Rămâi conectat

Actualitate

La Congresul USL – Crin Antonescu şi Victor Ponta, desemnaţi oficial candidaţi la funcţiile de preşedinte şi premier

Publicat

în

USL a adoptat, în unanimitate, o rezoluţie de necolaborare cu PDL şi Traian Băsescu

    La Complexul Romexpo din Bucureşti au avut loc sâmbătă congresele extraordinare ale PSD, PNL şi PC, urmate de primul Congres al USL, în cadrul căruia a fost lansat candidatul comun la alegerile prezidenţiale, în persoana preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Totodată, liderul PSD Victor Ponta a fost desemnat pentru funcţia de premier.
La reuniunea Partidului Conservator, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că nu acordă prea mare importanţă scrisorii transmise de preşedintele Traian Băsescu, aratând ca revizuirea Constituţiei nu poate fi tratată printr-o „scrisoare pierdută la ceas de seară”. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, în deschiderea Congresului de la Romexpo, că formaţiunea sa nu doreşte să colaboreze cu preşedintele Băsescu, dovada clară oferită de Ponta fiind ruperea scrisorii de la şeful statului, în faţa delegaţilor la congres: „Nu am citit-o, am sperat că scrie demisie. Nescriind însă demisie, aş vrea, cu permisiunea dumneavoastră, să îi dau un răspuns lui Traian Băsescu. Ăsta e răspunsul nostru pentru ei: nu avem ce discuta şi negocia cu Traian Băsescu, nu avem nevoie de minciunile şi propunerile lui otrăvite. Suntem un partid care a rezistat în aceşti ani împotriva regimului Traian Băsescu. Suntem un partid care ştim ce înseamnă sa fim minţiţi de Traian Băsescu”. El a spus că este normal ca la Congresul PSD şi la cele ale partenerilor din USL ordinea de zi a discuţiilor să fie propusă de oamenii din partid, nu de şeful statului.
Congresul PNL a votat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, rezoluţiile privind necolaborarea cu PDL şi cu Traian Băsescu şi desemnarea candidaţilor USL pentru funcţia de preşedinte al României – Crin Antonescu şi pentru cea de premier – Victor Ponta. Rezoluţia privind politica de alianţe în planul administraţiei locale, în Parlament şi în Guvern a fost adoptată cu unanimitate de voturi. PNL s-a angajat să nu colaboreze cu PDL în planul administraţiei locale, în plan parlamentar şi guvernamental. Rezoluţia care vizează candidaţii USL propune ca mandatul premierului desemnat, Victor Ponta, să pună în aplicare programul USL, începând cu setul de măsuri de relansare economică, iar mandatul candidatului USL la preşedinţie îl reprezintă transformarea instituţiei prezidenţiale într-un factor real de mediere. La Congresul PNL, Sorin Frunzăverde a fost ales vicepreşedinte al partidului, cu o largă majoritate de voturi, fiind înregistrate doar patru voturi „împotrivă” şi nouă abţineri.
Mitingul USL, care a urmat congreselor PSD, PNL şi PC, a început în acorduri de AC/DC şi a fost marcat de discursuri mobilizatoare către „camarazi”. Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Sorin Oprescu, Mihai Voicu şi Liviu Dragnea au urcat pe scenă la mitingul USL, pe ritmurile celebrului cântec „Thunderstruck”, al trupei AC/DC şi au plecat, după două ore, în acordurile piesei „Walk this way”, a formaţiei Aerosmith. Primul care a vorbit, fiind moderator al intervenţiilor, a fost secretarul general al PSD, Liviu Dragnea: „Vom participa împreună, sub sigla USL, la alegerile locale, generale şi prezidenţiale…Vom câştiga toate aceste alegeri”, a spus  Dragnea, în aplauzele cele 10.000 de persoane din sală. Prezent la miting, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, candidatul USL pentru un nou mandat a spus: „Ca medic, m-am luptat cu boala, ca primar m-am luptat cu PDL-ul, care a devenit tot un soi de boală…Aceşti oameni trebuie opriţi”. Demonstraţia de forţă a USL s-a încheiat în jurul orei 15.00. Marele absent al reuniunii USL a fost preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a urmărit desfăşurarea evenimentelor la televizor, cauza absenţei sale fiind o răceală şi un puseu de tensiune.
Adriana DURIGĂ

Publicitate

Actualitate

Record de vaccinări în ultimele 24 de ore: A fost depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă

Publicat

în

Record de vaccinări în ultimele 24 de ore: A fost depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă

Peste 150.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre acestea,110.033 au fost imunizate cu prima doză.

150.639 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total 6.621.326 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 6.041.920 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 759.661 de persoane au făcut și doza a treia.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, marți, la ora 17.00, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 12.129.295.

Electrica Furnizare Discount

Au fost utilizate 9.184.514 de doze Pfizer BioNTech, 799.298 de doze Moderna, 851.868 de doze AstraZeneca și 1.293.615 de doze Johnson&Johnson.

Citește mai mult

Actualitate

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Publicat

în

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Asigurările obligatorii auto s-au scumpit atât de mult încât unele firme de asigurări oferă posibilitatea ca acestea să fie plătite în rate. Tarifele s-au dublat și chiar s-au triplat în unele cazuri după ce un jucător important de pe piață a intrat în faliment.

Există patru companii care încheie polițe RCA cu posibilitatea de plată în rate.

Strategia a apărut după ce City Insurance, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața asigurărilor, a dat faliment, iar celelalte societăți au crescut prețurile simțitor.

Electrica Furnizare Discount

Oferta de plată în rate este valabilă însă doar pentru cei care își fac contract pe o perioadă de un an.

Concret, o societate de asigurări își ia un avans din acea primă anuală și după 4 luni își încasează și restul.

Există și companii care iau și la 6 luni această sumă.

După scumpirea RCA, borkerii le recomandă celor care își fac polițe de asigurare să facă polițe cu decontare directă.

Asta înseamnă că, dacă aveți daună, spre exemplu, cu un alt asigurat la City Insurance, nu mai sunteți nevoiți să așteptați să vă recuperați banii de la acea firmă, ci puteți să îi recuperați de la firma cu care ați încheiat noul contract.

O poliță RCA cu decontare directă costă acum cu 200 de lei mai mult, dar acum există posibilitatea plății de la 4 până la 6 rate.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Când recuperează elevii vacanța de două săptămâni. Anunțul ministrului Educației

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că elevi vor recupera cele două săptămâni de vacanţă, cel mai probabil, în luna ianuarie. ”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, anunţă ministrul, informează News.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii de gimnaziu şi liceu din şcolile publice vor avea acces la şcoală cu prezenţă fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar şi preşcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie.

”Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in aşa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului şcolar, aşa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 şi aşa cum am anunţat deja public”, a declarat ministrul.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit acestuia, data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situaţie certă din punct de vedere epidemiologic şi nu supoziţii.

”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a mai declarat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare