Rămâi conectat

Curier Județean

”Job Shadow Day” la Şcoala Gimnazială ”Singidava” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cunoscând importanţa orientării şcolare şi profesionale pentru cariera şi formarea personală, dar şi a vârstei la care se întâmpină dificultăţi în alegerea unei meserii, elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir, însoțiți de diriginții Bogdana Sabău, Nicoleta Văsuţi şi Stela Predescu, au vizitat în cadrul programului „Job scoala-Singidava-CugirShadow Day”, Uzina Mecanică Cugir, SC „Star Transmission” şi Poliţia Oraşului Cugir, iar unii dintre ei chiar au stat câteva ore „în umbra” unui părinte.

Scopul acestor vizite a fost acela de a-i face pe elevi să descopere importanţa unui loc de muncă, să conştientizeze responsabilitatea şi seriozitatea pe care aceasta o implică, să observe îndeaproape sarcini concrete de lucru, dar şi să accepte faptul că fiecare meserie are un rol important în societate. Astfel, în cele două firme vizitate, cu domenii de activitate destul de diferite, au putut observa meserii precum: strungar, operator CNC, lăcătuş, frezor, controlor, reglor, inspector resurse umane, completând chiar şi un scurt jurnal de activitate, iar în instituţia de ordine publică au aflat mai multe despre meseria de poliţist şi au putut vedea o parte din armele aflate în dotarea poliţiştilor. ,,Prin vizitarea acestor instituţii, în care lucrează şi părinţi ai elevilor noştri, sperăm că am format şi un sentiment de apreciere şi de respect pentru munca acestora’’, ne-a mărturisit profesoara Nicoleta Văsuţi.

,,Job Shadow Day’’ este un program internaţional Junior Achievement România prin care tinerii se familiarizează cu piaţa locurilor de muncă, petrecând câteva ore în “umbra” unei angajat din domeniul dorit. În 2014, programul a ajuns la a XII-a ediţie în România, fiind urmat de peste 20 000 de elevi din toată ţara, cu sprijinul comunităţilor educaţionale şi de afaceri locale. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea