Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

La Alba Iulia, în martie 2018, Campionatul Naţional de Iarnă la marş | Centenar prin sport în Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia va găzdui anul viitor, în 25 martie 2018, una dintre cele mai importante competiţii de marş din ţara noastră, Campionatul Naţional de Iarnă la marş, organizarea acestui concurs de anvergură dorind a celebra prin sport Centenarul Marii Uniri.

Aşadar, pe lângă Openul Internaţional al României la şah (noiembrie 2018), „Cealaltă Capitală” are onoarea unei alte întreceri de anvergură, aşteptându-ne un an prolific din punct de vedere sportiv. „Este un eveniment notabil pentru sportul românesc şi pentru municipiul Alba Iulia, practic sărbătorim prin sport Centenarul Marii Uniri„, a declarat antrenorul Gabriel Avram, CS Unirea Alba Iulia, implicată în organizare alături de Federaţioa Română de Atletism şi Primăria municipiului Alba Iulia.

După o pauză de 16 ani, ultimele naţionale fiind în 2002 în municipiul reşedinţă de judeţ, în Alba Iulia se va regăsi „spuma” internă a acestei probe, fiind aşteptaţi aproximativ 200 de marşăluitori, la categoriile seniori, tineret, juniori 1, 2 şi 3 şi copii 1, masculin şi feminin, în anii anteriori locaţiile fiind Reşiţa sau Bucureşti. Traseul probei de 20 de kilometri marş va fi în oraşul de jos, pe strada Octavian Goga, în zona Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian”

Cu sportive prezente la Olimpiade, nume ce au scris istorie pentru marşul românesc, Norica Cîmpean, Ana Maria Groza sau Ana Rodean, Alba Iulia a avut de-a lungul ultimelor decenii un rol însemnat în peisajul marşului autohton şi internaţional.

2017 s-a dovedit un an extrem de prolific, pentru marşul din Cetatea Marii Uniri, care a strâns 14 medalii naţionale (4 medalii), bilanţ remarcabil la care se adaugă prezenţe la cele mai importante competiţii de pe mapamond: Campionatele Mondiale de atletism de la Londra (Ana Rodean), Europenele de tineret (Mihaela Acatrinei) şi Cupa Europei (Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea