Ioan Lazăr, despre cazul lui Tăriceanu, dat ca exemplu pentru modificarea unei legi: Nu numai el a fost interceptat. Probabil e un exemplu pentru Iordache și îl vrea președinte

 

Călin Popescu Tăriceanu este un exemplu pozitiv pentru Florin Iordache, preşedintele Comisiei pentru legile justiţiei, și îl vrea președinte al României, opinează liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, care altfel nu își explică cum în expunerea de motive a unei modificări la Codul de Procedură Penală a fost exemplificat cazul particular al președintelui Senatului, care a fost ascultat mai mulți ani.

Întrebat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, cum comentează acest subiect apărut în presă, Ioan Lazăr a răspuns: ”Nu numai Călin Popescu Tăriceanu a fost interceptat, au fost interceptate foarte multe persoane, dar referitor la exemplul pe care l-ar fi dat Florin Iordache, am citit doar în presă n-am văzut în direct, înseamnă că Tăriceanu este un exemplu pozitiv pentru dânsul și probabil și l-ar dori ca președinte al României”.

Întrebat, de asemenea, dacă Tăriceanu va candida la președinție, Lazăr a spus că până la această oră liderii ALDE nu au discutat într-o ședință despre acest subiect, însă organizația din Alba îi va cere acest lucru.

”Hotărârea o ia dânsul. Noi ne dorim”, a mai spus Lazăr.

O modificare la Codul de Procedură Penală propusă de PSD este justificată, în expunerea de motive, prin cazul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În expunerea de motive se arată că este nevoie de modificarea articolului 143, referitor la consemnarea activităților de supraveghere tehnică pentru a se evita situația în care informațiile obținute pe un mandat de interceptare, dar care nu au legătură cu cauză să nu mai poată fi utilizate pentru deschiderea unui nou dosar penal.

În acest sens, este dată drept exemplu situația lui Călin Popescu Tăriceanu, care, susțin autorii amendamentului, ”a fost interceptat aproape în permanență din 2008 și până în 2014 (până la această dată există date publice) chiar dacă nu a fost trimis în judecată pentru vreo faptă rezultată din acele interceptări, ci au fost utilizate pentru a proba fapte indirecte într-un dosar de mărturie mincinoasă.”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că ”este o greșeală să personalizăm” și că ”i-aș fi spus domnului Iordache, domnule, nu da exemplul meu”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...