Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

La Ocna Mureș podul de cale ferată va deveni pod rutier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

primaria ocna muresOcna Mureș o să fie legat de malul drept al râului Mureș, prin intermediul a două poduri rutiere. Administrația locală anunță că vechiul pod de cale ferată ce permitea accesul garniturilor de tren în uzina de produse cloarosodice din Ocna Mureș va deveni circulabil pentru autoutilitare și autospeciale. Potrivit edililor, acest pod va avea o dublă utilitate: rutier și de cale ferată și va prelua traficul greu.

„Am promis că voi readuce în circuitul auto vechiul pod de peste Mureș și mă țin de cuvânt. Am făcut toate demersurile pentru a-l primi prin transfer de la Regionala CFR Brașov în gestiunea căruia se află actualmente podul ce face legătura între cele două maluri. Avem acceptul lor și acum urmează să facem un proiect de readaptare pentru traficul riutier. Suntem pregătiți să-l readucem la starea de acum 30 de ani, adică să-i facem  reparația capitală pentru a-i reda calitatea de pod rutier”, ne-a declarat primarul orașului Ocna Mureș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vințeler ne-a mai informat că în comformitate cu cele stabilite cu Regionala CFR Brașov, administrația publică locală va fi cea care va trebui să se ocupe de semaforizarea podului și să găsească soluția tehnică de a se păstra calea ferată.

Podul în cauză are o vechime de peste …..   ani

Podul cu pricina a mai fost folosit pentru traficul auto până în anul 1984, moment în care , în aval de el, a fost construit un altul ce a fluidizat circulația rutieră, permițând ca aceasta să se desfășoare fără a fi influențată de mersul trenurilor de marfă și călători car, în acea vreme creau adevărate ambuteiaje.

Dorel LAZĂR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: VIDEO INCENDIU la un stâlp de electricitate de pe strada Lucian Blaga din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea