Ioan Dîrzu: Guvernul Ponta sprijină copiii şi tinerii din mediul rural pentru continuarea studiilor

România ocupă locul trei în Europa în ceea ce priveşte abandonul şcolar, cu peste 270.000 minori care au renunţat la învăţătură. Cei mai mulţi dintre cei care renunţă la şcoală au între 15 şi 18 ani şi provin din familii sărace din mediul rural.

Ioan Dirzu02Potrivit unei propuneri legislative adoptate de Senat, copiii şi tinerii din mediul rural care vor să îşi continue studiile liceale şi profesionale, dar nu dispun de mijloacele financiare necesare, vor fi sprijiniţi financiar de către stat.

ELIT

Conform propunerii legislative, anual, inspectoratele şcolare judeţene vor selecta un număr de maxim 50 de elevi, absolvenţi ai clasei a IV-a, respectiv a clasei a VIII-a, de la şcolile din mediul rural. Aceştia îşi vor continua studiile la un liceu cu clase gimnaziale şi care dispune şi de internat. Cheltuielile privind rechizitele, cazare şi masa elevilor selectaţi vor fi suportate de la bugetul de stat sau alte surse. Selecţia va avea în vedere criterii de performanţă şi sociale care vor fi incluse în metodologia elaborată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Dacă obţin rezultate şcolare bune, aceşti elevi vor avea şi dreptul de a primi bursa acordată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

„Abandonul şcolar este un fenomen din ce în ce mai îngrijorător, în special în ceea ce îi priveşte pe copiii şi tinerii din mediul rural. Problemele financiare sunt principala cauză pentru care, în fiecare an, copiii cu rezultate foarte bune la învăţătură sunt practic obligaţi să renunţe la învăţătură. Este o problemă care ne preocupă, de aceea grupul PSD de la Senat a votat în unanimitate această măsură de sprijin extrem de direct”, afirmă deputatul Ioan Dîrzu

Biroul de Presă al PSD Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

rania 22 octombrie 2015 at 15:05

Trebuie sa se faca ceva si pentru copii buni la invatatura din mediul rural, care nu au posibilitati financiare. Este o masura buna data de guvernul Ponta

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...