Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

La Galda de Jos, primul derby judeţean din returul eşalonului terţ | Industria – AFC Unirea Alba Iulia, disputa marilor orgolii… între foşti şi actuali unirişti

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Întâiul derby judeţean din Liga a 3-a în 2017 se va juca sâmbătă, 18 martie, la ora 15.00, la Galda de Jos, între Industria şi AFC Unirea 1924 Alba Iulia, „lanterna roşie” a Seriei a 4-a.

În turul campionatului, la Zlatna, elevii lui Paul Ciucă s-au impus cu 2-0, iar găldenii deţin un ascendent moral din acest punct de vedere, putând fi catalogaţi drept favoriţi, inclusiv prin prisma ierarhiei. Deşi combatantele sunt la poli diferiţi ai ierarhiei şi despărţite de 13 puncte, o dispută între formaţii din acelaşi judeţ atrage după sine orgolii, ambiţii, dar şi tensiuni suplimentare, în lupta pentru supremaţie pe plan local.

Ecuaţia este simplă, „alb-negrii” nu au câştigat în 2017, găldenii nu au pierdut în retur (nici nu au primit gol), iar punctele puse-n joc sunt „mană cerească” pentru ambele competitoare, în fapt înfruntându-se Unirea actuală, cu echipieri din trecut ai grupării din Cetatea Marii Uniri. Probleme de efectiv sunt în cele două tabere: R. David, Weiner, Frenţiu şi Al. Man – la gazde (sperându-se în recuperarea primilor doi), respectiv N. Rus, Joldeş, Lăsconi şi Davidaş – la vizitatori, ultimul având şanse să joace. „Va fi o întâlnire extrem de dificilă, întâlnim o formaţie arţăgoasă, care în configuraţia actuală a clasamentului, se va agăţa de orice meci. Nu ne aşteaptă un meci uşor”, a anticipat antrenorul Paul Ciucă.

La întâiul joc din actuala ediţie abordat din postura ultimei clasate, tânăra formaţie albaiuliană încearcă să recupereze terenul pierdut, după înfrângerea cu Nuova Mama Becicherecu Mic, căutând prima victorie sub comanda lui Adorian Himcinschi. „Ne jucăm şansa, este un meci în care vrem să luăm puncte. La prima vedere, ţinând cont de poziţiile din clasament, putem spune că este o dispută disproporţionată, Industria Galda având prima şansă, însă noi încercăm să obţinem un rezultat pozitiv. Am încredere în potenţialul echipei”, a spus „principalul” unirist înaintea întâiului derby judeţean din actuala ediţie în care este implicat.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș, eliminată în sferturile de finală la Under 17, după 2-6 cu SCM Zalău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Sebeș a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Under 17, după eșecul drastic din deplasare cu SCM Zalău, scor 2-6 (0-3). Vizitatorii conduși de Doru Oancea au fost copleșiți de miza jocului eliminatoriu. emoțiile și-au spus din plin cuvântul și după un sfert de oră gazdele aveau avantaj de 3 goluri. Zarurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea