Rămâi conectat

Actualitate

La Congresul USL – Crin Antonescu şi Victor Ponta, desemnaţi oficial candidaţi la funcţiile de preşedinte şi premier

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

USL a adoptat, în unanimitate, o rezoluţie de necolaborare cu PDL şi Traian Băsescu

    La Complexul Romexpo din Bucureşti au avut loc sâmbătă congresele extraordinare ale PSD, PNL şi PC, urmate de primul Congres al USL, în cadrul căruia a fost lansat candidatul comun la alegerile prezidenţiale, în persoana preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Totodată, liderul PSD Victor Ponta a fost desemnat pentru funcţia de premier.
La reuniunea Partidului Conservator, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că nu acordă prea mare importanţă scrisorii transmise de preşedintele Traian Băsescu, aratând ca revizuirea Constituţiei nu poate fi tratată printr-o „scrisoare pierdută la ceas de seară”. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, în deschiderea Congresului de la Romexpo, că formaţiunea sa nu doreşte să colaboreze cu preşedintele Băsescu, dovada clară oferită de Ponta fiind ruperea scrisorii de la şeful statului, în faţa delegaţilor la congres: „Nu am citit-o, am sperat că scrie demisie. Nescriind însă demisie, aş vrea, cu permisiunea dumneavoastră, să îi dau un răspuns lui Traian Băsescu. Ăsta e răspunsul nostru pentru ei: nu avem ce discuta şi negocia cu Traian Băsescu, nu avem nevoie de minciunile şi propunerile lui otrăvite. Suntem un partid care a rezistat în aceşti ani împotriva regimului Traian Băsescu. Suntem un partid care ştim ce înseamnă sa fim minţiţi de Traian Băsescu”. El a spus că este normal ca la Congresul PSD şi la cele ale partenerilor din USL ordinea de zi a discuţiilor să fie propusă de oamenii din partid, nu de şeful statului.
Congresul PNL a votat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, rezoluţiile privind necolaborarea cu PDL şi cu Traian Băsescu şi desemnarea candidaţilor USL pentru funcţia de preşedinte al României – Crin Antonescu şi pentru cea de premier – Victor Ponta. Rezoluţia privind politica de alianţe în planul administraţiei locale, în Parlament şi în Guvern a fost adoptată cu unanimitate de voturi. PNL s-a angajat să nu colaboreze cu PDL în planul administraţiei locale, în plan parlamentar şi guvernamental. Rezoluţia care vizează candidaţii USL propune ca mandatul premierului desemnat, Victor Ponta, să pună în aplicare programul USL, începând cu setul de măsuri de relansare economică, iar mandatul candidatului USL la preşedinţie îl reprezintă transformarea instituţiei prezidenţiale într-un factor real de mediere. La Congresul PNL, Sorin Frunzăverde a fost ales vicepreşedinte al partidului, cu o largă majoritate de voturi, fiind înregistrate doar patru voturi „împotrivă” şi nouă abţineri.
Mitingul USL, care a urmat congreselor PSD, PNL şi PC, a început în acorduri de AC/DC şi a fost marcat de discursuri mobilizatoare către „camarazi”. Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Sorin Oprescu, Mihai Voicu şi Liviu Dragnea au urcat pe scenă la mitingul USL, pe ritmurile celebrului cântec „Thunderstruck”, al trupei AC/DC şi au plecat, după două ore, în acordurile piesei „Walk this way”, a formaţiei Aerosmith. Primul care a vorbit, fiind moderator al intervenţiilor, a fost secretarul general al PSD, Liviu Dragnea: „Vom participa împreună, sub sigla USL, la alegerile locale, generale şi prezidenţiale…Vom câştiga toate aceste alegeri”, a spus  Dragnea, în aplauzele cele 10.000 de persoane din sală. Prezent la miting, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, candidatul USL pentru un nou mandat a spus: „Ca medic, m-am luptat cu boala, ca primar m-am luptat cu PDL-ul, care a devenit tot un soi de boală…Aceşti oameni trebuie opriţi”. Demonstraţia de forţă a USL s-a încheiat în jurul orei 15.00. Marele absent al reuniunii USL a fost preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a urmărit desfăşurarea evenimentelor la televizor, cauza absenţei sale fiind o răceală şi un puseu de tensiune.
Adriana DURIGĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Motorul de căutare Google a picat! Câte miliarde de utilizatori au fost afectați

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Motorul de căutare Google a picat! Câte miliarde de utilizatori au fost afectați

Duminică, 13 noiembrie, platforma de căutare Google a suferit o defecțiune, făcând cel mai folosit site neacesibil.

Platforma este folosită de aproximativ 4,3 miliarde de oameni, din populația totală de 7,9 milliarde și poate procesa până la 99.000 de căutări pe secundă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alphabet, compania care deține Google, are cifra de afaceri actuală de 1,75 trilioane de dolari.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Fructul cu ajutorul căruia agricultorii din România câștigă și 20.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fructul cu ajutorul căruia agricultorii din România câștigă și 20.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat

Există un fruct care dacă este îngrijit și cultivat așa cum trebuie le poate aduce câștiguri uriașe agricultorilor români. Este și cazul unui fermier din județul Mureș care a reușit să dea lovitura cu acest fruct.

Deși nu sunt ușor de întreținut sau cultivat, afinele aduc beneficii uriașe organismului, dar și un profit pe măsură. O astfel de cultură găsim la pepiniera din Voivodeni, județul Mureș, unde afinele sunt culese cu mare grijă, bob cu bob, iar fructele care ajung la comercializare trebuie să fie coapte, de aceea culegătorii trebuie să le aleagă doar pe cele albastre.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, o persoană reușește să adune între 35 și 40 de kilograme de afine pe zi, iar munca se desfășoară în special dimineața, fiind mai răcoare.

”Se adună de către o persoană undeva la 35-40 de kg pe zi. Venim de dimineaţă, că dimineaţa e mai răcoare, pe căldură e mai greu. Dar, merge! Locul trebuie să aibă un PH ridicat. L-am ajutat cu turbă şi rumeguş, ca să facem un PH mai ridicat”, spune Petru Friciu, şef pepiniera silvică Voivodeni, technician silvic.

Cât se câștigă dintr-un singur hectar?

Pentru ca afinele să se dezvolte corect, acestea trebuie să aibă un mediu cu un PH ridicat, susținut cu turbă și rumeguș. Ulterior, după ce afinele coapte sunt culese, acestea ajung pe piața internă, la magazinele din Reghin și Târgul Mureș și se vând cu prețuri între 15 și 20 de lei. Și, totuși, cât pot câștiga fermierii dintr-un hectar de afine de cultură? Un singur hectar poate aduce câștiguri și de peste 20.000 de euro, scrie cancan.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

O chitară distrusă de Kurt Cobain, scoasă la licitație: care este suma cerută

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

O chitară distrusă de Kurt Cobain, scoasă la licitație: care este suma cerută

O chitară ruptă care i-a aparţinut lui Kurt Cobain este scoasă la licitația ”Icons & Idols: Rock ‘N’ Roll!, organizată de casa Julien’s Auction’s la New York, și ar putea fi adjudecată cu o sumă importantă, scrie Reuters.

Instrumentul muzical, lipit cu bandă adezivă, este considerat de unii experţi un fragment din istoria rock-and-rollului şi a fost estimat la o sumă cuprinsă între 200.000 şi 400.000 de dolari.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Chitara a fost sfărâmată în Williamsport, Pennsylvania, în 1989”, a spus directorul executiv al Julien’s Auctions, Martin Nolan.

De asemenea, o pereche de ochelari purtaţi de John Lennon ar putea fi adjudecată cu peste 80.000 de dolari.

„Îl identificai pe John Lennon ca purtând tipul de ochelari rotunzi de bunicuţă, aşa cum le spunea chiar el. Iar fotografia lor seamănă cu cea făcută de Ian McKellen pentru volumul ‘The Lives of John Lennon’, așa că ochelarii sunt însoţiţi de această carte”.

Licitația include peste 1.500 de loturi care cuprind obiecte ce le-au aparţinut unor artişti de seamă, precum Beyonce, Prince şi Carrie Underwood.

Martin Nolan a spus că începând cu perioada pandemiei a crescut numărul celor care doresc să intre în posesia unor obiecte simbolice.

„Oamenii îşi scot banii pe care îi aveau investiţi în obiecte intangibile sau chiar în proprietăţi imobiliare incluse în portofoliul de investiţii şi aleg să fie proprietarii a ceva cool, ceva la care să se poată raporta”, a mai spus el.

Licitaţia se va desfăşura live la Hard Rock Cafe din Times Square New York City şi online în perioada 11-13 noiembrie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea