Rămâi conectat

Cultură Educație

La Şcoala Gimnazială ,,Singidava’’ Cugir, George Coşbuc ,,Suflet în sufletul neamului său”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cosbucÎn urmă cu câteva zile, elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială ,,Singidava” din Cugir, au sărbătorit împlinirea a 148 de ani de la naşterea marelui poet transilvănean, George Coşbuc. Cu acest prilej, la Centrul de Documentare şi Informare al şcolii, s-au desfăşurat o serie de activităţi în care au fost antrenaţi elevii claselor V-VIII, coordonaţi de profesorii  din cadrul catedrelor de limbă şi comunicare şi arte:Gabriela Păştină, Bogdana Sabău, Nicoleta Văsuţi, Florica Adam, Diana Voişan, precum şi directorul adjunct al şcolii, Gabriela Lupu.

În cadrul activităţilor, s-au făcut referiri cu privire aspecte din viaţa şi opera poetului, unele fiind parţial cunoscute de cei prezenţi, altele fiind noutăţi, printr-o prezentare Powerpoint şi s-au prezentat referate realizate de către elevii claselor a VIII-a. Expoziţia de carte organizată cu acest prilej a cuprins diverse ediţii, dintre care unele datând chiar de la începutul veacului trecut.

Recitalul de poezie a fost alcătuit din fragmente sugestive ale liricii coşbuciene, precum Poetul, Lupta vieţii, În miezul verii, Nunta Zamfirei, Mama, O scrisoare de la Muselim-Selo şi altele. Momentele muzicale inspirate de versurile coşbuciene au completat activitatea.

,,Toate acestea se înscriu în tabloul activităţilor ce au ca scop stimularea interesului pentru lectură, pentru cunoaşterea şi aprecierea valorilor naţionale’’, ne-a declarat directorul adjunct, prof. Gabriela Lupu.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea