Rămâi conectat

Ştirea zilei

Judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia, condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru ucidere din culpă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judecătoarea Curții de Apel Alba Iulia, Cristina Nicoară, a fost condamnată, vineri, de Curtea de Apel Cluj, la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, pentru ucidere din culpă, după ce a lovit cu mașina un bărbat pe trecerea de pietoni.

Judecătoarea a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru un accident rutier produs în aprilie 2014.

Atunci, ea a lovit pe trecerea de pietoni un bărbat, care a decedat la spital. La momentul respectiv ea era vicepreședinte al Curții de Apel Alba Iulia.

„Condamna inculpata Nicoară Cristina Gheorghina pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa prev. de art.192 alin 1 si 2 Cp la pedeapsa de 2 ani închisoare.

Conform art.91, 92 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei anterior mentionate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

In baza art. 93 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata NCG va respecta urmatoarele masuri de supraveghere:

  1. a) sa se prezinte la serviciul de probatiune Alba la datele fixate de acesta
  2. b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;
  3. c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;
  4. d) sa comunice schimbarea locului de munca;
  5. e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

Conform art.93 alin.2 cp obliga inculpata sa frecventeze un program de de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune sau organizat în colaborare cu institutii din comunitate.

In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii pe o perioada de 80 zile la Primaria municipiului Alba Iulia sau Biblioteca Judeteana Alba”, se arată în soluția pe scurt.

De asemenea, instanța a obligat partea responsabila civilmente SC Unita Asigurări SA la plata sumei de 7.912,76 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare avansate de catre partea civila Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Judecătoarea a fost pusă la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cursul urmaririi penale si a judecarii fondului în cuantum de 2.000 lei.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Totodată, instanța clujeană a sesizat Curtea Constitutională cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.35 din OUG 192/2002 republicata invocata de catre inculpată în prezentul dosar.

Facem precizarea că această etapă procesuală nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.

Citește și FOTO/ Accident rutier la Alba Iulia: Bărbat acroșat de un autoturism pe trecerea de pietoni

Citește și Bătrânul din Alba Iulia accidentat pe trecerea de pietoni săptămâna trecută a decedat la spital


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea