Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legea prin care Ministerul Educaţiei trebuie să asigure elevilor și profesorilor, laptopuri sau tablete conectate la internet, promulgată de Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 3 iulie, legea prin care Ministerul Educaţiei trebuie să asigure elevilor sau cadrelor didactice, la cerere, un laptop sau o tabletă conectate la internet pentru sistemul de e-learning desfăşurat în afara orelor de la clasă.

Actul normativ modifică şi completează articolul 70 şi articolul 94 alineatul (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor si profesorilor infrastructura necesara, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şolare de e-leaming şi a altor platforme educaţionale agreate”, este prevederea adăugată în legea promulgată de Iohannis.

În actul normativ a fost introdusă și o nouă literă la articolul 94: „Ministerul Educaţiei „asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activităţile de e-learning”.

Legea a fost adoptată în 23 iunie de Senat, for decizional, şi trimisă președintelui la promulgare o zi mai târziu. Legea a fost inițiată de un grup de parlamentari PSD, între care Ecaterina Andronescu.

20 de asociații și federații de elevi, studenți și părinți i-au cerut lui Iohannis să promulge legea care prevede asigurarea accesului la educație online pentru toți elevii și profesorii.

Potrivit unei scrisori deschise semnate de Consiliului Național al Elevilor și de peste 20 de asociații și federații de elevi, studenți și părinți, Legea nr. 327/2020 este o inițiativă legislativă prin care Executivul va putea să asigure accesul nemijlocit la educație online pentru toate categoriile de elevi și profesori, iar procesul de educație va putea continua independent de evoluția epidemiei.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea