-Art Aiud, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria/Consiliul Local Aiud şi Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, organizează marţi, 19 martie, la Parlamentul European de la Bruxelles, o importantă expoziţie de artă , intitulată „Libertate şi artă – fără frontiere”.

În cadrul acesteia, vor expune 82 de artişti din 52 de ţări (toţi participanţi, în timp, la cele 17 ediţii ale taberelor  internaţionale de artă de la Aiud). Tot în această complexă expoziţie, organizată la invitaţia europarlamentarului Iuliu Winkler, sunt expuse şi lucrările realizate de 16 tineri (între 12 şi 16 ani) artişti plastici din 5 ţări în cadrul taberei de creaţie pentru tineret de la Aiud.

Manifestarea cuprinde, de asemenea, o lansare de carte (ediţie bilingvă: română şi franceză) şi CD muzical – „Poemul tăcerii”, prezentarea potenţialului cultural şi turistic al judeţului Alba, o degustare de vin din zona viticolă a Transilvaniei dar şi un recital de muzică (Emilia Szongoth, Marius Moga).

Actiunea se înscrie în demersul cultural pe care Fundaţia Inter-Art Aiud l-a întreprins de-a lungul anilor la: sediul ONU, New York, Woodrow Wilson Center Washington DC, Cavilam Vichy, Rabat, Istanbul, Bombay, Cairo, Viena, dar şi la Bucureşti, Alba Iulia, pentru promovarea culturii şi pentru stabilirea de relaţii şi parteneriate culturale.

„Promovarea artei româneşti într-un context universal, şi nu individual, oferă şi posibilitatea poziţionării valorice şi calitative în spaţiul artei plastice contemporane”, a declarat Ioan Hădărig, director artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea