Rămâi conectat

Actualitate

Ioan Dîrzu şi Ovidiu Jidveian susţin candidaţii USL la Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba!

Publicat

în

    Avem o echipă tânără, o echipă de profesionişti! E foarte clar că cetăţenii nu mai pot fi amăgiţi cu poveşti despre realizări…doar pe hârtie sau care confirmă interesul personal ori de grup al Caracatiţei portocalii. Ne dorim ca în Consiliul Judeţean şi în Consiliul Local Alba Iulia să primeze interesele cetăţenilor! Ne dorim colaborare şi dialog, nu interese de grup şi firme abonate la câştigarea licitaţiilor! Împreună suntem o echipă pentru albaiulieni, pentru cetăţenii judeţului!
Trebuie să veniţi alături de USL pentru că:
1. CREĂM LOCURI DE MUNCĂ: a) reducem impozitarea muncii; b) creştem salariul minim; c) scădem fiscalitatea; d) reducem şomajul în rândul tinerilor.
2. INVESTIM ÎN TINERI: a) zero taxe pentru angajarea cu jumătate de normă; b) deblocarea posturilor pentru tinerii absolvenţi din sistemul de învăţământ şi sănătate; c) reducem şomajul
3. OPRIM RISIPA BANULUI PUBLIC: a) restructurăm instituţiile de control fiscal; b) impunem auditarea strictă a alocărilor şi utilizării banilor publici din Programul PNDI; c) generalizăm sistemul SEAP; d) ţinta ZERO DATORII la bugetele locale
4. ACCELERĂM ABSORBŢIA DE FONDURI EUROPENE: a) înfiinţăm un MINISTER UNIC REAL pentru fonduri europene; b) impunem LEGISLAŢIE UNICĂ privind achiziţiile publice; c) înfiinţăm o linie specială de contragarantare.
5. STIMULĂM SECTORUL PRIVAT: a) introducem cota redusă de TVA; b) acordăm CARDUL DE CREDIT PENTRU IMM-uri; c) susţinem capitalizarea Fondului pentru IMM-uri; d) introducem scutirea de impozitare, pe o perioadă de 5 ani, a dividendelor care vor fi reinvestite.
6. ADUCEM MAI MULŢI BANI LA BUGET: a) introducem suprataxarea tranzacţiilor speculative; b) combatem eficient evaziunea fiscală; c) îmbunătăţim colectarea; d) revizuim sistemul de vânzare a drepturilor de poluare; e) introducem CONTRACTELE DE PERFORMANŢĂ în toate instituţiile publice şi companiile de stat
7. INVESTIM ÎN EDUCAŢIE ŞI IT&C: a) subvenţionăm accesul la internet; b) asigurăm finanţarea corespunzătoare a Educaţiei; c) generalizăm Programul „Şcoala de după şcoală”; d) stimulăm cercetarea.
8. MOTIVĂM ŞI RESPECTĂM PROFESORII: a) stimulăm asocierea şi integrarea cadrelor didactice; b) garantăm autonomia profesională a cadrelor didactice.
9. VREM ŞANSE EGALE PENTRU ACCES LA EDUCAŢIE: a) susţinem Programul „Şansa a doua prin educaţie”; b) asigurăm condiţii pentru eliminarea abandonului şcolar; c) promovăm proiectul „Campusuri şcolare şi licee în mediul rural”.
10. STOPĂM CORUPŢIA: a) publicăm toate hotărârile judecătoreşti pe internet; b) reanalizăm toate actele normative;
11. DEPOLITIZĂM JUSTIŢIA: a) eliminăm total intervenţia factorului politic în funcţionarea justiţiei; b) îmbunătăţim legislaţia privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM); c) asigurăm o mare transparenţă în activitatea CSM.
12. DEPOLITIZĂM ADMINISTRAŢIA: a) desfiinţăm cele 6.000 de posturi numite politic în 2009-2010 şi interzicem numirile politice mai jos de miniştri şi secretari de stat; b) impunem numirea în funcţii doar pe bază de concurs; c) introducem contractele de performanţă; d) susţinem managementul privat în companiile de stat;
13. FINANŢĂM SPITALELE: a) redeschidem toate spitalele; b) trecem CNAS în subordinea Parlamentului; c) construim şi dotăm la standarde europene 8 spitale regionale; d) susţinem pentru mediul rural modelul centrelor de sănătate multifuncţionale.
14. OPRIM MIGRAŢIA MEDICILOR: a) prin redeschiderea spitalelor; b) susţinem stimularea medicilor din zonele defavorizate; c) deblocăm posturile din Sănătate; d) prelungim perioada de activitate a medicilor de familie pensionabili.
15. SCĂDEM FISCALITATEA: a) reducem la jumătate numărul de taxe fiscale; b) cotă redusă de TVA; c) după 4 ani de mandat al Guvernului USL, TVA va reveni la 19%;
16. MODERNIZĂM INFRASTRUCTURA DE TRANSPORT: a) reorganizăm CNADNR; b) finalizăm construcţia centurilor ocolitoare; c) finalizăm modernizarea căii ferate pe coridorul IV.
17. RESPECTĂM PENSIONARII: a) indexăm pensiile cu rata inflaţiei; b) modificăm Legea pensiilor astfel încât valoarea punctului de pensie să crească anual; c) scutim pensionarii cu o pensie mai mică de 1.000 lei de participare la coplată
18. RELANSĂM TURISMUL ROMÂNESC: a) prin acordarea de facilităţi; b) modernizarea drumurilor până la mare sau la munte; c) profesionalizăm angajaţii din servicii şi turism; d) eradicăm evaziunea fiscală din turism.
19. STIMULĂM ECONOMIA ŞI TEHNOLOGIILE VERZI: a) aplicăm principiul „poluatorul plăteşte”; b) stimulăm apariţia locurilor de muncă verzi;
20. ENERGIE MAI IEFTINĂ PENTRU CONSUMATOR: a) milităm împotriva privatizării societăţilor producătoare de energie; b) susţinem integrarea gospodăriilor cu venituri reduse într-un program special de creştere a eficienţei energetice.
21. PROTEJĂM MEDIUL ŞI REFACEM CAPITALUL NATURAL: a) creştem suprafaţa spaţiilor verzi; b) înăsprim controalele şi sancţiunile; c) impunem controlul şi transparenţa în privinţa calităţii aerului, apei şi solului.
22. SUSŢINEM DEZVOLTAREA REGIONALĂ PE MODELUL UE: a) adoptăm modelul francez de regionalizare; b) păstrăm judeţele şi înfiinţăm regiunea; c) milităm pentru o regionalizare decisă prin referendum; d) descentralizarea va fi însoţită de eficientizarea aparatului central.
23. DEZVOLTĂM SATUL ROMÂNESC: a) elaborarea şi negocierea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală II; b) susţinem întoarcerea în mediul rural a micilor întreprinzători.
24. SUSŢINEM PRODUCŢIA AGRICOLĂ INTERNĂ: a) cotă redusă de TVA la cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume-fructe proaspete; b) luptăm pentru combaterea evaziunii din agricultură; c) susţinem realizarea gratuită a cadastrului pentru toate terenurile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Publicat

în

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Aplicația de mesagerie WhatsApp lansează pentru utilizatorii din toată lumea, noi funcții de confidențialitate, ca urmare a cererilor venite de la useri. Aceștia vor putea să aleagă cine din agenda lor îi poate vedea online și cine nu, iar dacă părăsesc un grup, ei pot alege ca cei din grup să nu fie notificați, conform The Guardian.

Funcțiile vor fi implementate în această lună, într-o campanie globală care va începe din Marea Britanie.

În prezent, dacă părăsești un grup WhatsApp sau ești eliminat din acesta, fiecare membru este notificat, ceea ce poate fi stânjenitor pentru cei care vor să iasă neobservați. Odată introdusă noua funcție, utilizatorii vor putea pleca fără a anunța toți membrii grupului, ci doar administratorii.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, utilizatorii vor avea opțiunea de a permite doar anumitor contacte sau nimănui să vadă când sunt activi pe platformă, aducând opțiunile de stare online în concordanță cu setările „ultima dată când au fost văzuți”.

Sursa: tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Publicat

în

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Un șofer de tir roman a postat live pe Facebook imagini incredibile din care se vede cum din pompa unei benzinării de lângă Găești în loc de motorină iese aer.

Bărbatul a făcut o transmisie live pe Facebook dintr-o benzinărie din Găeşti, acolo unde, potrivit imaginilor, pe ţeavă iese doar aer în loc de combustibil.

Chiar şi-aşa, preţul creştea în timp real.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şoferul a făcut haz de necaz, mai ales dacă ne gândim la ce preţ au ajuns benzina şi motorina.

„Hai să vă arăt cum se alimentează la pompe… funebre.

Ia uite la cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă, mânca-v-aş sufletul.

Vii la pompă să alimentezi şi uite.

Ia să vedem, înregistrează? Ia uitaţi… Ia ziceţi, băi fraţilor, veniţi şi alimentaţi.

E bun, nu? Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri… de aer. După ce că e 9 lei motorina, am primit aer”, a spus bărbatul.

După minute în şir în care din pompă a ieşit doar aer, aparatul a înregistrat o cantitate de 403 litri, potrivit bărbatului.

Imaginile au ajuns şi la poliţiştii din Dâmboviţa care vor verifica cele întâmplate.

Sursa: adevarul.ro

Video: Facebook – Petre Paraschiv


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Creșterea prețului aduce revenirea la numerar: Oamenii vor să numere fiecare bănuț

Publicat

în

Creșterea prețului aduce revenirea la numerar: Oamenii vor să numere fiecare bănuț

Majorarea prețurilor din ultima perioadă i-a determinat pe oameni să reducă cheltuielile efectuate cu cardul preferând în schimb plata cu sume de bani în numerar și acest lucru pentru a avea un control mai riguros asupra bugetului.

Oficiile poștale au gestionat 801 de milioane de lire sterline în retrageri personale de numerar în iulie, cel mai mult de când au început înregistrările în urmă cu cinci ani.

Este o creștere cu peste 20% față de un an mai devreme.

Elit - Gustul Desăvârșit

Natalie Ceeney, președintele Cash Action Group, a declarat că arată că oamenii ”numără literalmente banii” în timp ce se confruntă cu creșterea prețurilor.

”Este în mod absolut din cauza crizei costului vieții”, a spus doamna Ceeney, care a prezidat revizuirea independentă a Guvernului, Acces la numerar.

”Oamenii vor scoate numerar și îi vor pune fizic în oale, spunând: asta am pentru facturi, asta am pentru mâncare și asta este ceea ce a mai rămas”, Aa mai adăugat Ceeney.

Prețurile cresc în prezent mai repede decât au crescut timp de 40 de ani

Creșterea costului vieții pune o presiune asupra finanțelor oamenilor, deoarece veniturile nu reușesc să țină pasul.

În total, 3,32 miliarde de lire sterline în numerar au fost depuse și retrase la ghișeele oficiilor poștale în iulie, cu 100 de milioane de lire sterline mai mult decât în ​​iunie.

Retragerile personale de numerar, la 801 milioane de lire sterline, au crescut cu aproape 8% de la o lună la lună și cu peste 20% de la an la an.

Este cea mai mare sumă de când au început înregistrările în urmă cu cinci ani și doar a doua oară când retragerile personale de numerar au depășit 800 de milioane de lire sterline. Ultima dată a fost decembrie 2021 și există întotdeauna o creștere a retragerilor în acea perioadă a anului, a spus oficiul poștal, potrivit unui articol publicat de BBC.

Oficiul poștal a redus volumul suplimentar de retrageri de la cele 11.500 de sucursale ale sale pentru ca mai mulți oameni să apeleze la numerar pentru a-și ajuta să-și gestioneze bugetele săptămânal și adesea zi de zi.

De asemenea, a mai spus că s-a datorat parțial faptului că mai mulți oameni au ales să aibă un loc de ședere, cercetările recente ale oficiului poștal constatând că 71% dintre britanicii care plănuiesc să plece în vacanță în Marea Britanie anul acesta intenționau să scoată numerar înainte de a pleca.

Martin Kearsley, director bancar la Oficiul Poștal, a declarat: ”Vedem din ce în ce mai mulți oameni care depind din ce în ce mai mult de numerar ca modalitate testată de a gestiona un buget. Fie că este vorba despre o vacanță în Marea Britanie sau dacă este pentru a ajuta la pregătirea pentru presiunile financiare așteptate în toamnă, accesul la numerar în fiecare comunitate este esențial”.

Numărând bănuții

Ceeney a declarat pentru BBC că este ușor de înțeles de ce crește utilizarea numerarului, având în vedere creșterea costului vieții.

”Numerarul este în declin de peste un deceniu, pandemia a accelerat acest lucru, dar acum revine și asta se datorează în mod absolut crizei costului vieții”, a spus ea.

”Ajută oamenii să bugeteze, deoarece folosirea numerarului înseamnă că literalmente poți număra banii. Știm cu toții că, dacă plătești cu un card, este atât de ușor să cheltuiești bani pe care nu îi ai și apoi să ajungi la supraîncărcare. Dacă ai doar 30 de lire sterline pentru toată săptămâna, păstrarea acestora în bancnote și monede este în continuare cel mai eficient mod de a bugeta și de a controla cât cheltuiești”, a mai declarat Natalie Ceeney, președintele Cash Action Group.

Sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare