Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba, susține taximetriștii și instructorii de înot privați din Alba Iulia. ”Noi, cei din ALDE vom fi alături de ei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, în cadrul conferinței de presă săptămânale, s-a arătat nemulțumit de felul în care sunt priviți și tratați instructorii privați de înot de la Bazinul Olimpic și taximetriștrii locali. El a declarat că este de acord cu ei, îi susține și, împreună cu consilierii ALDE vor căuta soluții pentru rezolvarea problemelor acestora.

”Primăria Alba și consilierii locali PNL care sunt majoritari și până acum nu au avut nevoie să-și treacă prin comisii și prin consiliul local proiectele, avea ei, dacă erau referitoare la patrimoniu, oamenii lor, care votau, acum lucrurile se cam complică în consiliul local. Am văzut și consilieri foști PNL-iști, care mai mârâie la unele soluții, la unele proiecte ale celor din PDL. Practic ei sunt majoritari și au condus municipiul Alba Iulia de la Revoluție încoace. Ei se ghidează  după sloganul <Cine nu e cu noi, e împotriva noastră>.  

Sunt în municipiul Alba Iulia mulți, foarte mulți oameni nemulțumiți: părinți,  privați, copii. Este vorba de Bazinul Olimpic și despre cursurile de înot care se fac aici. Bazinul Olimpic din Alba Iulia este o mare realizare. Felicitări celor care l-au adus la astfel  de standarde, dar acum exploatează pe nedrept copiii care merg la înot și instructorii privați de înot. Instructorii care sunt agreați sau sunt ai primăriei, beneficiază de gratuități, de fel și fel de gratuități. Cei care nu au putut să se înscrie la cursurile celor de la primărie, au ales un instructor privat. Eu nu-i mai înțeleg acum pe PNL-iști. Ei sunt liberali sau comuniști? În loc să sprijine, sau cel puțin să-i trateze la fel pe cei de la privat cu  cei de la stat, să-i susțină, le pun biruri și taxe foarte mari copiilor. Am discutat cu câțiva părinți și cu un instructor care de ocupă de copii. Sunt foarte nemulțumiți. Vor să facă o adunare prin care să-și exprime nemulțumirile. Vreau să le transmit că noi, cei din ALDE vom fi alături de ei. Consilierii ALDE, dacă vor fi invitați, vor merge și vor lua notă de ce se discută. Dacă nu se rezolvă problemele, vom încerca să facem un proiect prin care chiar să fie gratuită intrarea la Bazinul Olimpic a copiilor care se înscriu la cursuri de înot private”, a declarat Ioan  Lazăr.

Referitor la taximetriștii locali, Ioan Lazăr, s-a arătat nemulțumit de felul în care Primăria Alba Iulia gestionează locurile de parcare pentru aceștia și consideră, de asemenea, că este favorizată societatea de transport public local, în detrimentrul taximetriștilor din municipiu.

”Știți foarte bine ce probleme au fost cu acest transport public. Cu bani, cu bilete, cu pensionari. Nu mă interesează, sunt alte instituții care să vină și să caute. Unele s-au terminat, altele sunt în curs de verificare. Nici nu știu, nici nu mă interesează.  Dar, vă dau un exemplu: taximetriștii. Și ei fac parte din transportul public. Sunteți de acord?  (…)

În gară, parcă erau aproximativ 20 de locuri de parcare, au mai rămas cinci locuri de parcare acolo, deși normal sunt 20 sau 25. În rest, toată gara și autogara este plină de mașinile STP-ului, iar dacă taximetriștii parchează și ei, că normal, în gară ai cea mai mare nevoie de taxiuri, sunt vânați de către Poliția Locală și amendați.

Eu nu vreau să zic că cei de la Poliția Locală sunt vinovați. Trebuie să își facă și ei datoria, să își justifice salariile. Mai trece un boss sau doi și vede că nu își fac datoria și asta e, dar la fel se întâmplă în fața Casei de Cultură. Dacă dinspre Calea Moților faci stânga, nu se vede semnul. Îl vezi numai dacă vii dinspre Catedrală. Oamenii merg și parchează, iar taximetrișii nu mai au loc să parcheze acolo.

Hai să vă mai spun ceva, ca să vedeți că cine nu e cu noi e împotriva noastră. La ieșire din Partoș, înspre Oarda, este interzis virajul la stânga. Mai puțin celor de la STP. Ăștia au voie să vireze la stânga. Taximetriștii de ce nu au voie să vireze la stânga, că și ei sunt tot transport public. De ce?

Pentru că așa vrea primăria, pentru că așa vrea Partidul Democrat Liberal, să ducă și taximetriștii la lipit afișe.  Și sunt mai multe nemulțumiri ale taximetriștilor și, vă promit că o să iau legatura cu mai mulți și o să încerc să fac și eu ca Mircea Trifu, să vedem cu ce probleme se confruntă, să le notăm, iar consilierii ALDE să reprezinte cu adevărat cetățeanul. Și să luptăm cu ei împotriva mafiei PDL-iste”, a declarat Ioan Lazar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea