Ionuț Zincă (CS Unirea Alba Iulia), la Campionatele Mondiale de seniori la orientare

Paul Voicu - Primar 2020

Ionuț Zincă, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, participă în această perioadă la Campionatul Mondial de Seniori, la orientare, cea mai importantă competiție a anului, găzduită de localitatea Sigulada din Letonia.

Sportivul în vârstă de 34 de ani va lua startul în două probe, mâine (marți, 7 august), în cursa de medie distanță, iar sâmbătă, 11 august, în finala probei de lungă distanță. Acesta a devenit zilele trecute dublu campion la alergare montană, la Câmpulung, concurând pentru Steaua și este considerat de specialiști drept cel mai valoros sportiv din istoria orientării românești.

ELIT

Menționăm că în acest an, la Brașov, echipa CS Unirea Alba Iulia a izbutit un rezultat deosebit, cucerind în premieră titlul național. Drept consecință, sportivii uniriști au fost selecționați pentru a reprezenta România la cele mai importante competiții ale anului, Tamas Bogya regăsindu-se în lotul prezent la Campionatele Europene de Seniori din Elveția. Ionuț Zincă va face parte, cel mai probabil, atât din lotul României pentru Campionatele Mondiale de Orientare care se vor desfășura în luna august în Letonia cât și din loturile naționale pentru Campionatul European și cel Mondial de alergare montană. Marius Anghel, responsabil al secției de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia, ne-a mai informat că la Alba Iulia, în perioada 31 august – 2 septembrie, se vor desfășura Campionatele Naționale de Orientare în Alergare.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...