Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiție de 14 milioane de lei pentru modernizarea secției de Maternitate-Pediatrie a Spitalului Orășenesc Cugir. Prima clădire a localității cu sistem de încălzire prin pompe de căldură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stadiul lucrărilor pentru modernizarea secției de Maternitate-Pediatrie a Spitalului Orășenesc Cugir, se află la momentul actual la 33%, urmând ca această nouă clădire să aducă o premieră în Cugir, fiind prima din oraș care va utiliza un sistem de încălzire prin pompe de căldură.

„Secţia Maternitate-Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Cugir ar putea fi prima clădire publică din localitate care va utiliza un sistem de încălzire bazat pe pompe de căldură, caracterizat de durabilitate, întreținere economică și costuri reduse de operare.

Eficienţa energetică a clădirilor publice este unul dintre obiectivele urmărite de administraţia locală, motiv pentru care Primarul Oraşului Cugir, Adrian Teban alături de managerul Spitalului, Florin Arion, au discutat astăzi cu executantul lucrărilor de modernizare a Maternității-Pediatriei despre avantajele şi dezavantajele implementării unui astfel de sistem.

În momentul de faţă, gradul fizic de realizare a investiţiei este de 33%, constructorul dând asigurări că va respecta graficul de lucrări şi termenul de finalizare, stabilit pentru luna septembrie a acestui an.

Au fost realizarte lucrări de izolarea termică, înlocuire a tâmplăriei, lucrări de consolidare.

S-au luat măsuri pentru îmbunătăţirea capacităţii de reducere a riscului seismic

Au fost înlocuite instalațiile electrice și cele de apă și canalizare

Au fost realizate recompartimentări, conform necesităţilor medicale specifice.

Urmează să fie montat un sistem de supraveghere video pe circuit închis și un sistem de supraveghere bolnavi.

Ascensorul va fi înlocuit cu unul care să asigure accesul cu targă.

Imobilul va beneficia de investiţii de aproximativ 14 milioane de lei, în baza proiectului “Creșterea eficienței energetice în clădirea publică Secția Maternitate și Pediatrie – Spital Orășenesc Cugir” finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020″, au transmis reprezentanții administrației locale din Cugir.

[nggallery id=8104]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea