Rămâi conectat

Cultură Educație

JOI: Lansări de carte dedicate Centenarului României, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Mondoc Adriana

Publicat

în

Cea de-a doua zi de desfășurare a proiectului Zilele Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va găzdui o serie de lansări de carte grupate sub titlul generic “Cartea la Centenar”.

Samoilă Mârza 1886-1967. Fotograful unirii Transilvaniei cu România, 1 Decembrie 1918, Alba Iulia este titlul primei cărți ce va fi prezentată joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 17.00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene “Lucian Blaga” Alba. Cartea este documentată și semnată de inginer – geolog Aurel Sîntimbrean, cunoscut publicului drept unul dintre autorii de carte dedicată mineritului din Munții Apuseni. Născut  la Sântimbru, în județul Alba, Aurel Sîntimbrean nu putea ca în acest an dedicat Centenarului României să nu vină în fața publicului cu carte dedicată Unirii. Alături de această carte document ce va fi însoțită de o expoziție de fotografie, domnul Aurel Sîntimbrean va prezenta și cartea Aurarii din Munții Apuseni, o lucrare semnată de domnia sa alături de domnii Bazil Roman și Volker Wollman. Cărțile lansate în prezența autorului vor fi prezentate de conf.univ.dr. Horia Ciugudean și prof.dr. Gheorghe  Anghel.

În continuarea acestui moment, pentru a sărbători biblioteca și orașul Marii Uniri, editura Casa Cărții de Știință este prezentă la Zilele Bibliotecii Județene “Lucian Blaga” Alba cu proiectul Biblioteca Valorilor Transilvane. În cadrul prezentării de carte de la Alba Iulia, editura va lansa șase titluri dedicate unirii, cărți ce vor fi prezentate de Alexandra Blendea și Marius Mureșan, redactori și Vasile Lechințan, autor.

Intrarea este liberă iar autorii își doresc să le fie alături cât mai mulți iubitori ai cărții de istorie.

Proiectul face parte din Programul managerial al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pe anul 2018/ 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ/ 4.9 Lansări de carte, și se va derula în conexiune cu proiectului 8.1. Zilele Bibliotecii “Lucian Blaga” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO | Gala Performerilor 2024, la Cugir: Elevii și profesorii cu rezultate la olimpiadele județene și naționale, premiați de administrația locală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gala Performerilor 2024, la Cugir: Elevii și profesorii cu rezultate la olimpiadele județene și naționale, premiați de administrația locală Vineri, 21 iunie 2024, la Centrul Cultural Valentin Uritescu din Cugir a avut loc ,,Gala Performerilor”, eveniment dedicat elevilor și profesorilor cu rezultate la olimpiadele județene și naționale. Finalul anului școlar 2023-2024 a fost cel mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea