Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Oameni şi locuri

Interviu cu dl Vasile Crişan, prim-vicepreşedinte al UNPR Alba şi director general al Companiei Naţionale „Romarm”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

UNPR Alba este pregătită pentru alegerile locale din luna iunie

    – Domnule prim-vicepreşedinte Vasile Crişan, care este  în prezent situaţia filialelor UNPR la nivelul judeţului Alba?
– Mă bucur că mi-aţi pus această întrebare fiindcă sunt convins că locuitorii judeţului doresc să fie cât mai bine informaţi în ceea ce priveşte partidul nostru. Vreau să vă spun că în momentul de faţă UNPR este o formaţiune politică bine structurată la nivel judeţean iar din informaţiile noastre suntem pe un trend de creştere în rândul cetăţenilor cu drept de vot din Alba. În privinţa filialelor, sunt bucuros să îi anunţ pe oameni că în clipa de faţă există filiale ale UNPR în fiecare unitate administrativă a judeţului Alba, fie că vorbim de comune, oraşe sau municipii. Trebuie să mai ştiţi că oamenii care reprezintă UNPR sunt persoane cu repere morale solide şi că se bucură de o mare credibilitate în comunităţile din care fac parte.
Multă lume a crezut că veţi intra în lupta electorală din luna iunie alături de PDL. Ce v-a determinat să mergeţi singuri în alegerile locale?
– Lumea s-a convins că UNPR nu este un partid anexă. UNPR este o formaţiune solidă, cu oameni de calitate, care demonstrează că poate intra în alegerile locale cu liste şi candidaţi proprii. E o dovadă de respect pentru membrii şi simpatizanţii noştri să abordăm lupta electorală singuri şi nu într-o alianţă politică. În clipa de faţă, la nivelul judeţului, avem stabilite listele şi candidaţii pentru fotoliile de primari, consilieri şi preşedinte de Consiliu Judeţean. La Consiliul Judeţean, candidatul nostru este domnul Cornel Suciu, directorul general adjunct de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba. În ceea ce priveşte Primăria Alba Iulia, am avut onoarea să fiu desemnat ca şi candidat al UNPR la această funcţie. Sunt albaiulian şi consider că experienţa mea politică, managerială şi administrativă mă va ajuta la alegerile care se apropie. Am ocupat funcţia de subprefect de Alba iar în prezent sunt director general al Companiei Naţionale „Romarm”, companie care are peste 6000 de angajaţi şi care este în subordinea Ministerului Economiei.
– Ce scor speraţi să obţină UNPR la alegerile locale din luna iunie?
– Ţinta noastră este aceea de a obţine la nivelul judeţului Alba un scor cuprins între 10 şi 13 la sută. Contăm şi suntem convinşi că vom reuşi prin candidaţii noştri să obţinem un număr important de consilieri, viceprimari şi chiar primari.
– Care sunt câteva dintre atuurile pe care credeţi că le are UNPR?
– UNPR este o formaţiune politică de centru-stânga şi are ca obiectiv, în linii generale, introducerea în România a unei guvernări progresiste dar şi asigurarea unei stabilităţi politice pe termen lung. Interesul naţional şi dialogul social sunt, de asemenea, două dintre temele mari care se regăsesc în doctrina noastră politică. Suntem partidul consensului politic pe marile teme de interes naţional, pentru că noi credem că în acest fel România şi cetăţenii ei au numai de câştigat. Susţinem cu tărie crearea de locuri de muncă, dorim atragerea unui număr cât mai mare de investitori români şi străini în ţara noastră şi ne propunem ca obiectiv major creşterea salariilor din sectorul naţional bugetar cu până la 15 la sută. În ceea ce-i priveşte pe tineri, dorim ca aceştia să poată beneficia, până în limita vârstei de 35 de ani, de locuinţe pe care să şi le poată permite. Vrem să stopăm exodul masiv al tinerilor români către alte ţări prin identificarea unor oportunităţi de muncă în sectorul de afaceri. Este inadmisibil ca, după terminarea facultăţii, tinerii noştri să ia calea străinătăţii şi să îşi folosească în scopul altora cunoştinţele dobândite în ani grei de studiu aici, acasă. Ne propunem ca în cazul persoanelor defavorizate din punct de vedere social să promovăm realizarea unor aşezăminte unde aceşti fraţi sau părinţi ai noştri să aibă parte de o viaţă civilizată. UNPR susţine, de asemenea, reformarea din temelii a sectorului agricol, eficientizarea lui şi acordarea de subvenţii în concordanţă cu nevoile proprietarilor de terenuri sau animale. Sunt doar câteva dintre punctele prin care UNPR doreşte să se implice în continuare temeinic şi serios în progresul României.
– Cărui tip de români se adresează UNPR-ul ca partid?
– Răspunsul nu poate fi decât unul singur: tuturor românilor. Nu cred că există cineva care să nu îşi dorească progres şi prosperitate pentru el ca individ şi pentru ţara lui. Iar UNPR, prin doctrina sa şi prin oamenii care îl reprezintă, poate face posibile aceste lucruri.
– Vă consideraţi o formaţiune importantă în ecuaţia guvernării?
– Trebuie să fie limpede pentru toată lumea că UNPR are un loc bine stabilit în actuala guvernare iar eu vă asigur că va juca un rol şi mai important în viitor. Este clar că UNPR are o misiune nobilă în fruntea ţării şi că alături de colegii de coaliţie contribuim la progres, stabilitate socială şi bunăstare economică. Gândiţi-vă doar la faptul că România a reuşit să evite situaţii catastrofale prin care au trecut ţări ca Spania, Portugalia sau Grecia. Iar acest lucru se datorează felului în care noi şi partenerii noştri de guvernare am ştiut să gestionăm lucrurile şi să ferim România de un „cutremur” politic, economic şi social major. Aşadar, UNPR a dovedit, prin reprezentanţii săi la cel mai înalt nivel, că este un partid care doreşte binele ţării. Vă reamintesc doar modul exemplar în care Gabriel Oprea, ministrul UNPR al Apărării, a gestionat situaţia dramatică a românilor loviţi de zăpezi. Soldaţii români au dat dovadă în sute de misiuni că, în ciuda condiţiilor grele, nu îşi lasă la nevoie fraţii aflaţi la greu.
– Cum staţi la capitolul simpatizanţi, persoane care vor să adere la UNPR?
– Informăm electoratul judeţului Alba că organizaţia municipiului Sebeş a PP-DD a trecut la UNPR Alba în frunte cu preşedintele organizaţiei, Gall Corneliu, care va prelua şi funcţia de preşedinte al organizaţiei UNPR Sebeş. Organizaţia PP-DD Sebeş a avut un număr de 900 de membri care acum se află la UNPR Sebeş. De asemenea, săptămâna viitoare organizaţia PP-DD Alba Iulia, va trece incorpore la UNPR Alba Iulia împreună cu organizaţia de femei la nivel judeţean. În felul acesta, UNPR Alba transmite un semnal categoric, că suntem foarte bine structuraţi pe eşicherul politic judeţean. Ba mai mult, am convins ca şi alte organizaţii ale unor partide politice din judeţul nostru să ne îmbrăţişeze doctrina şi principiile noastre politice iar în felul acesta suntem convinşi că, în urma alegerilor locale, UNPR Alba va contribui în mare măsură la constituirea unor majorităţi atât în consiliile locale cât şi la nivel de consiliu judeţean pentru a guverna local de o manieră constructivă şi progresistă în interesul cetăţenilor ai acestui judeţ.
– Ce mesaj aveţi pentru locuitorii judeţului Alba?
– Vreau să le spun oamenilor să aibă încredere în politicienii care au demonstrat că pot şi că doresc cu adevărat să facă ceva pentru ţara asta. Eu nu vreau să mă folosesc de mesaje populiste, însă consider că fiecare român poate decide direcţia în care se îndreaptă România în momentul în care îşi dă votul. În numele UNPR-ului, le transmit locuitorilor judeţului Alba că vom continua să îi reprezentăm cu cinste, onoare şi profesionalism. Şi le mai transmit mesajul că de promis, le-au promis destui. (A.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Oameni şi locuri

O mare de oameni la Festivalul Neversea 2022, cea mai impresionantă ediție de până acum

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ediția cu numărul patru de Neversea s-a încheiat în zorii zilei de luni și a adunat în cele patru zile de la malul Marii Negre peste 260.000 de participanți din toate colțurile lumii. A fost o ediție record, ca număr de participanți, cu peste 150 de artiști naționali și internaționali de renume prezenți pe scenele amplasate pe plajă.

Prima zi de Neversea a venit cu Alesso, care a fost prezent pe mainstage chiar de ziua sa de naștere, 7 iulie, și a fost sărbătorit de zeci de mii de fani veniți din întreaga lume. Unul dintre cei mai așteptați artiști la Neversea 2022, artistul american KSHMR a cucerit și de această dată publicul și a continuat tradiția de a include în show-ul său o piesă în limba română. De data aceasta a ales ,,Dragostea din Tei” de la O-zone.

În a doua noapte de festival, DJ-ul și producătorul olandez Don Diablo s-a bucurat să revină pe scena principală de la malul Mării Negre. Maestrul future house a mixat piese clasice și producții din noul său album ,,Forever”. La final, artistul a pus o piesă nelansată încă ,,Baby” și a generat o energie incredibilă în public. Don Diablo a purtat pe umeri drapelul României, iar show-ul l-a încheiat cu declarația ,,Neversea, mi-a fost atât de dor de tine!”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În a treia zi de Neversea, legendara trupă Black Eyed Peas a făcut senzație sâmbătă seară pe scena principală a festivalului Neversea. Will.i.am, solistul trupei, și-a mărturisit recunoștința pentru România și pentru faptul că țara noastră și-a deschis brațele pentru Ucraina. Alan Walker a venit însoțit la festivalul Neversea de mama și sora sa. Emoționat de felul în care a fost primit, Walker le-a mărturisit fanilor că a așteptat vreme de trei ani acest moment, timp în care a produs piese noi pentru publicul său. În set-ul de la mainstage, norvegianul a inclus producții din noul său album “Walkerverse” lansat pe 17 iunie.

Ziua a patra a fost unică. Cunoscutul rapper TYGA a stârnit zeci de mii de aplauze când a urcat pe mainstage și i-a impresionat pe fani atunci când a coborât de mai multe ori de pe scenă pentru a-i saluta și a da mâna cu ei. Înainte de încheierea show-ului, mai multe tinere au avut ocazia să urce cu el pe scenă și să danseze alături de el în fața mulțimii. Zeci de mii de fani au cântat în cor celebrul refren al piesei Ayy Macarena și nu numai.

Cu o energie incredibilă și însoțit de o trompetă, Timmy Trumpet a fost extrem de entuziasmat de fanii care au venit să îl vadă. Ca de fiecare dată, artistul a dansat pe scenă, a sărit de pe pupitru și a făcut un adevărat show. Celebrul DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, aflați în top 5 în clasamentul Top 100 DJ realizat de revista DJ Mag, a încins publicul care a avut ocazia să trăiască unul dintre cele mai frumoase ,,Crowd Control”. cei doi DJi.

Tujamo a închis ediția Neversea din acest an cu un show live, fără un setlist prestabilit. A mărturisit că i-a fost dor de publicul Neversea și s-a ghidat după energia acestuia, pentru a pune muzică live.

*Mii de oameni s-au bucurat de scenele secundare

Și în ultima zi de festival, scena The Ark a fost locul preferat de fanii hip-hop, rap, trap, dubstep sau breakbeat. Unul dintre cei mai așteptați artiști a fost rapper-ul român Oscar. Rapperul român Ian a fost artistul cu care publicul a cântat aproape toate piesele în cor. Culese din Cartier, Krewella și Dirtyphonics au urcat pe scena The Ark în ultima zi a festivalului Neversea. Mahony a revenit la festivalul Neversea și a deschis scena Temple, pe care apoi au urcat Jamie Jones și Richy Ahmed, care au făcut show-uri incredibile și i-au purtat pe iubitorii de house, deep house, tech house și techno în călătorii muzicale unice.

La scena Oasis, Maya, Chris Hype, Sasha Lopez, Hiddn, Albwho, DJ Andi, Rosario Internullo, Korolova și Alex Kennon, artiștii invitați în ultima zi a festivalului Neversea, au creat, la rândul lor, mix-ul perfect de house, deep și tech house.

