ISU Alba vrea să deschidă 4 noi subunităţi de intervenţie la Baia de Arieş, Gîrda, Jidvei şi Zlatna

ISU Alba vrea să deschidă 4 noi subunităţi de intervenţie la Baia de Arieş, Gîrda, Jidvei şi Zlatna.

„Având în vedere caracteristicile reliefului și ale raioanelor de intervenție ale subunităților, pentru asigurarea criteriilor operaționale, timpul de răspuns în situații de urgență în orice punct al raionului de intervenție de maximum 25 de minute, raza medie a raionului de intervenție (între 15 și 30 de kilometri), este nevoie de înființarea de 4 noi puncte de lucru sau subunități”, a declarat col. Cornel Oprișa, șeful ISU Alba.

El a precizat că, pentru perioada 2018 – 2020, ISU Alba și-a propus dezvoltarea de noi puncte de lucru: două în nordul județului, la Baia de Arieș și Gîrda de Sus, unul în est, la Jidvei, iar ultimul în vest, la Zlatna, pentru care vor fi necesare dotări cu autospeciale și echipamente, precum și suplimentarea personalului de specialitate.

Șeful ISU Alba a arătat că, prin înființarea acestor subunități de intervenție, va crește mobilitatea inspectoratului, urmărind astfel atingerea indicatorilor de performanță asumați prin Strategia de consolidare şi dezvoltare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru perioada 2016 – 2025.

Pentru acest an, ISU Alba vrea continuarea colaborării cu administrația locală din Blaj pentru construirea unui corp nou de clădire în cazarma Gărzii de Intervenție din „Mica Romă” și conlucrarea cu Primăria Sebeș pentru executarea reparațiilor la clădirea dată spre folosință Gărzii de Intervenție din acest municipiu. El a amintit că, pentru asigurarea unor condiții optime de lucru și pregătire pentru întreg personalul ISU Alba, în martie 2017 au fost începute lucrările de mansardare și reabilitare termică a sediului inspectoratului.

Execuția lucrărilor ar trebui finalizată în această lună, valoarea contractului fiind de 1.605.059,39 de lei, din care au fost realizate aproximativ 75,6% din lucrări (1.214.595 de lei).

Prin această investiție vor fi asigurate încă 16 spații de lucru şi tehnice, a arătat col. Cornel Oprișa.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ronin 4 martie 2018 at 22:15

oare nu ar fi bine sa aveti smurd in fiecare localitate??
absurd de tot. poate si arafat asa vrea.
dar nu asta aduce performanta.crearea de noi posturi de interventie creeaza smecherii si afaceri, ca la Cimpeni, nu?? la performanta mai aveti de lucrat. asta se vede. si si la altele.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...