Ziarul Unirea

Județul Alba, pregătit pentru SCENARIUL VERDE de începere a anului școlar: 20 de elevi pe clasă și perioade de teleșcoală în școlile cu mulți copii

Joi, 6 august 2020, a avut loc la Alba Iulia o primă întâlnire a reprezentanților administrației locale cu directorii de școli și grădinițe și conducerea IȘJ Alba, având ca temă începerea anului școlar în condiții de maximă siguranță atât pentru elevi, cât și pentru dascăli, dar și personal auxiliar.

Într-o postare pe facebook, viceprimarul cu atribuții de primar, Paul Voicu, a menționat că la județul Alba poate suporta un scenariu verde, care presupune prezența elevilor la ore, în majoritatea școlilor.

ELIT

Reamintim că scenariul verde este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19în ultimele 14 zile.

Ministrul educației, Monica Anisie, a explicat că, în cazul scenariului verde, în care este prevăzut ca toți copiii să meargă la școală, acest lucru este obligatoriu, nu opțional.

„Atât timp cât nu există niciun pericol, nu văd de ce nu trebuie să își trimită părintele copilul la școală. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este luată împreună cu DSP. Deci dacă de acolo se spune că nu există niciun pericol, nu văd de ce nu ar participa la cursuri elevii”, a afirmat Anisie.

”Niciodată și sub nicio împrejurare nu aș accepta ca, în Alba Iulia, reluarea activității didactice să se facă fără a lua în calcul absolut tot ce e necesar pentru a începe un nou an școlar în siguranță. Am avut o primă „lecție deschisă” cu directori de școli și grădinițe, cu șeful ISJ Alba și alți colegi din servicii publice, pentru a aduce în discuție toate observațiile și a acționa în logica contextului de epidemie.

Alba Iulia poate suporta un scenariu verde, cu elevii prezenți la ore, în majoritatea școlilor. Trecerea la 20 de elevi pe clasă este o formulă optimă în multe școli, iar acolo unde sunt prea mulți copii se va lua decizia de a introduce pentru o parte dintre elevi, pe perioade de două săptămâni, teleșcoala.

Identificăm spații suplimentare și încercăm suplimentarea personalului medical la unitățile școlare și grădinițele unde există deficit.

Am cerut tuturor managerilor din rețeaua școlară o atitudine activă și asumată, prin care să ni se solicite absolut orice e nevoie, de la măști, la dezinfectant sau spații suplimentare. Vrem să evităm risipa, dar fără a puncta lipsuri la vreun capitol. De asemenea, vom asigura teste suficiente în așa fel încât să putem testa oricât e nevoie.

Au fost aduse în discuție și alte probleme care necesită implicarea primăriei”, a transmis Paul Voicu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419