Kronospan deține tehnologie de protecție a mediului de ultimă oră în fabrica de la Sebeș

*Comunicat de presă

Fabrica din Sebeș a Kronospan, cel mai mare producător de plăci din așchii de lemn din România, operează pe baza unui sistem complex de tehnologie pentru protecția mediului.

Compania deține cele mai bune sisteme de filtrare disponibile, cu rol esențial în purificarea aerului eliberat în atmosferă, care funcționează pe principiul precipitării electrostatice în aerul uscat. Așadar, pentru toate cele trei secții din cadrul companiei se măsoară, după cum urmează:

Secția PAL: COV (compuși organici volatili), formaldehida, pulberi, CO (monoxid de carbon), NOx (oxid de azot), SOx (oxid de sulf);

Secția MDF: COV, formaldehida, pulberi, CO, NOx (oxid de azot), SOx (oxid de sulf), SO2 (dioxid de sulf)

Secția CHIMICĂ: formaldehida, pulberi, metanol, dimetileter, COT (carbon organic total), CO, SO2, NOx

“Protecția și starea mediului au devenit un reper al calității vieții și un standard de civilizație pentru fiecare țară și individ. Credem în acest lucru și, de aceea, fabrica pe care o avem la Sebeș funcționează conform celor mai avansate tehnologii de producție și protecție a mediului și a angajaților. Sunt standarde foarte stricte de la care nu ne abatem”, declară Adrian Băcilă, director de producție Kronospan Sebeș.

Procesul de protejare a mediului se realizează prin sisteme eficiente de exploatare și de întreținere în toate fazele procesului tehnologic: proceduri, instrucțiuni de lucru, program de întreținere și reparații ale echipamentelor. Totodată, deșeurile sunt colectate selectiv, iar filtrarea se face în mod controlat și la intervale scurte de timp.

“Pe toate liniile de producție ale fabricii se folosesc echipamente de ultimă generație și cu eficiență maximă, care ajută la protejarea mediului. Concret, vorbim despre filtrare, reciclare, folosirea pulberilor sau prafului drept combustibil în arzător. Iar exemplele pot continua. Pentru a elimina posibilitatea apariției unor erori sau breșe în sistem, întregul proces de producție este permanent controlat și supravegheat de operatori”, adaugă Adrian Băcilă.

Proiectele curente ale companiei de reducere a emisiilor se concentrează asupra durabilității, siguranței și eficienței. Inginerii Kronospan cercetează, dezvoltă și testează în permanență tehnologii de vârf pentru siguranța și durabilitatea mediului, care se regăsesc în industria plăcilor pe bază de lemn.

Comunicat de presă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

dorel 30 martie 2015 at 21:01

Compania deține cele mai bune sisteme de filtrare disponibile, cu rol esențial în purificarea aerului eliberat în atmosferă, care funcționează pe principiul precipitării electrostatice în aerul uscat.
Asa este domnilor,aveti la uscatorul de la PAL montat un precipitator electrostatic dar buletinele de masuratori pe care tot voi le-ati facut publice arata valori ale NOX de peste 490 miligrame/metru cub iar la sectia MDF dupa cicloanele alea de separare industiala nu mai aveti niciun filtru. Deci unde este tehnologia aia de ultima generatie montata ca sa intelegem si noi? noi suntm atat de prosti si nu stim ca acele cicloane nu retin poluantii in afara unei parti din praf datorita gravitatiei si colecatrii la baza ciloanelor odata cu fibra de lemn uscata?

Așa zis-a Burebista 30 martie 2015 at 23:12

Sunt atâția directori PR, directorași, etc. care nu-și pot justifica activitatea și trebuia să iasă în față cu ceva. Data viitoare inventează altceva, bineînțeles demontabil de un copil de grădiniță. Pentru un comunicat ca acesta se ia bani grei. E plătită bine inteligența de carton. Facă un brainstorming să iasă cu o gogoașă validă.

alex 31 martie 2015 at 7:57

Un director ca Bacila si-ar dori orice patron din lume.

haha 31 martie 2015 at 10:34

OK. Eu va cred pe cuvant. Cu siguranta calitatea proasta a aerului din Sebes este de la… budele ecologice.

alex 31 martie 2015 at 18:08

Calitatea proasta a aerului din sebes poate veni si de la dobitocii care vor moartea(nu angajatiilor kronospan) copiilor angajatiilor de la kronospan(vezi comentarii mai vechi la alte articole).

dottore 31 martie 2015 at 23:36

Mereti bah in PFL-ul meu, ia sa va repet o intrebare anterioara: cat este de deschis robinetul cu praf si cat cel cu gaz la arzator cand vine garda?
Compania detine un …, pe care-l ascunde cum poate si din cand in cand mai beseste cate un comunicat „academic” in care piticania se mai umfla in fibra, sa nu uite lumea cine-i lider mondial!
Vedeti ca se gata luna si nu v-ati mai rezervat parcul primariei! Poate va e dor de un nou protest…

mdf-ul 1 aprilie 2015 at 11:46

Dottore,PFL-ul tau mic ne poate primi pe toti?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...