Pe lângă muzică bună, fanii s-au distrat și cu diverse activități interactive din festival, sporturi pe apă și un hub de beauty unic Designers’ Nest, unde au fost prezenți designeri români, artiști de make-up și hairstyliști. Felicitări organizatorilor pentru ediția de success din acest an, și pentru modeul cum au gestionat întreg evenimentul, publicul fiind în maximă siguranță timp de patru zile.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Oameni şi locuri

Artistul latin J Balvin revine în România la ediția Untold din 2022

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cartea de vizită a lui J Balvin este una impresionantă: este câștigător a trei premii Grammy, este omul din spatele celui mai urmărit videoclip al unui artist latino din toate timpurile pe platforma YouTube și este unul dintre cei mai ascultați artiști de pe planetă.  

La mai puțin de două luni de cel mai așteptat festival de muzică din Europa, UNTOLD, organizatorii vin cu un nume mare de pe scena internațională a muzicii, artistul columbian J Balvin. Melodiile lui au miliarde de vizualizări pe toate platformele de muzică, iar în vară, hituri precum Tranquilla, Mi gente, Ay Vamos și multe altele se vor auzi live pe stadionul Cluj Arena, casa festivalului UNTOLD.

 J Balvin e un global icon, un artist care a contribuit într-un mod unic la promovarea culturii latino, așa cum nimeni nu a reușit până acum să o facă.

Elit - Gustul Desăvârșit

A crescut ascultând Metallica și Nirvana, iar pasiunea pentru reggaeton a apărut după ce l-a descoperit pe Daddy Yankee. La vârsta de 19 ani, împreună cu bunul său prieten, David Rivera Mazo, J Balvin a început să cânte pe străzile din Medellin, iar în 2009 a semnat primul contract cu EMI Columbia, cu care a lansat single-ul “Ella Me Cautivo”. A fost momentul în care J Balvin a devenit vizibil, iar din acest punct  a avut un parcurs incredibil internațional. „Ay Vamos” este piesa care i-a adus primul premiu Latin Grammy la categoria Best Urban Song, clipul oficial al piesei fiind desemnat cel mai urmărit videoclip al unui artist latino din toate timpurile, cu peste 1,8 miliarde de vizualizări. Anul 2015 i-a adus patru premii la cele mai importante categorii în cadrul Premios Lo Nuestro și trei trofee Billboard Latin Music Awards. Artistul a avut colaborări importante de-a lungul carierei lui, Cardi B, Dua Lipa, Black Eyed Peas, Ed Sheeran, Rosalia și mulți mulți alții.

*J Balvin este unul dintre cei mai ascultați artiști de pe planetă

J Balvin a fost primul artist latino care a primit Discul de Diamant pentru vânzări record. În 2017, artistul din Medellin a lansat unul dintre cele mai mari succese din istoria reggaeton-ului; single-ul „Mi Gente” a fost No 1 în chart-ul Spotify Global, clip-ul oficial al piesei a depășit 3 miliarde de vizualizări pe platforma YouTube. Un an mai târziu, în 2018, J Balvin a lansat alături de Cardi B și Bad Bunny single-ul „I Like It”, cu care a ajuns pe locul 1 în mai multe țări ale lumii, inclusiv în clasamentul oficial al Statelor Unite, Billboard Hot 100.

Gigantul Spotify a declarat că piesa este un alt mare succes al columbianului J Balvin, având peste 1,3 miliarde de stream-uri. Este unul dintre artiștii care a reușit să transforme genul reggaeton într-un fenomen mainstream cu fiecare material discografic lansat.  Și albumul  „Vibras” a fost cel mai ascultat album latino din toate timpurile, în primele 24 de ore înregistra un număr de 16,6 milioane de stream-uri și debuta direct pe locul 1 în  U.S. Top Latin Albums Chart.

*“The boy from Medellin” documentarul despre J Balvin

“It’s Not About the Language, It’s About the Vibes!”, aceasta este declarația făcută de artistul columbian a cărui muzică este ascultată și de cei care nu-i vorbesc limba. Crede în muzica lui, este recunoscător pentru lucrurile simple din viață, iar acest lucru l-a făcut public în documentarul „The Boy from Medellín”. J Balvin este un artist care are un respect deosebit pentru comunitatea latino din care provine, în anul 2015 și-a anulat concertul din cadul finalei Miss USA ca formă de protest împotriva declarațiilor rasiste la adresa imigranților, făcute de președintele Statelor Unite de la aceea vreme, Donald Trump. Acest gest i-a atras simpatia întregii lumi. Publicația Rolling Stone a numit albumul “Oasis”, lansat în 2019, în colaborare cu Bad Bunny, “Best Latin Albums of 2019”, materialul discografic fiind nominalizat în 2020 la premiile Grammy la categoriile Best Latin Rock, Best Urban și Best Alternative Album.

“Băiatul din Medellin” cu 34 de tatuaje este implicat și în campania de luptă împotriva violenței asupra femeilor, luptă pentru cauza imigranților și este considerat artistul cu cea mai importantă contribuție în promovarea muzicii latino, fiind supranumit “The Prince of Modern Reggaeton”.

La UNTOLD 2022 îi vei putea vedea pe David Guetta, Don Diablo, Hardwell, Alok, Morten, Kygo, Steve Aoki, Lost Frequences, Tujamo, Paul Kalkbrenner, Above andBeyond, Borgore, Dub FX & Woodnote și mulți alții. Detalii pe untold.com.

Festivalul UNTOLD va avea loc în perioada 4-7 august la Cluj-Napoca.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Oameni şi locuri

The Ushuaia Experience, atracția verii 2022 în Ibiza

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Nu poți spune că ai fost în Ibiza, dacă nu ai ajuns cel puțin într-o seară în Ushuaia, clubul numărul 1 în aer liber din faimoasa insulă Baleară. Clubul își deschide porțile înainte ca soarele să apună și oferă celor care îi trec pragul experiențe unice, alături de cei mai tari Dj ai lumii. An de an, Ushuaia este „casa” lui David Guetta, Martin Garrix  sau Dimitri Vegas & Like Mike.

Ushuaïa Ibiza și-a deschis porțile în 2011, ducând cluburile în aer liber de pe insulă la un alt nivel. De atunci, faima și succesul său au continuat, devenind cel mai faimos club de plajă din lume!

Hotelul Ushuaïa Ibiza Beach este situat în Playa d’en Bossa. Cu o capacitate impresionantă de peste 7.000 de persoane, scena „festival” maiestuoasă și piscina sa gigantică creează o atmosferă unică care umple locația din colț în colț la evenimentele de-a lungul săptămânii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primul club complet în aer liber, Ushuaïa Ibiza este responsabil pentru schimbarea peisajului cluburilor de pe insulă, cu accent pe petrecerile din timpul zilei, care încep după-amiaza devreme și se termină la miezul nopții. Este un sentiment destul de magic să asculți piesele artiștilor tăi preferați în timp ce soarele apune și avioanele aterizează pe aeroportul din Ibiza, direct deasupra scenei principale din Ushuaïa.

Când intri în Ushuaïa, realizezi că toată estetica a fost atent gândită, ringul de dans este situat între scenă și piscină, cu zona VIP de lux în dreapta, plină de fotbaliști celebri, actori și vedete. Peste tot în jurul clubului veți găsi sculpturi enorme de animale, iar chiar în spate aveți zona The Cloud, o terasă la nivel superior cu niște priveliști uimitoare ale întregului club.

Dedicat să ofere cel mai bun divertisment în aer liber posibil, în fiecare vară, locația prezintă o gamă impecabilă de DJ rezidenți superstar și mărci de cluburi de top din întreaga lume din spectrul muzicii electronice, inclusiv David Guetta, Martin Garrix, Kygo, Calvin Harris, CamelPhat, Swedish House Mafia, Solardo, Tomorrowland, ANTS și multe altele.

Și dacă toate acestea încă te lasă să-ți dorești mai mult, nu va trebui să mergi prea departe pentru a continua petrecerea!

Peste drum, la doar câțiva pași, veți găsi futuristul Hï Ibiza, care găzduiește petreceri de noapte de la miezul nopții până la răsăritul soarelui! Programul pentru 2022 il puteti gasi pe site-ul oficial Ushuaia.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare