Rămâi conectat

Ştirea zilei

ISU Alba vrea să deschidă 4 noi subunităţi de intervenţie la Baia de Arieş, Gîrda, Jidvei şi Zlatna

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

ISU Alba vrea să deschidă 4 noi subunităţi de intervenţie la Baia de Arieş, Gîrda, Jidvei şi Zlatna.

„Având în vedere caracteristicile reliefului și ale raioanelor de intervenție ale subunităților, pentru asigurarea criteriilor operaționale, timpul de răspuns în situații de urgență în orice punct al raionului de intervenție de maximum 25 de minute, raza medie a raionului de intervenție (între 15 și 30 de kilometri), este nevoie de înființarea de 4 noi puncte de lucru sau subunități”, a declarat col. Cornel Oprișa, șeful ISU Alba.

El a precizat că, pentru perioada 2018 – 2020, ISU Alba și-a propus dezvoltarea de noi puncte de lucru: două în nordul județului, la Baia de Arieș și Gîrda de Sus, unul în est, la Jidvei, iar ultimul în vest, la Zlatna, pentru care vor fi necesare dotări cu autospeciale și echipamente, precum și suplimentarea personalului de specialitate.

Șeful ISU Alba a arătat că, prin înființarea acestor subunități de intervenție, va crește mobilitatea inspectoratului, urmărind astfel atingerea indicatorilor de performanță asumați prin Strategia de consolidare şi dezvoltare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru perioada 2016 – 2025.

Pentru acest an, ISU Alba vrea continuarea colaborării cu administrația locală din Blaj pentru construirea unui corp nou de clădire în cazarma Gărzii de Intervenție din „Mica Romă” și conlucrarea cu Primăria Sebeș pentru executarea reparațiilor la clădirea dată spre folosință Gărzii de Intervenție din acest municipiu. El a amintit că, pentru asigurarea unor condiții optime de lucru și pregătire pentru întreg personalul ISU Alba, în martie 2017 au fost începute lucrările de mansardare și reabilitare termică a sediului inspectoratului.

Execuția lucrărilor ar trebui finalizată în această lună, valoarea contractului fiind de 1.605.059,39 de lei, din care au fost realizate aproximativ 75,6% din lucrări (1.214.595 de lei).

Prin această investiție vor fi asigurate încă 16 spații de lucru şi tehnice, a arătat col. Cornel Oprișa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea