Rămâi conectat

Actualitate

La trântă cu Goliat pe „Cetate”!

Publicat

în

Vicecampioana reală a României în ediţia trecută, Poli Timişoara neînvinsă în eşalonul secund joacă sâmbătă de la ora 13.00 (în direct la DigiSport 2, intrarea generală 5 lei) pe „Cetate”, la partidă anunţându-şi prezenţa aproximativ 300 de fani bănăţeni. Retrogradată după un imens scandal, gruparea de pe Bega reprezintă o formaţie de calibru, o adevărată forţă, cu jucători tentanţi precum D. Goga, Sepsi, Tameş, Axente, Curtean, Ricketts, dar şi albaiulienii Fl. Ilie sau Zăgrean, jucători ce au început fotbalul la Alba Iulia. Cel mai important meci al toamnei îi găseşte pe amfitrioni relaxaţi după ce au învins la Piatra Olt şi sunt „la zero” cu drepturile băneşti, dar în acelaşi timp cu probleme de efectiv, cauzate de suspendarea lui S. Mureşan (2 etape), şi problemele medicale acuzate de Y. Camara şi Pleniceanu (incerţi). „Avem moralul ridicat, însă suntem conştienţi că evoluăm împotriva unei forţe a fotbalului românesc, echipă ce s-a aflat extrem de aproape de a lua titlul. Sunt diferenţe foarte mari între noi şi ei, dar pe teren nu o să joace valoarea contractelor. Putem, cu ambiţie şi dăruire să luăm puncte şi implicit să recompensăm eforturile făcute de şefii clubului, care ne-au achitat banii cuveniţi. Nu mi-e teamă de duelul cu Sepsi, am mai avut parte de adversari valoroşi în carieră”, a spus fundaşul dreapta Sorin Bălu.
lGherman şi Timişoara
Antrenorul Stelian Gherman are o consideraţie aparte pentru gruparea din Banat unde a activat în perioada „AEK” atât la prima echipă cât şi la formaţia secundă. „Am cunoscut foarte multe satisfacţii într-un oraş cu fani pătimaşi. M-am simţit excelent la Timişoara, dar acum sunt la Unirea şi apăr interesele acestui club”, a declarat Gherman. „Poli dispune de echipieri de valoare europeană, ce pot să joace în Champions League. Pe o scală teoretică suntem la o distanţă destul de mare faţă de Timişoara, acum o să vedem exact unde ne aflăm. Ne lovim de o formaţie foarte puternică, ce a ajuns doar conjunctural în eşalonul secund, să nu uităm că a fost pe locul secund în Liga 1 în campionatul precedent”, a precizat tehnicianul unirist. Există posibilitatea ca amfitrionii să evolueze pe o primă specială în acest meci, sumă suplimentată peste 900 lei cât se cifrează recompensa obişnuită la jocurile interne. În privinţa primului unsprezece, pe lângă posibila utilizare a lui D. Militaru, apare varianta titularizării lui Schuller ca şi fundaş dreapta şi implicit a mutării lui Bălu în linia mediană. Să mai adăugăm că proaspăt transferatul Călin Vădana (21 ani, Seso Câmpia Turzii) nu s-a mai prezentat şi a anunţat că pleacă de la Alba Iulia, motivul invocat fiind că nu face faţă pretenţiilor.
Echipa probabilă: Pascal – Bălu, Y. Camara, Bumbac, C. Cornea – Sg. Costea, D. Militaru (Schuller), Pleniceanu, Al. Giurgiu – G. Petcuţ – Pecarov *Arbitri M. Ene (Bucureşti), Cl. Florea (Piteşti), G. Neacşu (Câmpulung), rezervă A. Ţiţii (Sibiu); observatori T. Marchiş (Baia Mare), V. Vancea (Oradea).
Dan HENEGAR

Publicitate

Actualitate

Asociația Pro Infrastructură, despre accidentele TERIFIANTE tot mai dese: „Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii”

Publicat

în

Asociația Pro Infrastructură, despre accidentele TERIFIANTE tot mai dese: „Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii”

Asociația Pro Infrastructură a lansat un semnal de alarmă, în urma accidentelor rutiere tot mai de întâlnite în ultima perioadă, susținând că acestea ar putea fi diminuate în condițiile în care legislația rutieră ar fi aplicată mai temeinic de către poliția rutieră.

„Multitudinea de accidente rutiere recente, unde zeci de persoane și-au pierdut viața în urma coliziunilor frontale, precum și ciudatul fenomen de masă în care mai mulți șoferi au întors nonșalant pe Autostrada A2 mergând intenționat pe contrasens, ne îndeamnă să avem o discuție mai largă despre siguranță pe șosele.

Electrica Furnizare Discount

Autostrăzile singure nu aduc izbăvirea de accidente mortale. E nevoie de disciplină în trafic care se obține prin aplicarea legii de către Poliția Rutieră și înăsprirea pedepselor pentru contravenții și infracțiuni în trafic.

Mult prea des Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii: șoferi cu telefonul la ureche, alții fără centură sau cu farurile stinse. Oprind contravenienții polițistul poate verifica ITP-ul, starea anvelopelor și funcționarea luminilor. Acestea sunt acțiuni simple ce pot fi aplicate azi.

Ne întrebăm dacă letargia polițiștilor le e inspirată de la vârf, de la însuși ministrul adormit – la figurat – al internelor. Domnule Bode, faceți ceva, orice, să dați un impuls Poliției Rutiere să aplice legea, chiar aia permisivă pe care o avem. Sancționând contravenienții pericol public veți salva viețile celor nevinovați.

Iar dacă timpul vă permite aplecați-vă asupra pedepselor din lege. Analizați cauzele pentru care atât de mulți dintre cei sancționați nu-și plătesc amenzile, iar șoferii care ucid din culpă o familie întreagă scapă cu câteva luni și alea cu suspendare. Domnule ministru, arătați-ne că vă preocupă, arătați-ne că lucrați.

Noi credem că aveți destui oameni în instituție pe care vă puteți baza ca să faceți îmbunătățirile necesare. Unii dintre ei ne scriu pe adresa asociației și ne spun despre lipsurile de la locul de muncă. Ei sunt atât dintre cei tineri care încă văd în Poliție un ideal, cât și dintre cei cu experiență care intervin primii la carnagii. Căutați-i și dumneavoastră, întrebați-i ce au nevoie ca să fie eficienți.

În ziua de după accidentele mortale rezultate din coliziuni frontale, domnul Bode face pe niznaiul și ne vorbește propagandistic despre principalele cauze ale acestora în opinia sa: indisciplina pietonilor și cea a bicicliștilor. Ave(a)m așteptări mai mari de la ministrul care are în subordine Poliția Rutieră!”, transmite Asociația Pro Infrastructură, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Schimbările climatice vor face ravagii în România: Sunt anunțate temperaturi de 70 de grade

Publicat

în

Schimbările climatice vor face ravagii în România: Sunt anunțate temperaturi de 70 de grade

Schimbările climatice și efectele acestora păreau a fi de domeniul viitorului, însă la momentul actual ne aflăm în mijlocul unor schimbări majore. Specialiștii avertizează că vara anului acesta va intra in istorie ca cea mai călduroasă perioadă a verii.

La nivel global, temperaturile extreme provoacă adevărate dezastre și lucrurile nu vor urma să se îndrepte spre mai bine, dimpotrivă. România nu este scutită de confruntarea cu temperaturi caniculare, iar specialiștii spun că vara anului 2021 va intra în istoria climatologiei.

Electrica Furnizare Discount
România, în fața unui adevărat dezastru

Din cauza încălzirii globale, temperaturile vor urma să înregistreze creșteri din ce în ce mai accentuate. Specialiștii își arată îngrijorarea cu privire la acest fenomen care nu vizează doar România, ci se manifestă la scară mondială.

„Din păcate, trăim criza climatică și trebuie să ne așteptăm la noi fenomene extreme. Intensitatea și persistența lor e mult mai mare. Avem de-a face cu energie sporită în sistem datorită încălzirii globale. Din păcate, se accelerează încălzirea globală. Din această cauză, putem ajunge la anumite praguri în sistemul climatic, după care să existe amplificări și mai mari și nu vom mai putea ține pasul cu aceste fenomene care se succed în cascadă.

Și nu e vorba doar de o zonă. Toată emisfera nordică, acolo unde este vară, a fost dominată de aceste cupole de căldură sau de instabilități puternice, cu inundații foarte mari, din Europa până în China, până în Japonia, cu valuri de căldură”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

Se anunță peste 70 de grade Celsius, la nivelul solului

Marile orașe din România se vor confrunta cu temperaturi extreme. La nivelul solului, se anunță peste 70 de grade Celsius, potrivit specialistului Bojariu. România este pusă în fața unei schimbări de proporții, însă în cazul de față nu vorbim doar despre schimbarea climei, care generează astfel de fenomene, a mai punctat sursa citată.

„Va trebui să ne gândim foarte serios cum să domolim această cursă infernală prin reducerea emisiilor și cum să ne adaptăm la ceea ce deja am schimbat în sistemul climatic, și ceea ce, în viitorul apropiat, este de neschimbat.

Ne așteaptă, în viitorul apropiat, lucruri determinate de acțiunile noastre de până acum. E posibil să avem temperaturi mai mari într-o parte sau alta a Europei, după cum e posibil să avem și furtuni puternice, inclusiv cu tornade, dar e greu de spus unde și când.

Deocamdată trebuie să fim foarte atenți la actualizările informațiilor meteorologice, inclusiv la nowcasting-uri”, a explicat climatologul Roxana Bojariu la Antena 3.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Admitere Academia de Poliție 2021 : 3.577 candidați „se luptă” pentru unul dintre cele 655 de locuri scoase la concurs

Publicat

în

Admitere Academia de Poliție 2021 : 3.577 candidați „se luptă” pentru unul dintre cele 655 de locuri scoase la concurs

Admitere Academia de Poliție 2021 : Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat că s-a încheiat perioada de recrutare pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, iar pentru cele 655 de locuri de la buget s-au înscris 3.577 de candidaţi. Procesul de selecţie va avea loc pe 16 august, a adăugat el, anunță news.ro.

„S-a încheiat etapa de recrutare a candidaţilor în cadrul concursului de admitere în Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, iar pentru cele 655 de locuri de la buget s-au înscris 3.577 de candidaţi. Doresc să le transmit mult succes tuturor celor care, începând cu 16 august, vor trece printr-un proces foarte riguros şi complex de selecţie.

Ştiu că, pentru mulţi dintre voi, admiterea în cadrul Academiei de Poliţie reprezintă primul pas spre atingerea unui obiectiv important pe plan profesional, pentru care munciţi de foarte mult timp.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, ştiu că, pentru îndeplinirea acestui vis, aţi depus mari eforturi şi pregătirea a fost una temeinică şi de durată. Admiterea în cadrul aceste instituţii de învăţământ este una dintre cele mai dificile, iar la final sunt admişi cei mai buni.

Am încredere, că generaţiile care vin din urmă sunt garanţia fermă a consolidării sistemului de ordine si siguranţă publică şi a schimbării în bine în anii ce vor urma. Mult succes, putere de concentrare şi să nu renunţaţi niciodată la idealurile dumneavoastră!”, a scris Lucian Bode, marţi pe Facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare