Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Juniorii unirişti au acumulat experienţă, dar şi goluri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În perioada 17 – 23 iulie, echipa juniori B (15 – 16 ani) a Clubului Unirea Alba Iulia a participat la Turneul Internaţional Intersport Youth Football organizat la Kaposvar în Ungaria. La manifestare au fost prezente un număr de 159 de echipe valoroase provenind din ţări de pe trei continente. Conform informaţiilor primite de la antrenorul juniorilor noştri, Florian Brumaru, organizarea a fost una bună, singurele minusuri fiind înregistrate la masă şi cazare care nu au fost la nivelul aşteptărilor, însă, ţinând cont de numărul mare de echipe organizatorii ar putea avea o scuză. Având în vedere că a fost un turneu de pregătire, pentru a asigura un  număr cât  mai mare de meciuri tuturor jucătorilor, lotul a fost împărţit în două formaţii, respectiv Unirea A – Popa, Stoica, Costantea, Rus, Matei, Morar, Buda, Fulea, Oană, Lasconi Kucinski (Nicola, Berindei, Balea) şi Unirea B – Podar, Şandru, Bota, Alexievici, Bendea, Ban, Bretoiu, Ioani, Tamaş, Herdea, Rahovean (Selagea), echilibrate valoric. Nanu nu a putut evolua, acesta fiind accidentat.
Rezultatele înregistrate de cele două echipe de juniori au fost următoarele:
lUnirea A – FK Vostok – 0-0; Unirea A – FC Nagyberki (Ungaria) – 5-0 (2-0), marcatorii golurilor fiind Lasconi – 2, Costantea, Kucinski şi Buda, câte un gol; Unirea A – Brescia (Italia) – 3-1 (2-0), marcatorii noştri fiind Costantea, Lasconi şi Rus, golul adversarilor fiind dat în minutul 60 din 11 metri. Cu 7 puncte echipa a câştigat seria.
lUnirea B – MTV – MTV Treubund Lüneburg (Germania) 0-3 (0-2); Unirea B – Kaposvar B (Ungaria) 7-0 (4-0), marcatorii fiind Bretoiu şi Rahovean, câte 3 goluri şi Ioani, un gol; Unirea B – Pecsi (Ungaria) 0-2. În baza rezultatelor obţinute Unirea B a ieşit pe locul III în grupă.
În optimile de finală Unirea A a întâlnit Union St. Johann Walde 3-0 (2-0), juniorii junirişti care au marcat fiind Lasconi, Oană şi Rus şi Drangedal (Norvegia) 3-1 (2-0), autorii fiind Alexievici, Rahovean şi Tamaş.
Ţintarul turneului a făcut ca cele două echipe să joace una împotriva celeilalte, scorul final fiind 2-2 (1-0, 2-2) 6-7 după loviturile de departajare de la 11 m. În timpul regulamentar pentru Unirea A au înscris Costantea (din 11 m) şi Nicola, iar pentru Unirea B Şandru şi Tamaş (în ultima secundă a celei de a doua reprize). Penalty-urile au fost transformate de: Unirea A – Costantea, Fulea, Kucinsk, Rus, Lasconi şi Buda ratând; Unirea B – Bota, Ban, Rahovean, Bretoiu, golul victoriei a fost adus de Bendea, Tamaş fiind singurul care a ratat. „Acest meci a fost unul dintre cele mai spectaculoase ale turneului, jucătorii fiind aplaudaţi la scenă deschisă de spectatorii prezenţi la joc şi asta datorită determinării şi ambiţiei de care au dat dovadă. Organizatorii au fost impresionaţi de fairplay-ul fotbaliştilor noştri care nu s-au folosit de trucuri pe teren şi au jucat cu ardoare”, a menţionat antrenorul Florian Brumaru. Din păcate acest meci a epuizat cele două echipe din Alba, existând accidentări (Bota, Selagea, Rahovean, Buda), motiv pentru care în aceeaşi zi, la semifinala cu Academia Brescia disputată la câteva ore după sferturile de finală Unirea B neputând alinia un 11 complet s-a cerut aprobarea formării unei echipe mixte, lucru care de altfel a şi fost aprobat. Semifinala a fost însă pierdută, scorul fiind 4-1 (2-1). Uniriştii juniori au deschis scorul prin Rahovean, dar până la pauză au fost conduşi, al doilea gol fiind dat dintr-un  penalty uşor acordat. După pauză din păcate nu au mai putut reveni, au riscat mizând pe cartea atacului, dar au fost surprinşi de italieni care au marcat două goluri pe contratact. Echipa din Brescia este una foarte valoroasă aceasta fiind de altfel şi câştigătoarea turneului, motiv pentru care victoria din grupă este cu atât mai valoroasă. Trebuie precizat că jucătorul turneului cu prestaţia cea mai bună la toate meciurile a fost Răzvan Bretoiu, unul dintre cei mai buni jucători la această categorie de vârstă şi un adevărat motor al echipei din postura de mijlocaş, „trâgând” echipa după el la fiecare meci.
„Turneul a reprezentat o acumulare de experienţă deosebită pentru toţi jucătorii, foarte necesară la această vârstă pentru că au întâlnit echipe cu o cultură fotbalistică diferită de şcoala românească de fotbal, iar jucătorii au trebuit să se adapteze permanent şi să găsească soluţii pentru aceste confruntări. Am mare încredere în acest lot de jucători şi consider că putem avea o evoluţie frumoasă în viitorul campionat republican B”, a specificat Florian Brumaru. În ceea ce priveşte plusurile acestui turneu antrenorul uniriştilor juniori a menţionat că l-a reprezentat formarea unui nucleu valoros de jucători care în viitor ar putea deveni soluţii pentru echipa de seniori a clubului (Narcis Rus, Andrei Costantea, Filip Morar, Ionuţ Fulea, Andreas Buda, Daniel Lasconi, Ionuţ Rahovean), iar la capitolul minusuri a precizat că tinerilor le lipseşte mentalitatea de învigători care trebuie formată în timp, dar şi atitudinea profesionistă în abordarea tuturor partidelor. Pentru a se putea deplasa şi evolua la turneul internaţional din Ungaria tinerii fotbalişti au beneficiat de sprijinul sponsorilor cărora le transmit mulţumiri pe această cale: STP Alba, CSC Valimedia SRL Alba Iulia, Nichi Ardeal şi SC Agresione SRL Sebeş. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea