Rămâi conectat

Curier Județean

Județul Alba, promovat la unul dintre cele mai mari evenimente de artă din țară – ”Seara Artelor” din Cluj-Napoca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

centrul de cultura augustin bena10Joi, 4 februarie 2015, la Cluj-Napoca își va deschide porțile unul dintre cele mai mari evenimente de artă din țară – Seara Artelor, ediția a III-a, în cadrul căruia va fi promovat și județul Alba. Este vorba de o manifestarea culturală care va aduce în fața publicului nu mai puțin de 20 de expoziții de pictură, sculptură, grafică, foto, artă decorativă, fashion, obiecte de artă tradițională care vor fi prezentate publicului de către creatorii lor, cursanți ai școlilor de arte sau artiști profesioniști.

Din județul Alba, instituția invitată pentru a doua oară să participe la acest mare eveniment este Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, care va participa cu două expoziții – expoziția de fotografie realizată de cursanții clasei de arte vizuale coordonată de Vasile Sârb și expoziția de pictură realizată de cursanții clasei de arte plastice și design coordonată de profesor doctor Ioana Raica. Vernisajele vor fi însoțite de momente artistice și prezentări de reviste de cultură. Vor fi prezentate publicului reviste de specialitate recent tipărite de instituțiile culturale printre acestea numărându-se și revista ,,Rânduiala Albei,, revistă de specialitate cu apariție anuală a Centrului de Cultură Augustin Bena Alba.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj și de Școala de arte ,,Tudor Jarda,, din Cluj Napoca și marchează în acest an o cifră record de participanți. Organizatorii sunt convinși că și de această dată va fi o seară dedicată artelor și creatorilor lor, un schimb de experiență între instituțiile culturale cu rol în formarea continuă în domeniul artelor și meșteșugurilor și cu siguranță va fi o punte de legătură între cei ce-și desfășoară activitatea în aceste instituții și între artiștii amatori și profesioniști.

Vă prezentăm mai jos câteva imagini cu lucrări prezentate de Cnetrul de Cultură Augustin Bena Alba, la ”Seara Artelor” 2015:

(A.M.)

[nggallery id=1576]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea