JOI: Lansări de carte dedicate Centenarului României, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cea de-a doua zi de desfășurare a proiectului Zilele Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va găzdui o serie de lansări de carte grupate sub titlul generic “Cartea la Centenar”.

Samoilă Mârza 1886-1967. Fotograful unirii Transilvaniei cu România, 1 Decembrie 1918, Alba Iulia este titlul primei cărți ce va fi prezentată joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 17.00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene “Lucian Blaga” Alba. Cartea este documentată și semnată de inginer – geolog Aurel Sîntimbrean, cunoscut publicului drept unul dintre autorii de carte dedicată mineritului din Munții Apuseni. Născut  la Sântimbru, în județul Alba, Aurel Sîntimbrean nu putea ca în acest an dedicat Centenarului României să nu vină în fața publicului cu carte dedicată Unirii. Alături de această carte document ce va fi însoțită de o expoziție de fotografie, domnul Aurel Sîntimbrean va prezenta și cartea Aurarii din Munții Apuseni, o lucrare semnată de domnia sa alături de domnii Bazil Roman și Volker Wollman. Cărțile lansate în prezența autorului vor fi prezentate de conf.univ.dr. Horia Ciugudean și prof.dr. Gheorghe  Anghel.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În continuarea acestui moment, pentru a sărbători biblioteca și orașul Marii Uniri, editura Casa Cărții de Știință este prezentă la Zilele Bibliotecii Județene “Lucian Blaga” Alba cu proiectul Biblioteca Valorilor Transilvane. În cadrul prezentării de carte de la Alba Iulia, editura va lansa șase titluri dedicate unirii, cărți ce vor fi prezentate de Alexandra Blendea și Marius Mureșan, redactori și Vasile Lechințan, autor.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Intrarea este liberă iar autorii își doresc să le fie alături cât mai mulți iubitori ai cărții de istorie.

Proiectul face parte din Programul managerial al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pe anul 2018/ 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ/ 4.9 Lansări de carte, și se va derula în conexiune cu proiectului 8.1. Zilele Bibliotecii “Lucian Blaga” Alba.

Facebook