Rămâi conectat

Cultură Educație

Lansare de carte: „Documente privind activitatea Consiliului Naţional Român din Alba-Iulia”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş găzduieşte vineri, 11 ianuarie, de la ora 17.00, lansarea de carte „Documente privind activitatea Consiliului Naţional Român din Alba-Iulia”, volum ce poartă semnătura sebeşeanului Mihai Groza. În cadrul evenimentului este programată şi o sesiune de autografe.

Volumul „Documente privind activitatea Consiliului Naţional Român din Alba-Iulia” redă documente sugestive pentru activitatea Consiliului Naţional Român din Alba Iulia şi pentru contribuţia adusă la buna desfăşurare a Marii Adunări Naţionale de la 1 decembrie 1918.

„Publicarea acestui volum reprezintă finalizarea unui prim pas dintr-o cercetare mai amplă, cercetare ce are ca finalitate elaborarea unei monografii privind activitatea consiliilor naţional-române de pe teritoriul actualului judeţ Alba. Ideea tratării acestui subiect a venit tocmai din dorinţa de a elabora o astfel de lucrare de sinteză, privind contribuţia judeţului nostru la Marea Unire, sinteză care până în acest moment nu a fost elaborată de niciun cercetător”, a precizat Mihai Groza.

Documentele redate în cadrul volumului se află depozitate la Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Alba, în fondul Consiliul Naţional Român Alba Iulia, iar în ceea ce priveşte reproducerea acestora, transcrierea s-a făcut aproape integral, păstrând particularităţile limbajului specific perioadei respective.

Invitatul special al evenimentului este profesorul universitar doctor Nicolae Bocşan de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Publicarea şi lansarea de carte este finanţată de Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia GISAS Sebeş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea