Rămâi conectat

Actualitate

Investiţii în valoare de 32,82 milioane de lei pe râurile din judeţ

Publicat

în

La nivelul Administraţiei Bazinale Mureş, valoarea investiţiilor din acest an se ridică la 67,217 milioane lei, aproape jumătate din această sumă, adică 32,826 milioane lei regăsindu-se în lucrări derulate în judeţul nostru. Programul de investiţii din acest an, în Alba, cuprinde 7 lucrări continuate din perioada anterioară. *Este vorba despre regularizarea râului Pian, în aval de localitatea Strungari, finanţată de la buget şi din Fondul de Mediu, în valoare de 1,29 milioane lei, care cuprinde amenajarea albiei pe 17,97 km şi protecţia malului pe 5,21 km; investiţia se va finaliza la sfârşitul acestui an. *Regularizarea râului Cugir, în amonte şi în aval de Vinerea; lucrarea a fost începută în anul 2011, este finanţată din Fondul de Mediu, se ridică la 1,3 milioane lei şi se va termina în acest an. *Îndiguirea malului drept al râului Mureş, la Beldiu: lucrarea a fost începută anul trecut, valoarea ei este de 400.000 lei şi se va finaliza anul viitor. *Regularizarea pârâului Galda, la Galda de Jos – cuprinde lucrări de regularizare, îndiguire şi apărare a malului; valoarea investiţiei este de 100.000 lei. *Regularizarea pârâului Abrud, la Abrud – cuprinde recalibrarea albiei, supraînălţarea digurilor, refacerea zidurilor, subzidiri, prag şi traverse de stabilizare; valoarea investiţiei se cifrează la 100.000 lei. Cele două lucrări, de la Galda de Jos şi Abrud, vor fi anunţate pe SEAP în vederea elaborării proiectului tehnic şi e posibil ca în luna august să demareze execuţia acestora. *O investiţie importantă, complexă, este cea de la acumularea Mihoieşti, unde se vor executa lucrări de punere în siguranţă, îndiguire etc. în valoare de 18,9 milioane lei, urmând ca investiţia să fie finalizată anul viitor. *Amenajarea râului Arieş pentru apărare împotriva inundaţiilor a localităţilor Câmpeni, Baia de Arieş, Lunca Arieşului şi a celor din aval de acumularea de la Mihoieşti – cuprinde lucrări în valoare de 10,6 milioane lei. În etapa I s-au derulat investiţii de la bugetul de stat, iar acum, în etapa II, finanţarea este asigurată din fonduri externe, pentru lucrările la Ocoliş, Poşaga, Bistra şi Sohodol. La cele 7 investiţii se adaugă alte lucrări, cum e cea de pe Valea Hărmănesei, de la Baia de Arieş, iar prin PNDI se vor derula 4 investiţii cu finanţare din afara ţării – amenajare pe Arieşul Mic, Arieşul Mare, regularizare pe Valea Ciuruleasa şi pe Valea Aiudului. Valoarea totală a investiţiilor amintite se ridică la 77 milioane lei.
Adriana DURIGĂ

Publicitate

Actualitate

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Publicat

în

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Începând de luni, 18 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

Publicat

în

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

„Ne plângem de scumpirea carburantului, dar avem o metodă foarte simplă de a reduce costurile: să conducem defensiv. Când conduci defensiv scade și riscul de accident, nu mai uzezi nici mașina atât de mult (cauciucuri, frâne, etc) și, bineînțeles, faci economie de combustibil”, a transmis șoferul profesionist.

Putem reduce din timp când vedem că n-avem unde înainta

„Sunt mașini care au sistemul dotat cu start-stop la care motorul se oprește la semafor, dar nu doar atât. Ce trebuie să facem să consumăm mai puțin? Trebuie să accelerăm doar atât cât mașina să înainteze ușor, fără să exagerăm, fără să accelerăm violent. În plus, trebuie să reducem din timp lăsând mașina în viteză, nu scoțând mașina pe liber. Să reducem din timp înseamnă că văd că urmează un semafor roșu sau o coloană și că nu are rost să accelerez până mă apropii de coloană”, a adăugat el, pentru DC NEWS.

Economie de combustibil, dar și de stres

„Foarte mulți au senzația că dacă reduc din timp de fapt pierd timp. Își zic: «Dacă se bagă altul în fața mea?». Atunci sunt tentați să stea cât mai aproape de cei din față să nu se bage altul. Dacă ne gândim că o mașină intrată în față înseamnă doar câțiva metri mai în spate, nu are rost să ne stresăm și să încercăm de fiecare dată să fim cât mai aproape de mașina din față”, mai este de părere Titi Aur.

Electrica Furnizare Discount

Vor exista mereu șoferi nesimțiți, dar într-un oraș mare precum Bucureștiul nu câștigă decât 1-2 minute

„Bineînțeles că vom întâlni întotdeauna șoferi nesimțiți care nu înțeleg ce înseamnă să conducă ecologic, economic și, nu în ultimul rând, cu bun simț. Se vor strecura, vor trece de pe o coloană pe alta, dar totuși îmi place să cred că sunt excepțiile. Înseamnă 3-5% din șoferi și atunci dacă toți ceilalți care gândesc normal, conduc normal, elegant, economic nu-i vor băga în seamă, ei vor fi doar oile negre. Cei conștienți că vor să facă și economie de uzura mașinii, combustibil, dar și de stres, vor urma aceste sfaturi. De ce să fiu un stresat și să accelerez, să frânez și să fiu foarte aproape din mașina din față? Traversând dintr-o parte într-alta un oraș mare, așa cum este Bucureștiul, condusul agresiv nu aduce decât un minut sau două în plus, cu un cost mare pentru consum, mediu și ceilalți participanți la trafic”, a conchis el.

Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Atenționare COD GALBEN de CEAȚĂ în județul Alba: Vizibilitate redusă sub 200 de metri, până la ora 10:00

Publicat

în

ANM a emis luni dimineața o atenționare de tip Cod Galben de ceață, valabilă în mai multe zone și localități din județul Alba.

Între orele 08:00 – 10:00 este vizată zona localităților Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Șpring, Sântimbru, Lunca Mureșului, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Berghin, Noșlac, Rădești, Cut.

Se vor semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 100 m. Atenționarea este valabila în data de 18.10.2021 de la ora 6:30 pana la ora 10:00.

Electrica Furnizare Discount

Atenționarea ANM este valabilă și pentru mai multe localități din județul Mureș: Târgu Mureș, Luduș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Ungheni, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Gornești, Cristești, Ernei, Brâncovenești, Acățari, Crăciunești, Deda, Reghin, Batoș, Glodeni, Sânpaul, Sântana de Mureș, Aluniș, Lunca, Chețani, Gheorghe Doja, Petelea, Breaza, Vătava, Ogra, Rușii-Munți, Suseni, Cuci, Voivodeni, Ideciu de Jos, Păsăreni, Bogata, Corunca.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare