Rămâi conectat

Cultură Educație

Job-Club la Colegiul Economic din Alba Iulia – proiect de 150.000 de euro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Joi, 3 aprilie 2014, la ora 13.00, are loc deschiderea Job-clubului înfiinţat la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia în cadrul proiectului „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România”.

Proiectul, finanţat de Comisia Europeană, este implementat de către Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Patronatul Român, Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active – ASMEA Ocna Mureş, Asociaţia Atitudini şi Alternative Bucureşti.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din judeţul Alba din patru şcoli pilot din judeţul Alba, prin implementarea unui program de acompaniament suport şi pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public privat constituit între actori locali cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.

Cele mai importnte activități / rezultate ale proiectului vizează crearea şi activarea de reţele suport: reţea partenerială la nivel judeţean între autorităţi publice locale, şcoli, mediu de afaceri, instituţii publice de ocupare, ONG-uri; reţea pilot de consilieri pentru îndrumare şi orientare profesională (18) – organizată la nivelul şcolilor partenere.

De asemenea, se va furniza un program de orientare şi consiliere vocaţională suport pentru 80 de tineri: Servicii de orientare profesională a tinerilor în cadrul a 4 JOB-cluburi organizate în şcolile pilot; Realizare platformă on-line www.cvact.ro, Curs de educaţie antreprenorială în fiecare şcoală pilot; Componentă practică curs antreprenoriat – realizarea de start-up-uri  virtuale; Ucenicie şi stagii de practică – internship în colaborare cu mediul de afaceri.

Valoarea totală a proiectului este de 149.254,67 euro, din care finanţare nerambursabilă 141.790,54 euro, iar durata de implementare este de 12 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea