Rămâi conectat

Sport

La Medgidia, primul examen sever în Divizia A1 pentru Volei Alba Blaj | CS Medgidia a învins campioana, la Târgoviște

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 23 octombrie, la ora 18.30, este derby lângă fileu pe malul mării, CS Medgidia – Volei Alba Blaj, meci contând pentru etapa a treia a Diviziei A1 la volei feminin.

Vorbim practic despre un examen sever ce o așteaptă pe vicecampioana României, contra unui oponent ce a dat lovitura și în etapa precedentă a învins CSM Târgoviște, deținătoarea titlului, tocmai în propriul fief! În același timp se duelează singura echipa de pe prima scenă ce are un lot format 100 la sută din jucătoare autohtone și formația din “Mica Romă”, criticată în dese rânduri că apelează masiv la jucătoare de alte naționalități.

Antrenorul Stevan Ljubičić se bucură de un start perfect de sezon pe banca grupării din Alba, cu trei succese din tot atâtea jocuri, 3-1, la Brașov, în Supercupa României, cu CSM Târgoviște, urmat de victorii în minumum de seturi în Sala “Timotei Cipariu”, cu CSM Lugoj și Volei Cristina Pîrv Turda. La prima deplasare stagională, Volei Alba Blaj are în față o echipă ce le-a înregimentat în intersezon pe internaționalele Ioana Baciu și blăjeanca Ramona Rus, aflate sub comanda lui Darko Zakoc în ultimele trei campionate. Și tocmai cele două jucătoare plecate în vară de la Blaj au fost cele mai bune echipiere ale Medgidiei în succesul de lângă Turnul Chindiei,  Ramona Rus – cu 20 de puncte și Ioana Baciu – cu 15 puncte. Formația dobrogeană, alcătuită în totalitate din jucătoare românce, a câștigat cu scorul de 3-2 chiar pe terenul deținătoarei titlului, la capătul unui meci care a durat peste două ore, fiind primul succes din istoria clubului împotriva unei campioane. Gazdele au condus cu 1-0 și 2-1, dar Medgidia a egalat de fiecare dată și s-a impus în decisiv cu 15-13. Elevele antrenorului Florin Voinea au reușit să-și revină psihic în setul al patrulea după ce l-au pierdut pe cel de-al treilea cu 25-7! Revelația sezonului trecut în voleiul feminin românesc, după ce a intrat în premieră în “careul de ași” și s-a calificat în cupele europene (cupa Challenge), CS Medgidia este cotată cu șanse reale să se bată la titlu în acest campionat, victoria spectaculoasă de la Târgoviște confirmând pe deplin acest lucru.

Până în prezent, Blajul are 6-0 la duelurile directe, în aceste dispute pierzând doar trei seturi. Ultimele confruntări s-au produs aprilie, în play-off, de fiecare dată ardelencele împunându-se cu 3-1, atât la turneul de la Blaj, cât și în cel de la Târgoviște. Este și o confruntare a jucătoareloe prezente în lotul României pentru Campionatul European, cu grupa “tricolorelor” disputată în august la Cluj-Napoca. Astfel, Volei Alba Blaj mizează pe Sorina Miclăuș și Daiana Roman (achiziționate în pauza competițională, în cazul primeie fiind o revenire), iar CS Medgidia a avut la europene 4 “tricolore” (după ce inițial fuseseră convocate Larisa Vasilică și Mihaela Albu), pe centrul Diana Ariton, alături de Petruța Orlandea și Adriana Matei (au plecat la CSM Târgoviște), Marina Cojocaru (a ajuns la Știința Bacău).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea