Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Isărescu: Creşterea impozitării nu este o soluţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dezechilibrul bugetului de asigurări sociale poate fi rezolvat doar prin crearea de locuri de muncă, întrucât creşterea impozitelor şi taxelor nu face decât să stimuleze evaziunea, crede guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. „Bătălia se va duce aici, cine va reuşi să rezolve această problemă şi să iasă din cercul vicios (…) Soluţia este să acoperim deficitul CAS nu prin majorări de impozite, pentru că acestea nu fac decât să stimuleze evaziunea, ci prin crearea de noi locuri de muncă”, a spus Isărescu. Şi săptămâna trecută guvernatorul BNR a făcut referiri la sistemul fiscal şi evaziune, afirmând că modelul antreprenorului român, care vrea să fie şi patron şi manager, dar şi sistemul fiscal conceput astfel încât să forţeze managerii să facă evaziune fiscală, sunt piedici în dezvoltarea pieţei de capital din România.
Guvernatorul BNR a arătat că aceeaşi problemă i-a fost ridicată şi în anul 2000, pe vremea când era premier, iar opinia sa a rămas aceeaşi, că soluţiile financiare nu pot fi decât temporare, când există un asemenea dezechilibru mare, fizic, numeric, până când reformele structurale duc la regăsirea echilibrului fundamental. „În ceea ce priveşte BNR, îşi va vedea de treaba ei, nu vrem să ieşim din domeniul pe care îl acoperim, căutăm să îmbunătăţim, prin îmbunătăţirea condiţiilor de creditare. Dar, fără a ieşi din matca noastră, trebuie să spunem că aceste îmbunătăţiri sunt paleiative, iar soluţia adevărată este crearea de locuri de muncă”, a adăugat Isărescu. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea