Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

IŞJ Alba: Dascălii ameninţaţi cu restructurarea au luat posturi convenabile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 La Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba au avut loc şedinţele publice pentru soluţionarea restrângerilor de activitate a personalului didactic care din 1 septembrie ar fi rămas altfel fără posturi. Comisia judeţeană de mişcare a personalului didactic a fost prezidată de prof. Marcel Stan, adjunct al IŞJ Alba, dar prin sală a trecut şi prof. Cornel Sandu, pentru vedea modul în care se desfăşoară şedinţa.

 Prof. Marcel Stan a prezentat art. 57 din Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2012 – 2013. În şedinţa publică, soluţionarea cererilor de transferare pentru restrângere de activitate se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului, astfel: a) transfer consimţit între unităţile de învăţământ (nefiind necesar punctajul), b) în cadrul unităţii de învăţământ, c) la nivelul consorţiului şcolar, d) la nivelul aceleiaşi localităţi, e) la nivelul judeţului, f) la unităţi de învăţământ din alte judeţe.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Au fost aşteptaţi 73 de dascăli de diferite specializări, dar unii au lipsit, ei primind din oficiu, la final, unul dintre posturile rămase. Majoritatea cadrelor didactice şi-au luat posturi convenabile, pe care le-ar fi putut râvni chiar şi titularii care nu au fost ameninţaţi cu reducerea postului.

Doar în 10 cazuri s- au impus detaşări pentru un an de zile, până când vor fi găsite catedre cu viabilitate minimă de 4 ani. Ca o pată de culoare, ar mai fi de adăugat că mai multe educatoare şi învăţătoare unguroaice şi-au rezolvat problema postului chiar de Ziua Internaţională a Maghiarilor de Pretutindeni.

Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea