Rămâi conectat

Cultură Educație

Legumele de sezon, atacate din nou de boli şi dăunători

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grădinile de legume trebuie stropite din nou, după ce specialiştii Unităţii Fitosanitare Alba au constatat apariţia unor noi atacuri de boli şi dăunători care pot cauza pierderi importante la culturile de tomate, ardei, vinete şi varză, rezultă dintr-un buletin de avertizare fitosanitară. Este vorba despre mana la tomate, alternarioza la tomate, ardei şi vinete, putregaiul cenuşiu şi dăunători (acarieni, buha verzei, albiliţei etc.).
Pentru prevenire şi combatere se recomandă executarea tratamentului VI la legume. Folosiţi unul din produsele de mai jos, după caz: ANTRACOL 70WP = 0,2% sau DITHANE M-45 = 0,2%. sau BRAVO 500 SC = 0,2% sau CHAMPION 50WP = 0,3% sau CHAMP 77WG = 0,3% (produse de contact care previn atacul bolilor) +TELDOR 500 SC = 0,08%.
Perioada optimă de tratament este 17 – 21 august, dar nu se vor stropi legumele când temperatura depăşeşte 25 de grade Celsius. La depistarea dăunătorilor se va adauga un insecticid (ACTARA 25 WG = 0,02% sau CALYPSO 480 SC = 0,02% sau KARATE ZEON = 0,02%) +ADEZIV pentru varză, iar împotriva acarienilor se va adăuga unul din produsele: ENVIDOR 240SC = 0,04% sau NISSORUN 10 WP = 0,04%. Pot fi utilizate şi alte produse omologate pentru bolile şi dăunătorii de mai sus. Atenţie la respectarea timpului de pauză până la recoltare! (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea