Rămâi conectat

Sport

Intrată pe mâna lui Mihai Manea, noul antrenor, CS Universitatea Alba Iulia a înregimentat 14 jucători de la… Industria!!!

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia are gânduri serioase în următorul sezon pe care-l va începe cu fostul unirist Mihai Manea pe banca tehnică, așa cum v-am anunțat în cursul săptămânii trecute.

Mihai Manea este noul antrenor al echipei, va avea un contract pentru un an, care se va prelungi automat în care vom reuși să accedem în Liga a 3-a”, a spus Bogdan Duma, președintele clubului din Cetatea Marii Uniri. Obiectivele sunt clare: câștigarea Cupei României, pe termen scurt, respectiv locul întâi în Liga a 4-a și prezența la barajul de promovare, în ceea ce privește campionatul următor.

Deocamdată important este să ne cristalizăm lotul, deși timpul este destul de scurt până la primul joc, în Cupa României. Luăm lucrurile din aproape în aproape și ne propunem să câștigăm fiecare meci”, a punctat antrenorul în vârstă de 40 de ani, ce va fi ajutat de Nicolae Ghișa (director sportiv la CSU în mandatul lui Vasile Ursu).

Electrica Furnizare Discount

Din 2017, când antrena pe Șurianu Sebeș (Liga a 4-a), Mihai Manea a lucrat doar la nivelul eșalonului terț, la Performanța Ighiu, CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia, actuamente fiind coordonator al grupelor de fotbal de la CS Municipal Unirea Alba Iulia. Primul meci oficial va fi luni, 21 iunie, de la ora 18.30, pe terenul secund al Stadionului “Cetate” (unde se vor disputa partidele interne), cu Inter Ciugud, în cadrul Cupei României.

*Lot puternic pentru Liga a 4-a!

Formația universitară s-a mișcat rapid și a reușit să înregimenteze 14 jucători de la Industria Galda de Jos, fosta divizionară terță, câțiva dintre aceștia mai colaborând în trecut cu noul “principal”. Este vorba despre Căt. Suciu, Coltor, Val. Drăgan, Borșai, Bălșan, C. Năcreală, Cl. Oara, Puha, Petruse, Baghiu, G. Scheau, Fl. Schiau, Goguța sau Ad. Hăprian, unii fiind doriți și de CS Ocna Mureș (Căt, Suciu, Borșai sau Bălșan). Pe lângă respectivii (Cl. Oara, Puha, Baghiu, G. Scheau, Fl. Schiau și Ad. Hăprian au fost doar legitimați în primăvară la gruparea din Galtiu, fără a juca), în efectivul “alb-albastru” se vor mai regăsi M. Domșa (CS Ocna Mureș), S. Fulea (ex-Performanța Ighiu), I. Neag (ex-CSU Alba Iulia și Unirea Alba Iulia), Ad. Lăcătuș (Dacia Orăștie) și Circov (Unirea Alba Iulia, în prima parte a stagiunii precedente). Rezultă un efectiv puternic pentru acest nivel competițional, ceea ce face din CSU Alba Iulia principala pretendentă la șefia Ligii a 4-a în campionatul următor. După ce s-a renunțat la baschetul feminin, echipa de fotbal a CSU Alba Iulia s-a înființat în 2018, când a pornit din Liga a 5-a cu gânduri de Liga a 3-a. A promovat rapid, a jucat finala Cupei României, pe “Cetate”, pierdută cu Voința Stremț, în 2019, însă visele de mărire au fost stopate de pandemia de coronavirus, momentul întreruperii campionatului găsind-o la 5 puncte în spatele formației CS Ocna Mureș, ce a și promovat vara trecută!

Publicitate

Sport

În weekend, la Alba Iulia, turneu de volei pe nisip, “La Poarta Cetății”

Publicat

în

În perioada 6-8 august, la Alba Iulia, se desfășoară ediția a treia a turneului național de volei pe nisip “La Poarta Cetății”. Locația de desfășurare a evenimentului este în imediata apropiere a Porții I a Cetății Alba Carolina.

Competiția, organizată de ACS Total Sport Alba Iulia, cu sprijinul Primăriei muncipiului Alba Iulia și a societăților comerciale Coman Center, Florida Construct și Asia Shop, se dispută pe două secțiuni. Este vorba despre turneul masculin (21 de echipe) și cel feminin (12 echipe), rezultând un număr de 66 de jucători de volei pe nisip din toate zonele țării (Alba Iulia, Cluj-Napoca, București, Sibiu, Brașov, Oradea, Galați, Brăila), care se vor întâlni pentru o demonstrație de volei de calitate. Meciurile până la finale vor fi disputate în sistemul “două seturi din 3” până la 15 puncte, iar finalele se vor derula în același sistem, dar până la 21 de puncte.

Întrecerea va debuta vineri, 6 august, începând cu ora 9.00, iar meciurile se vor desfășura inclusiv în nocturnă. Finalele și festivitatea de premiere sunt prevăzute duminică, 8 august. Mulțumită sponsorilor, vor fi acordate premii în bani la fiecare categorie: locul întâi – 800 lei, locul doi – 500 lei, locul trei – 300 lei.

Electrica Furnizare Discount

Pentru buna desfășurare a meciurilor, micuții sportivi de la ACS Total Sport Alba Iulia s-au oferit voluntari, iar intrarea va fi gratuită. “Spectatorii, atât cei mici, cât și cei mari sunt așteptați în tribună. O să fie spectacol sportiv”, au transmis reprezentanții organizatorilor.

Citește mai mult

Sport

Cu Ciorgovean și Toilă, Unirea Alba Iulia și-a asigurat poarta! Sinescu: “Dacă rămân cei patru, mai vreau 3-4 achiziții”

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a reușit într-un timp relativ scurt să-și securizeze buturile, prin aducerea a doi tineri portari: Dragoș Ciorgovean (n. 1999, Hermannstadt, ultima dată la Viitorul Șelimbăr) și Cristian Toilă (n. 2001, Sport Team București, campionatul trecut la CSO Cugir), iar din acest punct de vedere antrenorul Sinescu este mulțumit. Rareș Sporea, titularul ultimelor sezoane a plecat la Flacăra Horezu, iar în Cupa României, la Galda de Jos, a debutat tânărul Alex Sîntoma (n. 2002), un goalkeper neexperimentat.

În contextul apăsării restanțelor financiare, ce au ajuns la 6-8 luni neachitate, pentru “alb-negrii” este important dacă vor reuși să conteze și în viitorul campionat pe experimentații Al. Giurgiu, Fetița (cei doi au evoluat în amicalul cu CSM Deva), Selagea și F. Morar, ce au propuneri de la celelalte divizionare terțe din județ. Absenți la meciul cu Industria Galda de Jos, din turul întâi al Cupei României, cei patru s-au prezentat la antrenamentele albaiulienilor însă nu e sigură, din motive financiare, continuarea în Cetatea Marii Uniri.

“Sunt foarte mulțumit cum se pregătesc, adevărate modele pentru cei tineri. Dacă s-ar rezolva situația lor, aș mai dori 4 achiziții. M-ar mulțumi un asemenea lot, ținând cont de circumstanțele actuale și zbuciumul existențial de la club”, a precizat Valentin Sinescu.

Electrica Furnizare Discount

Obligat de împrejurări, antrenorul din Ploiești a promovat masiv din propria pepinieră. Este vorba despre tinerii Dehelean, P. Dani, A. Moldovan, Sebaș, Jurj, Fl. Marcu, C. Dănilă și Oneț, plus revenirea lui Lupea, rezultând un efectiv cu o medie de vârstă extrem de scăzută. Chiar dacă Baksi a anunțat că intenționează să renunțe la activitatea fotbalistică, Unirea Alba Iulia mai are la îndemână fotbaliști promițători precum Haj, V. Codrea, Bârdea, Mâlnă sau Pocol.

Următoarele teste sunt cu Energia Săsciori (vineri, 6 august, ora 18.30, pe terenul secund al Stadionului “Cetate”), CSM Deva (14 august, deplasare), căutându-se oponent pentru ultima repetiție, aceea din 21 august.

Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș a schimbat liniile: R. Bartoș, A. Anghel și Ov. Truță au semnat, nouă plecări din efectiv

Publicat

în

Divizionara terță din orașul salin are iarăși o vară agitate în privința alcătuirii lotului cu care va aborda a doua stagiune consecutivă în Liga a 3-a.

După ce și-a asigurat permanența la acest nivel în urma barajului cu CS Iernut, sub comanda lui Gabriel Cotoară, tânărul tehnician ce a bifat un mandat de doi ani, fără a i se mai prelungi contractul, CS Ocna Mureș l-a instalat pe banca tehnică pe Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba, cu peste șase ani petrecuți la Industria Galda de Jos.

Și, încet încet, “alb-albaștrii” au început să bifeze achiziții, importante pentru acest nivel fotbalistic, mijlocașul D. Lupșan (Unirea Alba Iulia), fundașul Cioplântă (ex-Industria Galda de Jos, nu a evoluat în ultimul an), mijlocașul nigerian Best Tegbo (a jucat câteva meciuri la Unirea Ungheni, în primăvară, și el cu trecut la Industria Galda), atacantul Ceaca (Sănătatea Cluj). De curând, ocnamureșenii au mai realizat alte trei transferuri, respectiv jucătorul de bandă dreapta Robert Bartoș (n. 2002, Viitorul Ardealul Cluj), mijlocașul Ovidiu Truță (2001, ex-CS Zlatna, UTA Arad și Industria Galda de Jos) și portarul Andrei Anghel (n. 2003, a debutat la Industria în ultima etapă a turului, foto, în mov).

Electrica Furnizare Discount

Din lotul campionatului precedent au rămas Vl. Ignat, M. Decean, Frențiu, Haiduc, Cl. Marcu, Socaci, Guț, T. Cristea (accidentat de lungă durată), Cioară, Al. Kiraly, Cunțan, Moise, Neșan (n. 2003, a revenit după împrumutul la Inter Singer, Liga a 4-a Mureș). Din efectivul stagiunii trecute, au plecat 9 jucători, după cum urmează: C. Lazăr (în Anglia), G. Goronea (Sticla Arieșul Turda), M. Domșa (CS Universitatea Alba Iulia), Isac și Vădan (Sănătatea Cluj), Chișu (antrenor-jucător Unirea Triteni), Tocu (Industria Galda de Jos), Uță (Spicul Daia Română), Angeru (nu s-a prelungit contractul).

Suntem în negocieri cu încă trei jucători și sperăm să finalizăm tratativele cât mai repede”, a spus președintele Ioan Paul. Astfel, se poartă tratative cu doi jucători tineri, juniori, din Republica Moldova, ce au câștigat campionatul trecut finala Under 19, cu Academia de Fotbal Viitorul Cluj, chestiunea fiind legată de asigurarea transportului, cazării și meselor.

Eliminată din Cupa României, după 0-2 la Stremț, CS Ocna Mureș a jucat un amical cu Olimpia Aiud, scor 8-2, iar sâmbătă va disputa un nou joc de verificare, pe “Aiudelul” în compania aceluiași oponent (ora 10.30). A mai fost testul de la Cugir (0-2) și în țintar mai sunt prevăzute disputele cu CS Hunedoara (14 august) și returul cu Metalurgistul Cugir (21 august).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare