Judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia, condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru ucidere din culpă

Judecătoarea Curții de Apel Alba Iulia, Cristina Nicoară, a fost condamnată, vineri, de Curtea de Apel Cluj, la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, pentru ucidere din culpă, după ce a lovit cu mașina un bărbat pe trecerea de pietoni.

Judecătoarea a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru un accident rutier produs în aprilie 2014.

ELIT

Atunci, ea a lovit pe trecerea de pietoni un bărbat, care a decedat la spital. La momentul respectiv ea era vicepreședinte al Curții de Apel Alba Iulia.

„Condamna inculpata Nicoară Cristina Gheorghina pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa prev. de art.192 alin 1 si 2 Cp la pedeapsa de 2 ani închisoare.

Conform art.91, 92 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei anterior mentionate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

In baza art. 93 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata NCG va respecta urmatoarele masuri de supraveghere:

  1. a) sa se prezinte la serviciul de probatiune Alba la datele fixate de acesta
  2. b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;
  3. c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;
  4. d) sa comunice schimbarea locului de munca;
  5. e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

Conform art.93 alin.2 cp obliga inculpata sa frecventeze un program de de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune sau organizat în colaborare cu institutii din comunitate.

In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii pe o perioada de 80 zile la Primaria municipiului Alba Iulia sau Biblioteca Judeteana Alba”, se arată în soluția pe scurt.

De asemenea, instanța a obligat partea responsabila civilmente SC Unita Asigurări SA la plata sumei de 7.912,76 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare avansate de catre partea civila Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Judecătoarea a fost pusă la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cursul urmaririi penale si a judecarii fondului în cuantum de 2.000 lei.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Totodată, instanța clujeană a sesizat Curtea Constitutională cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.35 din OUG 192/2002 republicata invocata de catre inculpată în prezentul dosar.

Facem precizarea că această etapă procesuală nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.

Citește și FOTO/ Accident rutier la Alba Iulia: Bărbat acroșat de un autoturism pe trecerea de pietoni

Citește și Bătrânul din Alba Iulia accidentat pe trecerea de pietoni săptămâna trecută a decedat la spital

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

mike 19 noiembrie 2017 at 3:46

Hmmmmmm- Omori omul pe trecere de pietoni si iei cu suspendare — Daca accidentul era produs de un cetaten de rind –lua tot cu suspendare?? intreb asa ca un prost — Mai voi sunteti betegi la cap?? Incurajati omoruri pe treceri de pietoni — nui asa daca am pica pe cineva il prind pe trecere si la groapa cu el — asa scapam de dusmani –ca ori cum luam cu suspendare — MAMAAAAA ce de invirteli politco- nemusage — se invirt prin romanica

stef 19 noiembrie 2017 at 10:43

Se vede clar,cea mai mafiota institutie a statului este justitia.

Eu 19 noiembrie 2017 at 12:17

Oriunde in lume e asa,stimati cititori.Acum in decembrie es implinesc 13 ani de cand a murit Teo Peter,lovit de,atentie,MASINA MILITARA AMERICANA,CONDUSA DE UN AMERICAN BEAT.Ati mai auzit ceva?In 1999 la Kogalniceanu,unde e baza americana,la fel,morti pe zebra 2 batrani.Si una mai calda:megacoruptia si inselatoria vw-gas auto,niciun vinovat,toti liberi.LEGEA E DOAR PT.PROSTI,scuzati-mi expresia.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...