Rămâi conectat

Oameni şi locuri

Interviu cu dl Vasile Crişan, prim-vicepreşedinte al UNPR Alba şi director general al Companiei Naţionale „Romarm”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

UNPR Alba este pregătită pentru alegerile locale din luna iunie

    – Domnule prim-vicepreşedinte Vasile Crişan, care este  în prezent situaţia filialelor UNPR la nivelul judeţului Alba?
– Mă bucur că mi-aţi pus această întrebare fiindcă sunt convins că locuitorii judeţului doresc să fie cât mai bine informaţi în ceea ce priveşte partidul nostru. Vreau să vă spun că în momentul de faţă UNPR este o formaţiune politică bine structurată la nivel judeţean iar din informaţiile noastre suntem pe un trend de creştere în rândul cetăţenilor cu drept de vot din Alba. În privinţa filialelor, sunt bucuros să îi anunţ pe oameni că în clipa de faţă există filiale ale UNPR în fiecare unitate administrativă a judeţului Alba, fie că vorbim de comune, oraşe sau municipii. Trebuie să mai ştiţi că oamenii care reprezintă UNPR sunt persoane cu repere morale solide şi că se bucură de o mare credibilitate în comunităţile din care fac parte.
Multă lume a crezut că veţi intra în lupta electorală din luna iunie alături de PDL. Ce v-a determinat să mergeţi singuri în alegerile locale?
– Lumea s-a convins că UNPR nu este un partid anexă. UNPR este o formaţiune solidă, cu oameni de calitate, care demonstrează că poate intra în alegerile locale cu liste şi candidaţi proprii. E o dovadă de respect pentru membrii şi simpatizanţii noştri să abordăm lupta electorală singuri şi nu într-o alianţă politică. În clipa de faţă, la nivelul judeţului, avem stabilite listele şi candidaţii pentru fotoliile de primari, consilieri şi preşedinte de Consiliu Judeţean. La Consiliul Judeţean, candidatul nostru este domnul Cornel Suciu, directorul general adjunct de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba. În ceea ce priveşte Primăria Alba Iulia, am avut onoarea să fiu desemnat ca şi candidat al UNPR la această funcţie. Sunt albaiulian şi consider că experienţa mea politică, managerială şi administrativă mă va ajuta la alegerile care se apropie. Am ocupat funcţia de subprefect de Alba iar în prezent sunt director general al Companiei Naţionale „Romarm”, companie care are peste 6000 de angajaţi şi care este în subordinea Ministerului Economiei.
– Ce scor speraţi să obţină UNPR la alegerile locale din luna iunie?
– Ţinta noastră este aceea de a obţine la nivelul judeţului Alba un scor cuprins între 10 şi 13 la sută. Contăm şi suntem convinşi că vom reuşi prin candidaţii noştri să obţinem un număr important de consilieri, viceprimari şi chiar primari.
– Care sunt câteva dintre atuurile pe care credeţi că le are UNPR?
– UNPR este o formaţiune politică de centru-stânga şi are ca obiectiv, în linii generale, introducerea în România a unei guvernări progresiste dar şi asigurarea unei stabilităţi politice pe termen lung. Interesul naţional şi dialogul social sunt, de asemenea, două dintre temele mari care se regăsesc în doctrina noastră politică. Suntem partidul consensului politic pe marile teme de interes naţional, pentru că noi credem că în acest fel România şi cetăţenii ei au numai de câştigat. Susţinem cu tărie crearea de locuri de muncă, dorim atragerea unui număr cât mai mare de investitori români şi străini în ţara noastră şi ne propunem ca obiectiv major creşterea salariilor din sectorul naţional bugetar cu până la 15 la sută. În ceea ce-i priveşte pe tineri, dorim ca aceştia să poată beneficia, până în limita vârstei de 35 de ani, de locuinţe pe care să şi le poată permite. Vrem să stopăm exodul masiv al tinerilor români către alte ţări prin identificarea unor oportunităţi de muncă în sectorul de afaceri. Este inadmisibil ca, după terminarea facultăţii, tinerii noştri să ia calea străinătăţii şi să îşi folosească în scopul altora cunoştinţele dobândite în ani grei de studiu aici, acasă. Ne propunem ca în cazul persoanelor defavorizate din punct de vedere social să promovăm realizarea unor aşezăminte unde aceşti fraţi sau părinţi ai noştri să aibă parte de o viaţă civilizată. UNPR susţine, de asemenea, reformarea din temelii a sectorului agricol, eficientizarea lui şi acordarea de subvenţii în concordanţă cu nevoile proprietarilor de terenuri sau animale. Sunt doar câteva dintre punctele prin care UNPR doreşte să se implice în continuare temeinic şi serios în progresul României.
– Cărui tip de români se adresează UNPR-ul ca partid?
– Răspunsul nu poate fi decât unul singur: tuturor românilor. Nu cred că există cineva care să nu îşi dorească progres şi prosperitate pentru el ca individ şi pentru ţara lui. Iar UNPR, prin doctrina sa şi prin oamenii care îl reprezintă, poate face posibile aceste lucruri.
– Vă consideraţi o formaţiune importantă în ecuaţia guvernării?
– Trebuie să fie limpede pentru toată lumea că UNPR are un loc bine stabilit în actuala guvernare iar eu vă asigur că va juca un rol şi mai important în viitor. Este clar că UNPR are o misiune nobilă în fruntea ţării şi că alături de colegii de coaliţie contribuim la progres, stabilitate socială şi bunăstare economică. Gândiţi-vă doar la faptul că România a reuşit să evite situaţii catastrofale prin care au trecut ţări ca Spania, Portugalia sau Grecia. Iar acest lucru se datorează felului în care noi şi partenerii noştri de guvernare am ştiut să gestionăm lucrurile şi să ferim România de un „cutremur” politic, economic şi social major. Aşadar, UNPR a dovedit, prin reprezentanţii săi la cel mai înalt nivel, că este un partid care doreşte binele ţării. Vă reamintesc doar modul exemplar în care Gabriel Oprea, ministrul UNPR al Apărării, a gestionat situaţia dramatică a românilor loviţi de zăpezi. Soldaţii români au dat dovadă în sute de misiuni că, în ciuda condiţiilor grele, nu îşi lasă la nevoie fraţii aflaţi la greu.
– Cum staţi la capitolul simpatizanţi, persoane care vor să adere la UNPR?
– Informăm electoratul judeţului Alba că organizaţia municipiului Sebeş a PP-DD a trecut la UNPR Alba în frunte cu preşedintele organizaţiei, Gall Corneliu, care va prelua şi funcţia de preşedinte al organizaţiei UNPR Sebeş. Organizaţia PP-DD Sebeş a avut un număr de 900 de membri care acum se află la UNPR Sebeş. De asemenea, săptămâna viitoare organizaţia PP-DD Alba Iulia, va trece incorpore la UNPR Alba Iulia împreună cu organizaţia de femei la nivel judeţean. În felul acesta, UNPR Alba transmite un semnal categoric, că suntem foarte bine structuraţi pe eşicherul politic judeţean. Ba mai mult, am convins ca şi alte organizaţii ale unor partide politice din judeţul nostru să ne îmbrăţişeze doctrina şi principiile noastre politice iar în felul acesta suntem convinşi că, în urma alegerilor locale, UNPR Alba va contribui în mare măsură la constituirea unor majorităţi atât în consiliile locale cât şi la nivel de consiliu judeţean pentru a guverna local de o manieră constructivă şi progresistă în interesul cetăţenilor ai acestui judeţ.
– Ce mesaj aveţi pentru locuitorii judeţului Alba?
– Vreau să le spun oamenilor să aibă încredere în politicienii care au demonstrat că pot şi că doresc cu adevărat să facă ceva pentru ţara asta. Eu nu vreau să mă folosesc de mesaje populiste, însă consider că fiecare român poate decide direcţia în care se îndreaptă România în momentul în care îşi dă votul. În numele UNPR-ului, le transmit locuitorilor judeţului Alba că vom continua să îi reprezentăm cu cinste, onoare şi profesionalism. Şi le mai transmit mesajul că de promis, le-au promis destui. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea